Friss árfolyamok >>

Tegnapról mára 50 százalékos nyereség – nem rossz a kamatmentes környezetben

2018. január 11. 10:51:00
Szállnak a pulykák a Budapesti Értéktőzsdén, ahogy szokták mondani, amikor a kisebb, alig ismert cégek részvényei hirtelen a mennybe mennek. Ez történt ma a Nordtelekommal, de a Futuraqa is szépen emelkedik. A BUX nem tud emelkedni, mivel mínuszban a Mol és a Richter, miközben emelkedik az OTP. Újabb, 3 éves csúcson az olajár.

Ajánlatunk

Egymás után szállnak az égbe a kisebb papírok árfolyamai a hazai tőzsdén, de lehet-e ezen csodálkozni az után, hogy tavaly Mészáros Lőrinc bevásárlásai vittek sokszorosukra részvényeket, a világban pedig már ezernél is több, meghatározhatatlan értékű kriptodevizának nevezett terméket vesz lelkesen a közönség?

Nordtelekom, 5 hónap
Nordtelekom, 5 hónap

Nos, a BÉT-en ma a Nordtelekom a nyertes. A papír tegnap és tegnapelőtt a 20 százalékos limittel emelkedett, ezért a tőzsde ma kinyitotta 50 százalékra az elmozdulási lehetőséget, amit a vevők ki is használtak, és az 50 százalékos limitig, 58,8 forintig húzták fel a papírt. A kicsik közül még a Futuraqáért lelkesednek a vevők: a 20 százalékos limit közelében, 90 forinton kereskednek vele, és megtalálták a BIF-et is: 15 százalékot ugrik 1990 forintig.

Ami a nagyokat illeti, a Mol 0,6 százalékkal 3012 forintig csökken, az OTP fél százalékkal 10 850 forintig emelkedik, a Richter ugyancsak fél százalékkal csökken 6730 forintig, a Telekomban pedig szokatlan számot látunk: 471,5 forint az árfolyam, az árlépésköz 0,5 forint lett (tegnap tévesen azt írtuk, hogy 1 forint maradt).

Az európai tőzsdéken alig van mozgás, az olaj ára viszont újra 3 éves csúcson: a WTI 63,70 dollár, a Brent 69,30.

A kötvények piacán nyoma sem maradt a tegnapi ijedelemnek, amelyet az váltott ki, hogy Kína beszüntetheti az amerikai állampapírok vásárlását. Az amerikai 10 éves államkötvény hozam, amely felszaladt tegnap 2,60 százalékig, ma már csak 2,54 százalék, és az európai kötvényhozamok is hasonló mértékben csökkennek.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás