Friss árfolyamok >>

Nem vagy elégedett a fizetéseddel? Itt garantáltan többet kereshetsz

2018. január 26. 09:50:00
Átlagosan 15 százalékkal keresnek többet a fizikai dolgozók, mint egy évvel ezelőtt.

Kisebb-nagyobb mértékben szinte mindenhol nőnek a bérek (legutóbb épp a Lidl jelentett be óriási emelést), a BDO és a Trenkwalder így közös felmérésben térképezte fel, hogy mely területeken, mekkora bérnövekedés volt látható. Ezek alapján a legjobban a fizikai munkások jártak, ők ugyanis 15 százalékkal többet, átlagosan bruttó 892 forintot kerestek óránként. A szakmunkásoknál még ennél is nagyobb, 21 százalékos növekedés volt tapasztalható, tudta meg a Privátbankár.hu.

Ugyanakkor a felsőbb kategóriákban – bár gyorsul a bérnövekedés üteme – korántsem tapasztalható ekkora növekedés: a több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében mindössze 4,5 százalékos bérnövekedés mutatkozott az utolsó negyedévben. Ennek fényében annyira nem meglepő, hogy ebben a körben a fluktuáció már a négy százalékot közelíti.

Jobb helyet találtak a pénznek - emiatt nem emelkedik a közmunkások bére

Ebben az évben nem emelkedik a közmunkások bére, miközben a minimálbér 8 százalékkal növekszik. Továbbra is nyílik az olló a két dolgozói réteg keresete között, miközben vitathatatlanul növekszik a legszegényebb társadalmi réteg munkaerőpiaci aktivitása. A Policy Agenda elemzése szerint ugyanakkor ez a társadalmi egyenlőtlenség növekedését hozta. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás