Friss árfolyamok >>

Zuhan az olajár, ugrik a svájci frank

2018. május 25. 18:27:00
Igen nagyot esett az olajár napközben, volt is honnan, indokolatlanul magasan volt. Stabilizálódott a török líra, a forint kicsit erősödött, a svájci frank nagyot. Heves ingadozás után pluszban zárt a Mol, az OTP viszont az osztalékfizetés által indokoltnál nagyobbat esett.

Ajánlatunk

Reggel figyeltünk fel rá, hogy az olajár grafikonján kibontakozott egy duplacsúcs, ami trendformáló alakzat lehet. Ezt az eladók tömege is észrevehette, mert napközben igen szép esés bontakozott ki: a WTI 48 dollár alá esett, a Brent 76,30-ig.

Az esésnek fundamentálisan is megvan az alapja, mivel nem volt indokolt, hogy ilyen magasra emelkedjen az ár, hisz kínálat továbbra is bőségesen van a piacon, ráadásul az amerikai palaolaj-kitermelés meredeken nő.

Stabilizálódott a török líra eurónként 5,50 körül, a forint kicsit javult 319,30-ig, a svájci frank erősödött, egy frankért már csak 1,155 eurót adnak, míg nemrég még az 1,20-as szintet érintette.

Euró/svájci frank
Euró/svájci frank

Esésnek indultak a fejlett országok hosszú hozamai, az amerikai 10 éves államkötvény hozama 2,93 százalék, míg pár napja vastagon 3 százalék fölött volt. Az egy százalék alatt lévő osztrák, belga és francia hozam is csökkent, tovább emelkedett viszont az olasz, 2,45 százalékig, és a spanyol, 1,45 százalékig.

Az amerikai tőzsdék alig mozdulnak, az európaiak közül a német index emelkedett fél százalékot, az olasz és a spanyol indexek viszont bő másfél százalékkal csökkentek.

A pesti börzén a Mol nagyot ingadozott napközben, végül egy százalék pluszban zárt 2624 forinton. Az OTP viszont esett, összesen 4,1 százalékot, ebből azonban 2,2 körül volt, amit az osztalék kifizetése indokolt, végül a papír kerek 10 ezer forinton állt meg.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás