Friss árfolyamok >>

Hamarosan ilyen lesz a te adóbevallásod is

2018. január 9. 14:17:00
Lassan vége a hagyományos bevallásoknak.

Adóbevallások a Magyar Posta 62-es hivatalában a fővárosi Teréz körúton. (Kép forrása: MTI Fotó, Mohai Balázs)
Adóbevallások (Kép forrása: MTI Fotó, Mohai Balázs)

El kell érni, hogy 2021-re a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) elektronikusan készítse el a magánszemélyek és a vállalkozások adózással kapcsolatos bevallásának döntő hányadát - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára abból az alkalomból, hogy egy kőbányai kormányablakban is megnyitották az adóhivatal ügyfélszolgálatát.

Elfelejthetjük a bevallást

Idén tavasszal már 1,4 millió adózó állampolgárnak a NAV készítette el elektronikusan az adóbevallását úgy, hogy azzal semmi teendőjük nem volt.

Mi változott idén az adórendszerben? Összefoglaló cikkünk >>>

A NAV által indított program végén országosan 91 kormányablakban lehet majd adóügyeket intézni a NAV ügyfélszolgálatai révén.

Tállai András elmondta: a NAV egyre nagyobb hangsúlyt helyez az ügyfélbarát ügyintézésre, arra, hogy az adóhivatal mindenben segítse az adózókat, hogy ők a lehető legkényelmesebben, a legkevesebb idő ráfordításával intézzék adóügyeiket. 

Nyílnak a kormányablakok

A jövőben a NAV ügyfélszolgálati hálózata jelentősen bővül, 180 helyen várja majd az adófizetőket, köztük országosan a 91 kormányablakban működő NAV-kirendeltségben. Budapesten 28 kormányablak áll van, 2017-ben a fővárosi kormányablakokat több mint 2,5 millió ügyfél kereste fel, akiknek közel 3 millió ügyét intézték el, a fővárosi kormányablakok mintegy 4,5 millió határozatot hoztak az állampolgárok ügyeinek intézése során.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás