Friss árfolyamok >>

Itt az ideje, hogy csökkentsék az adókat Magyarországon

2017. június 16. 11:36:00
A magyar költségvetés stabil, így lehetőség van további adócsökkentésre, a következő években pedig a gazdaság fenntartható kifehérítésére és a hatékonyság növelésére kell koncentrálni - mondta az Állami Számvevőszék elnöke a XI. Nemzetközi Adókonferencián.

Domokos László az ÁSZ összefoglalója szerint a jövő évi költségvetésről elmondta, folytatódnak a gazdaság fehérítését szolgáló intézkedések, egyebek mellett az online számlázási rendszer bevezetése, amely főként az általános forgalmi adó bevételek növekedését érinti pozitívan.

Az ÁSZ elnöke szerint a költségvetés állapota most megfelelő, az anyagi alapok adottak a kormány a többéves adócsökkentési terveinek megvalósításához.

Fehérebb gazdaság => növekvő bevételek => lehetőség az adócsökkentésre

A közlemény szerint Domokos László elmondta, hogy a hazai feketegazdaság aránya a bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyítva 24 százalékról 20-21 százalékra csökkent az elmúlt években. Ezt a tendenciát erősíteni kell - tovább kell növelni az adóbeszedés hatékonyságát, amely nemcsak öncél, hanem eszköz is lehet arra, hogy az adókulcsok csökkenhessenek - ez önmagában is eszköz a a bevételek és a jövedelmek kifehérítésére.

Az ÁSZ elnöke szerint elengedhetetlen, hogy a gazdaság kifehérítéséből származó extra adóbevételt az állam odaadja a törvénytisztelő cégeknek és magánszemélyeknek kisebb adókulcsok, vagy célzott kedvezmények révén.

Milyen lett a jövő évi büdzsé?

A jövő évi költségvetésről szóló szavazás után értékelt a nemzetgazdasági miniszter >>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás