Friss árfolyamok >>

Zuhan a török líra, esik az olajár, elszállt az Opus

2017. november 14. 18:16:00
A tőzsdék lefordultak, a Mol és az OTP is estek, noha a napot emelkedéssel nyitották. Az Opus és az Appeninn viszont ismét limittel emelkedtek, de több kisebb papír is nagyot liftezett. Esik az olajár a több mint kétéves csúcsokról, a török egyenesen szabadesésbe váltott.

Ajánlatunk

Reggel az európai tőzsdék még közel fél százalékos pluszban voltak, a BUX is magasan állt, a Molon és az OTP-n kívül az utóbbi hónapok kedvencei, a Mészáros-papírok is húzták. Napközben aztán lefordultak a nagyok: a Mol 1,2 százalékkal 3152 forintra csökkent, míg az OTP fél százalékkal 10 100 forintra esett.

A Mészáros-részvények ellenben folytatták a hegymenetet, sőt, kettő a háromból el is érte a kereskedési limitet 15 százalékon. Az Opusnál ez 631, az Appeninnél ez 873 forint lett. A Konzum 8 százalékkal 3000 forintig emelkedett, a BIF pedig igen heves ingadozások után 20 százalék pluszban zárt 1630 forinton.

Még egy papír emelkedett limittel, 20 százalékkal 219 forintig, az OTT1, melyről e sorok írója bevallja, hogy régi tőzsdés létére azt sem tudta eddig, eszik-e vagy isszák. A tőzsde honlapja szerint tavalyelőtt 1, tavaly 8 alkalmazottja volt a cégnek.

Euró/török líra
Euró/török líra

A török líra esése begyorsult, már 4,60-nál jár eurónként az árfolyam, mintha a pánikszerű menekülés jelei mutatkoznának, lassan időszerű egy korrekció. Az olajár tovább esett reggel óta: a Brent 61,80 dollár, a WTI 55,50. Megkockáztatjuk, hogy a 60 dollár fölötti árfolyam túlzott, a ott a kínálat erős, valószínűleg csak a szaúdi-iráni kapcsolatok kiéleződése miatt pattant fel az ár.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás