Teljes Privátbankár.hu

Személyes pénzügyek

Végre valaki az elvált apákra is figyel

A német családügyi miniszter kidolgozott egy koncepciót, amely szerint az elvált apák adózási könnyítést kapnának. Javítani akarnak jogállásukon és megkönnyíteni, hogy a gyermeknevelésben részt vállaljanak. Gyerekelhelyezési vita esetén tanácsadásra küldenék a párokat.

Nagy lépés az egyik szolgáltatótól: megkurtítják a hűségidőt

Hétfőtől már csak egy évre láncolja magához az ügyfeleket a Vodafone.

Óriási ugrás: rákaptak a magyarok a bankkártyára

A kártyás elfogadóhelyek száma is szépen nő.

Mégis, mennyi ideig kell lakásra spórolnom?

A jelenlegi kamatok mellett sem elhanyagolható tényező, ha befektetjük a pénzünket és spórolunk. Kérdés azonban, mit csinálnak közben a lakásárak, mennyire emelkednek tovább. Nem árt minél hamarabb elkezdeni spórolni.

Mindenki a mi hiteleinket akarja - hitted volna, hogy ennyire jó dolga van a magyaroknak?

Közép- és Kelet-Európa fővárosai, Budapest, Bukarest és Varsó (Milánóval és Oslóval együtt) kínálja Európában a legjobb hitellehetőségeket hitelfelvevőknek és adósoknak egyaránt - derül ki a CBRE új kutatásából. A vállalat 20 európai ingatlanpiacon vizsgálta a hitelfelvételi kondíciókat.

Aljas csalók támadnak: hogy lehet milliárdokat keresni a pusztító katasztrófákon?

Az egész világ lesokkolódva nézte, hogyan tarol le többi amerikai megyét és a karibi térséget előbb Harvey, aztán Irma. A hurrikánoknak még vége sem volt, mikor az amerikai kormány kiküldte figyelmeztető mailjeit arról, hogy sokan akarnak a viharokra hivatkozva átveréssel pénzt szerezni. Így váltak a természeti katasztrófák a csalók játszóterévé.

Így juthatsz be a Sportarénába, ha nincs nálad egy fillér sem

Megújult a Budapest Sportaréna beléptetőrendszere: QR kód mellett már NFC-képes jegykezelésre is alkalmas. Jövőre pedig már el sem fogadják a készpénzt a büfében és a parkolóban.

Most lesz az esküvőtök? Az állam nászajándékát el ne felejtsétek!

Sokak észben tartják a havi 5 ezer forintos támogatást.

Te is mobilon intézed a pénzügyeidet? Elveszed az emberek munkáját

Tavaly rengeteg bankot zárt be az EU az online bankolás miatt.

Négyből három házépítő csúnyán elszámolja magát

A legtöbb családiház-építés sokkal tovább tart és sokkal többe kerül, mint azt az emberek többsége gondolná, méghozzá még a precíz németeknél is. Nem árt ráhagyni egy kicsit, hogy ne kerüljünk bajba. Az alacsony kamatok viszont nagyon sok embert motiválnak az építkezésre.

Fogyasztóbarát lakáshitel: újabb bank kapott zöld utat

Újabb pénzintézet kínálhatja a lakáshiteleket.

Kitalálod, kik voltak az európai nyugdíj élharcosai?

A jobboldal nem feltétlenül kell(ene) ellensége legyen a szociális érzékenységnek. A történelemben több nagy szociális reformot is jobboldali pártok vezettek be, így az első európai nyugdíjat is. Igaz, baloldali nyomásra, a szocialisták ellen szocialista nyugdíjjal harcoltak.

Rengeteget spóroltunk tavaly az adónkon – neked is feltűnt?

Tavaly mintegy 212 milliárd forinttal kevesebb adót kellett fizetnie a magyaroknak, mint egy évvel korábban.

Micsoda nevet adott új programjának a kormány!

A kormány kiterjeszti az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is, a hír azonban semmi a program nevéhez képest.

Ajándékot kaptak az egyetemisták: mostantól könnyebb lesz az életük?

Mától nem kell személyesen megjelenni, ha diákhitelt akarnak kötni.

Világszintű katasztrófa közeleg – a jövő nyugdíjasai éhen fognak halni?

Sorba állították a világ országait aszerint, hogy hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Kik a csúcstartók, és hol áll Magyarország? Az előrejelzések kétségbe vonják, hogy a most élmezőnyben lévő országok mindig ilyen színvonalon tudják majd eltartani a nyugdíjasaikat. A ma születő gyermekek 100 évig is élhetnek, aminek beláthatatlan következményei lehetnek – derül ki a Nyugdijbiztositas.com elemzéséből.

Amikor a gyereket beíratod focira és táncra, ez miért nem jut eszedbe?

Egy felmérés szerint tanévenként átlagosan naponta hatvan általános- és középiskolás gyerek szenved kisebb, nagyobb balesetet, s csak elenyészően keveseknek van a tanulói konstrukción kívül egyéb biztosítása is. Pedig a leggyakoribb sérülésért, a csonttörésért a 3 ezer forintos alanyi kártérítéssel szemben akár 25 ezer forintot is lehet kapni, havonta alig pár száz forint plusz díjért. Egy alkuszcég most kampányt indít az oktatási intézményekben.

Hitted volna, hogy ennyire jó dolga van a magyar nyugdíjasoknak?

Bár a jövő a fiataloké, minden társadalom, így a magyar alapjának is az idősebbek számítanak. Az, hogy a magyar öregek sorsa milyen, igazán az Európai Unió más tagállamainak lakóival összehasonlítva látszik. Ugyan várható élettartam terén jócskán van hová fejlődnünk, több szempontból is elég jól élnek a magyar nyugdíjasok.

Itt van, hogyan enged el a kormány 1 milliót a hiteledből

Ma reggel ismertették, hogy a kormány miként képzeli el a nagycsaládosoknál a gyermekek után igényelhető hiteltartozás elengedést. A döntés értelmében a 2018 január elseje után született gyermekekre lehet az 1 milliós elengedést megkapni, méghozzá akkor, ha ez a gyermek legalább a harmadik a családban. A számításaink szerint egy átlagos lakáshiteles esetében a kedvezménnyel bő 10 százalékkal csökkenhet a havi törlesztőrészlet.

Lakást vennél? Ez nagy segítség lehet

Szeptember elsejétől érhetőek el a K&H minősített fogyasztóbarát lakáshitelei.