Friss árfolyamok >>

Itt a legújabb csalás: ha erről a számról hívnak, ne vedd fel!

2018. január 4. 11:41:00
Szokatlan kezdetű hívószámokról és nevetséges indokkal próbálnak pénzt kicsalni.

Ajánlatunk

A napokban bejelentés érkezett a Magyar Biztosítók Szövetségének ügyfélszolgálatára, hogy a +36 61272 217 telefonszámról valaki a MABISZ nevében 90 ezer forint befizetésére szólította fel a panaszost, arra hivatkozva, hogy lakott területen belül 105 km/h sebességgel hajtottak az autójával. A kérdések hatására a telefonáló belezavarodott a válaszaiba, végül azt mondta, hogy csak viccelt, és megszakította a hívást. Visszahíváskor a jelzett szám már nem csengett ki. A hívott fél csalás kísérlete miatt bejelentést tett a rendőrségen.

A MABISZ felhívja a figyelmet arra, hogy a +36 61 kezdetű hívószámról jelentkező telefonos megkeresések nem a szövetség részéről érkeznek. Mint mondják, a MABISZ Elkülönített Szervezeti Egységének munkatársai is kizárólag kárrendezési ügyekben, és telefonon a legritkább esetben keresik csak meg az ügyfeleket, előzetes írásos kapcsolatfelvételt, illetve hivatalos bekérőt követően. A telefonos megkeresés minden esetben az ügyfél személyének és a kárügy adatainak beazonosításával zajlik - teszik hozzá.

Nemrég volt egy hasonló csalás

Tavaly novemberben hasonló közleményt adott ki telefonhívások miatt az E.ON Hungária Zrt. is +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról indított, zaklató és fenyegetőző jellegű hívások miatt. Sajtóinformációk szerint az 50-es körzetszám hátterében egy humorosnak szánt, de jogilag megkérdőjelezhető, pénzért letölthető applikáció, a JokesPhone állhat, amelyben a vicc szenvedő alanyának a telefonszámát kell megadni. Az app használója megjelöli továbbá, milyen tréfát szeretne elsütni, az alkalmazás pedig telefonál, a hívott fél reakcióját rögzíti, majd azt továbbküldi a hívás megrendelőjének.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás