Friss árfolyamok >>

Óriási dobás a bankoktól – hamarosan otthon hagyhatjuk a pénztárcánkat?

2017. december 7. 11:45:00
Egy év alatt 1000 milliárd forintos piacot hódíthat meg a mobilfizetés.

Ajánlatunk

A kártyás tranzakciók száma és összege jelentősen nőtt az elmúlt években, a jegybanki adatok szerint az idei második negyedévben összesen 191 millió tranzakció történt 3068 milliárd forint értékben, ez pedig 2014 első negyedévéhez képest 82, illetve 53 százalékos növekedést jelent, ezt közölte a K&H a Privátbankár.hu-val. A banknál még ennél is látványosabb ugrás mutatkozott: a darabszám alapján 7,9 százalékról 9,1 százalékra, összeg szerint pedig 9,9 százalékról 10,9 százalékra növelte a piaci részesedését 2014 első negyedéve óta.

Mobilban a jövő?

Ami azonban ennél is érdekesebb, az a mobilfizetés rendkívül gyors térnyerése. Ahogy arról már korábban írtunk, novemberben indította el a mobiltelefonos bankkártyás fizetési megoldását. „Jól mutatja a megoldás népszerűségét, hogy a K&H mobiltárca indulása óta, azaz közel egy hónap alatt eddig több mint 10 ezer kártyát regisztráltak az ügyfelek, és több mint 35 ezer tranzakciót végeztek velük” – mondta Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója.

A K&H szerint a mobiltelefonos fizetés hatalmas piacon vetheti meg a lábát: az MNB adatai szerint a kártyás tranzakciókon belül a magyarországi kibocsátású kártyákkal lebonyolított vásárlások összege az idei második negyedévben meghaladta az 1200 milliárd forintot, ez pedig 2014 első negyedévéhez képest 111 százalékos, éves szinten pedig 25 százalékos növekedést jelent. A bank szerint a mobiltelefonos kártyás vásárlások a következő időszakban egyre nagyobb szeletet hasítanak majd ki a 2016-ban közel 4000 milliárd forintos kártyás forgalomból.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás