Friss árfolyamok >>

Biztonságra vágynak a magyarok, mégsem tesznek érte – miért?

2018. május 24. 17:51:00
Dacára a rengeteg lehetőségnek csupán a magyarok alig ötöde használja az innovatív pénzügyi megoldásokat.

A Cofidis országos felmérése szerint a magyarok 57 százaléka nyitott a legújabb pénzügyi informatikai technológiákra, azonban csak 17 százalékuk használja ezeket. Ennek oka lehet az, hogy a magyarok 80 százalékának a fintech, mint fogalom még mindig ismeretlen, ám az ehhez köthető pénzügyi megoldásokat már jobban ismerik. Ezek közül a legismertebb a mobilos fizetés (57 százalék), a videós azonosítás (41 százalék) vagy a virtuális pénzzel történő fizetés (39 százalék).

Ezzel szemben az online hitelfelvétel lehetőségéről személyes ügyintézés nélkül 38 százalék, a mobiltelefonnal történő biztosításkötésről 32 százalék, az aktuális ügyintézés online nyomon követésének lehetőségéről 29 százalék tud. A fintech megoldások előnyei közül a legtöbben azt emelték ki, hogy gyors (43 százalék), bankoktól függetlenül is használható (34 százalék), mindig kéznél van (34 százalék) és rugalmas (31 százalék).

Biztonságot követelünk, vagy meg se próbáljuk

Ugyanakkor nehezményezték, hogy nem helyettesíti a személyes ügyintézést, tanácsadást (47 százalék), emellett félnek attól, hogy csalók is hozzáférhetnek az adatokhoz (46 százalék), és attól is, hogy nem úgy működik, ahogy azt mondják (38 százalék).

Holló Bence, a Cofidis Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a biztonsági félelem várhatóan akkor oszlik majd el, ha nagyobb lesz a szolgáltatások használata, többen fogják beilleszteni a mindennapjaikba. A biztonság, a garancia, a könnyű, érthető és transzparens működés segítheti, hogy nőjön a fintech megoldásokba vetett általános bizalom - áll a közleményben.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás