Teljes Privátbankár.hu

Személyes pénzügyek

Tele van zöld ezresekkel és lila ötszázasokkal a magyar lakosság

Hó végén lejár a határidő, de még mindig több tízmillió darab, milliárdokat érő kivonásra váró papírpénz van a lakosság kezében. Érdekes, hogy a zöld ezresből és a lila ötszázasból is megtartottunk pármillió darabot.

Lassan tényleg az utolsó sarki közértben is lehet bankkártyával fizetni

Folytatódik a bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítését célzó program.

Így még nem támadták az OTP ügyfeleit: vigyázz!

Új módszer próbálkoznak az adathalászok: az OTP ügyfeleit egy mobilalkalmazás telepítésére akarják rávenni.

Újabb csalók trükköznek – ne dőlj be nekik!

Most az adóhatóság adott ki figyelmeztetést telefonos csalók ellen.

Ma új világ kezdődött a magyar bankolásban

Mától személyes megjelenés nélkül - videó chat funkcióval - is megtörténhet a lakossági ügyfelek azonosítása, a szerződéskötés.

Történelmi csúcson a magyarok száma – éhbért fizetnek Ausztriában az idénymunkásoknak?

A magyar munkaerő kivándorlása a jelek szerint nem lassul, júniusban több mint 3500 fővel többen dolgoztak Ausztriában, mint előtte bármikor. Egy év és egy hónap alatt egyaránt a magyar dolgozók száma nőtt legjobban, bár románok is sokan jöttek. Lehet, hogy Ázsia felzárkózik, a dolgozók száma innét is gyorsuló ütemben növekszik.

Nyaralás és terrorveszély – néhány dolog, amit érdemes tudni

A Privátbankár olvasói nyaralás közben leginkább Törökországban tartanának terrortámadástól, de nincs nagyon lemaradva ettől Franciaország és Egyiptom sem. A külügynek van egy listája. A német nyaralók Olaszországba, az USA-ba mennek, vagy belföldön maradnak.

Olcsó hitel autóvásárláshoz? Mutatjuk, hogyan csináld!

Ha szeretnél használt autót vásárolni a közeljövőben, de gondot okoz, hogy a kiszemelt autóhoz előteremtsd a szükséges összeget, akkor megmutatjuk milyen lehetőségeid vannak. Eddig talán nem gondoltál rá, de ma már egy személyi kölcsönnel is könnyen, kedvező feltételek mellett vásárolhatod meg az autódat. Például 1 millió forintos személyi kölcsönt 7 évre havi 17 ezer forintos törlesztőért is megkaphatsz alacsonyabb jövedelemmel is.

Kipróbáltuk az OTP új szolgáltatását - minden ügyfél ezt fogja használni?

Egy hétig teszteltük a legújabb hazai mobilfizetési szolgáltatást - nehéz elképzelni, hogy az NFC-s technológia ne terjedjen el rohamtempóban. Nem kell hozzá csúcsmobil, nem kell állandóan az interneten lógni hozzá, nem meríti a telefont, biztonságos és mindig kéznél van - de a pénztárcát és a készpénzt azért egy jó darabig még nem fogjuk elfelejteni.

A nem kis ország, ahol már a koldusnak is elektronikusan fizetnek

A kínai városokban 3 év alatt döntő változás következett be: akkor még mindenki készpénzt használt, de a bankkártyát átugorva ma már szinte mindenki a két meglévő telefonos fizetési rendszer valamelyikét használja. A boltosnak is olcsó, eszébe sem jut készpénzt követelni, míg itthon még sok helyen ezt teszik.

Rosszul lettek a Facebook-bejegyzésektől – nagyon nekimentek a németek az álhíreknek

Mivel szeptemberben választások lesznek, a németek nagyon sokat foglalkoznak az álhírek és a gyűlöletbeszéd terjesztésével, nehogy úgy járjanak, mint az USA. Megpróbálják rávenni a közösségi média vállalatait azok hatékony irtására. Az új törvény megszületett, törlési központja is van a Facebook-nak az országban, a tapasztalatok azonban nem egyértelműek.

Mérföldkő a mobilfizetésben? Összefogott két óriás

Stratégiai megállapodást kötött a Samsung és a PayPal online fizetésközvetítő szolgáltatás fizetési rendszerük összekapcsolásáról.

Tényleg emiatt hisztiznek az amerikaiak - Magyarország is állva hagyta őket

Miközben Európában már a chipes bankkártya is kezd túlhaladottá válni, egyre bővül az érintőkártyás fizetések aránya, sőt egyre több és jobb, NFC-alapú mobilfizetéses megoldás válik elérhetővé a magyar közönség számára is, az Egyesült Államokban még mindig a "bedugós" bankkártya használatba vételével küzdenek.

6 ezer bejelentés néhány nap alatt: így pusztított a vihar

És még nincs vége! Sorra érkeznek a panaszok a biztosítókoz a múlt heti vihar után.

Megszerették a magyarok a bankkártyát - sokkal biztonságosabb

Kifejezetten jó hír, hogy a fizetéseknél egyre kedveltebb a kártya.

Albérlet helyett hitelből új lakás? Ennyivel jársz jobban

A fogyasztóbarát hitel kapcsán két izgalmas lehetőségre mutat rá az Otthon Centrum Hitel Center. Mindkettő kedvezőbb feltételekhez juttathatja a hitelfelvevőt, mintha csak a fogyasztóbarát termékben gondolkodna. Az egyik konstrukcióban lakástakarékpénztárral kombináljuk, a másikban Nemzeti Otthonteremtési Közösséggel. A jelenlegi hitelkondíciók mellett sokaknak jobban megéri törlesztő részletet fizetni albérleti díj helyett.

8 ötlet, hogy mit tegyél az asztal alá berúgott régi számítógépeddel

Az asztali számítógépeket már kevesen használják, pedig tíz éve még azok uralták mindennapjainkat. Sok porosodik otthon, mielőtt végleg elavulnak, nem árt velük valamit kezdeni. Nem érdemes kidobni, még sok mindenre lehet használni.

Zöld utat adott az MNB: itt is elérhető a fogyasztóbarát lakáshitel

Egy újabb sikeres pályázattal tovább nő a minősített termékeket kínáló hitelintézetek köre.

Havi 20 ezer forintból lakás? Ne hagyd ki a több százezer forint állami támogatást!

Az átlag magyar legjelentősebb vagyona a lakás. Akinek még nincs, azon gondolkozik, hogyan veheti meg az elsőt. Akinek már van, azon töpreng, miből újíthatja fel, bővítheti, szépítheti. A legelőrelátóbbak pedig már a gyermekük lakáskérdésén gondolkoznak. Mindehhez szinte kihagyhatatlan segítséget jelent a lakástakarékpénztári megtakarítások 30 százalékos állami támogatása: 72 ezer forint évente, 720 ezer forint 10 év alatt, amely több szerződéssel megsokszorozható.

A Facebook nemsokára reklámokkal pakolhatja meg a Messengeredet

A számos különböző chat-elő és üzenetküldő, ingyenes netes telefonálást adó alkalmazás közül néhány nemsokára elveszítheti reklámmentes jellegét. A Facebook nemsokára a Messenger kezdőoldalára reklámokat helyezhet el, miután az ez irányú tesztüzem Ausztráliában és Thaiföldön sikeres volt. Más alkalmazások is követhetik.