Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

Most könnyű személyi kölcsönhöz jutni

Szívesen adnak most a bankok személyi hitelt, a K&H Bank tavaly 68 százalékkal többet folyósított, mint az azt megelőző évben.

Vigyázz, akkora ítéletidő jöhet, mint 2013. március 15-én

Nagy széllel fagyos levegő érkezik Magyarország térségébe, s ónos esőre, havazásra is számítani kell az ünnepi hosszú hétvége további részében. Az ország jelentős részén szélsőséges időjárásra kell felkészülni, ezért azt javasolják: szombat délutántól, aki csak teheti, ne induljon útnak.

Elképesztő, mekkora fagyok jönnek már megint

Tavasznak nem lesz sok nyoma szombattól. Az hagyján, hogy eső jöhet, meg lehűlés, de hajnalonként mínusz tíz fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Ne az állami nyugdíjra várj: megint nagyot mentek a nyugdíjpénztárak

Hosszabb távon is értékálló, az inflációt érdemben meghaladó befektetési eredményeket értek el a hazai önkéntes nyugdíjpénztárak az MNB friss összeállítása szerint. A pénztári befektetések reálhozama (tehát az infláció fölötti hozama) az elmúlt másfél évtizedben átlagosan 3,5 százalékra rúgott, a tavalyi évben pedig megközelítette az 5 százalékot.

Kiderült, kire hagyta vagyonát az IKEA alapítója

Vagyona felének elajándékozásáról rendelkezett végakaratában Ingvar Kamprad, az IKEA cég idén januárban elhunyt alapítója.

Őrült sok hosszú hétvégénk lesz – mire figyelj, ha elutazol?

Ez az év a hosszú hétvégékről szól: egyre többen vághatnak neki a néhány napos utazásoknak, legközelebb például a március 15-i 4 napos ünnep kínál erre lehetőséget. Akik külföldre készülnek – akár síelni, akár más módon kikapcsolódni – jó, ha az esetleges kellemetlen meglepetésekre is felkészülnek, és kötnek utasbiztosítást. Mennyi pénzt szánnak a nyaralásra a magyarok?

Nagy ígéretet tett az LMP: rengeteg pénzt kapnának a családok

Nagy családügyi tervekkel állt elő a Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltje.

Örülhetnek a nyugdíjasok: rengeteg pluszpénz juthat nekik

A nyugdíjas szövetkezetek tagjai jobban járnak egy módosító javaslatnak köszönhetően.

Te is érzed? Sokkal több cafeteriát kapnak a magyarok

Többet szánnak a cégek pluszjuttatásokra, mint korábban.

Így ellenőrizd egy kattintással az adóbevallásodat

Már elérhető a tervezet annak, akinek van ügyfélkapuja.

Szétszakadt az ország: óriási különbségek vannak a nyugdíjban

A kormány a választások előtt pár héttel megrendelte az Idősügyi Tanácstól, hogy ismét kapjanak 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. Közben az ellenzéki pártok nyugdíjminimum-emelést követlenek, és ígérnek. A Policy Agenda heti elemzésében egy harmadik aspektusát vizsgálja meg a témának, ez pedig a területi egyenlőtlenségek növekedése a nyugdíjasok között.

Remek hír a családoknak: tízezrek juthatnak lakáshoz

Március 15-től könnyebben juthatnak hozzá a családok a csok-hoz, a gyermekek után igényelhető otthonteremtési támogatáshoz. Az új rendeletnek köszönhetően hosszútávon tízezrek léphetnek be a lakáspiacra, hiszen eddig azok, akiknek már volt lakásuk, de költözésben gondolkodtak, csak új ingatlan vételéhez, építéséhez igényelhettek csok-ot. Ez megváltozik, mostantól a használtpiaci vásárlásaikhoz is megkaphatják ezt a támogatást. Az ingatlanárak meredeken emelkedő tendenciát mutatnak, a rendelet hatására megjelenő új kereslet még inkább felfelé nyomhatja az árakat.

Te melyik robotra lőnél és melyikkel feküdnél le?

Egyre ijesztőbb jóslatok jönnek a robotok várható terjedésével kapcsolatban, nem csak az emberek, a robotok számára is. “Robot elleni erőszak”, “robotrasszizmus”, "robo-szexualitás"? Nem árt ismerkedni a fogalmakkal, mert lassan a mindennapok részeivé válhatnak. Most döntsük el, milyen szex-robotot szeretnénk?

Nézd meg a gázszámlát! Kiderül, mennyivel csökkent a rezsid

Belóbálta a kormány, hogy mikor lehet majd látni a számlán is a rezsicsökkentést.

Már a jövő héten megkaphatják a választási ajándékot a nyugdíjasok

Elkezdi kikézbesíteni a posta az Erzsébet-utalványokat.

Választási rezsicsökkentés: mi lesz azzal, aki nem gázzal fűt?

A választási rezsicsökkentés - amit a kormány téli rezsicsökkentésnek hív - nem csak azokra vonatkozik majd, akik gázzal fűtenek.

Szegényeket terrorizált az uzsorás – elképesztő kamatokat kért

Fellélegezhetnek azok az ózdiak, akik a férfitől vettek fel „kölcsönt”.

4+1 biztos jel arra, hogy nem lesz rendben az adóbevallásod

A NAV idén már 5 millió adózó szja-bevallását készíti el - ez viszont nem jelenti azt, hogy a bevallás tervezetét ne kellene átnéznünk.

Jön a húsvét és a választás: megint ajándékot kapnak a nyugdíjasok

Karácsony után húsvétra is kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.