Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

Nemsokára új bankjegy lesz a pénztárcánkban – így fog kinézni

Február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintosok, a bankjegyek régi változatával 2019. október 31-ig lehet fizetni.

Szerdától olcsóbb a gázolaj

A benzin ára nem változik.

Tudják a magyarok, nem lesz elég a nyugdíj – mennyit kell spórolni?

Egy friss felmérés szerint minden második magyar úgy gondolja, nem lesz elegendő az állami nyugdíjrendszer által biztosított nyugdíj időskorában. A felmérésben résztvevők szerint hozzávetőlegesen havi 200 ezer forint nyugdíjkiegészítésre lesz szükségük.

Olcsóbb lett a dízel a benzinkutakon

A benzin ára nem moccan.

El sem hinnéd, mi mindenre lehet adókedvezményt kapni Magyarországon

Az adókedvezmények igénybe vételének egyik formája az önsegélyező és az egészségpénztár. Ezek nagy előnye, hogy nem kell sok évig várni a kifizetésekig, és rengeteg mindenre fel lehet használni az összeget. Viszont bonyolultak és bürokratikusak, és az adókedvezmény teljes kihasználásához nagy összeg kell. Leginkább magas keresetű családoknak éri meg.

Hivatalos a nyugdíjemelés, januártól több pénz érkezik

Megjelent a Magyar Közlönyben az erről szóló kormányrendelet.

Mekkora hozamot várhatok a nyugdíjszámlámtól és az adókedvezménytől?

Az év vége az adóoptimalizálás időszaka, de vajon megéri? Mennyivel növeli az adó-visszatérítés a hozamunkat? Kiszámolható, hogy az éves hozam hosszú távon csak kis mértékben nő ezáltal, és sok függ attól is, hogy mekkora az adott befektetés teljesítménye. Erre jó példa a NYESZ számla, amelynek kiszámoltuk a lehetséges hozamát.

Nekünk garzonra se telik, a szupergazdagok meg 1900 milliárd forintot vertek el ingatlanra idén

A legtöbb lakás Hong Kongban cserélt gazdát. A londoni ingatlanpiacnak viszont betett a Brexitet övező aggodalom.

Népszerű a hitelgarancia

„Az életképes de gyenge hitelképességű, vagy fedezettel nem rendelkező hazai KKV-k támogatása a fő prioritás”. (x)

Rengeteg pénzt költünk év végén, pedig spórolhatnánk is

Különböző felmérések szerint a magyarok idén karácsonyra átlagosan 30-50 ezer forintért terveznek különböző ajándékokat vásárolni szeretteiknek. Az ünnepek előtt és alatt összesen ajándéktárgyakra és élelmiszerekre körülbelül 200 milliárd forintot fog elkölteni a lakosság. De vajon valóban hasznosulni fog mindaz, amit megveszünk? A Generali legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatása szerint bár a legtöbben tudatos vásárlónak vallják magukat, a valóságban az élelmiszer- és a ruhapazarlás is jellemző ránk. Az előrelátás annál kevésbé.

Pénzhamisítók buktak: egyszerű nyomtatóval gyártották a bankjegyeket

A négy férfi több üzletben is sikerrel járt a hamis pénzekkel.

Aki siet, annak 280 ezer forintot is adhat az állam

Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Ehhez a három elérhető eszköz közül többet is kell választani.

A magyarok elkezdtek máshogy gondolkodni a lakáshitelről

Szeptemberben tízből kilenc lakáshitelt már fix kamatokkal igényeltek, a fix hitelek között is a hosszabb kamatperiódusúak a legnépszerűbbek - derül ki az OTP Bank adataiból.

Vége a meggondolatlanságnak: egyre inkább ésszel veszünk fel hitelt

A magyarok pozitívan ítélik meg a munkaerőpiaci folyamatokat és egyre felelősebben készülnek fel pénzügyi döntéseikre - derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. és brit anyavállalata, az International Personal Finance hét tagországában végzett reprezentatív, több mint 3500 fős mintán végrehajtott kutatásából.

Nem akárhogyan próbálják lehúzni a gyanútlanokat

Egyre többször hallani, hogy különböző pénzintézetek, webshopok nevével visszaélve próbálnak meg hozzájutni csalók óvatlan felhasználók személyes adataihoz. Bár az adathalászok egyre ügyesebben leplezik magukat, egy kis odafigyeléssel és néhány hasznos információ birtokában bárki elkerülheti, hogy áldozatul essen ezeknek a kísérleteknek. Hogyan ismerhetjük fel az adathalász támadásokat?

Történelmi csúcsra értek a lakossági betétek

Az állomány összege 8273,8 milliárd forint.

Karácsonyi költekezés: óvatosan a hitellel!

Akár 45 ezer forintnyi eltérés is lehet a visszafizetendő tartozásnál egy egyéves futamidejű, 200 ezer forintos karácsonyi fogyasztási hitelnél.

Izer szerint egyhavi bért hagy a munkaadóknál a jövő évi szochócsökkentés

Az adóügyi államtitkár megvédte a kafetéria-rendszer átalakítását is.

Most induljon tankolni, csökkent az üzemanyagok ára

A benziné kicsit, a dízelé jobban.