Friss árfolyamok >>

Új csúcson London, süllyedt a BUX – sikerül végre esnie az amerikai tőzsdének?

2018. január 10. 19:08:00
Az idén eddig nem sikerült egyik napon sem csökkenniük az amerikai tőzsdéknek, de lehet, hogy ma végre menni fog. Európában rossz volt a hangulat, de voltak kivételek. Nálunk a Richter ment szembe az árral.

Évtizedek óta nem volt ennyire jó az évkezdet az amerikai tőzsdéken, most már azért aggódnak sokan, mert úgy vélik, ekkora optimizmusra csakis valami nagy pofon jöhet. Ma végre megmozdult valami, az amerikai tőzsdék mínuszban kezdtek, az Investing.com szerint azért, mert Kína lassítani akarja az amerikai kötvények vásárlását.

Ám pár órával később, este hat után már csak 0,1 százalékos mínuszban van az S&P 500 index, napon belül egy csomót javult a hangulat. A Nasdaq Composite 0,3 százalékkal esik, a Dow Jones stagnál.

Európában a német tőzsde 0,8 százalékos indexcsökkenést hozott össze, a brit FTSE 100-as index viszont a bankoknak köszönhetően új történelmi csúcsra érkezett. Kisebb esés volt Párizsban, emelkedés Bécsben és Milánóban, így vegyes a kép, de az átlag mínuszos.

Mire kell 16 milliárd dollár?

A BUX index 0,5 százalékkal esett, az OTP, a Mol és a Telekom mínuszban, a Richter 0,9 százalékos pluszban végzett. A forint lényegében nem változott, 309,40 az euró. A dollár a devizapiacon újra gyengülésbe váltott.

A Johnson & Johnson főnöke, Gorsky azt mondta, hogy 16 milliárd dollárnyi, külföldön parkoltatott nyereséget hoznak haza a Trump-féle adócsomag miatt. Nem világos azonban, hogy mire akarják költeni, akvizíciós politikájukon nem változtatnának.

80 dolláros olaj?

Az olaj erős, szerény pluszban van a három éves csúcsok környékén a legfrissebb amerikai készletadatok nyomán. A Citi ma 80 dolláros olajárat jósolt. (A WTI ma 63,30, a Brent 68,90.) A nemesfémek drágulnak, biztosan nem függetlenül a gyengülő dollártól és az óvatosabb részvénypiactól.

A bitcoin lefelé csorog (14 600), az ether viszont újabb és újabb csúcsokra ér, 1300 dollár felett jár. A ripple nagyot esik.

Rossz vége lesz ennek

Az ether/bitcoin árfolyam átlépte a 0,09-et, ami utoljára július közepén volt, azaz fél éves csúcson van az ether ára bitcoinban számolva. Nem tesz jót a bitcoinnak, hogy a kínai hatóságok egyre agresszívabban lépnek fel ellene, valamint hogy a tervezett bitcoin-ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) létrehozása is nehezebbnek ígérkezik a vártnál.

Warren Buffett szerint is rossz vége lesz a kripto-mániának, cége, a Berkshire Hathaway egyébként új tisztségviselőket választott, akik a vezér utódai is lehetnek majd.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás