Friss árfolyamok >>

Pánik a tőzsdéken: Budapest sem maradhatott ki

2018. február 11. 13:09:00
Hiába emelkedett a forgalom, a nemzetközi események visszafogták a Budapesti Értéktőzsde és a BUX teljesítményét. A magyar kereskedés csapongó volt, nehezen talált irányt, amin az sem segített, hogy a Bitcoin-lufi tovább eresztett a héten. Mészáros Lőrincék azonban ismét bevásároltak, a Richternél pedig fontos hírek jöttek. Lássuk, mi történt a tőzsdén a héten!

Az emelkedő forgalom mellett mégis gyengült a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten, a BUX végül 38 320,32 ponton fejezte be a hetet, ami az előző heti záró értékénél 1631,14 ponttal, 4,08 százalékkal volt alacsonyabb.  A részvénypiac heti forgalma 74,5 milliárd forint volt, az előző kereskedési héten elért 57,1 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyama azonban gyengült.

Kicsapongó volt a kereskedés

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzése szerint a magyar tőzsdén éppúgy nem találták az irányt, mint a nemzetközi piacokon, így nagyobb eséseket és kisebb korrekciókat láthattunk Budapesten is. Ugyanakkor nemzetközi összehasonlításban a magyar index teljesítménye kiemelkedett, az amerikai piacoknál sokkal, az európai börzéknél némileg jobban teljesített. A blue chipek közül a Mol kapta a legnagyobb pofont, a héten több mint 7 százalékkal zuhanó olajárak és a közelmúltban közzétett kedvezőtlen kelet-európai marzsadatok fokozzák a nyomást a teljes régiós olajszektorra. Emiatt az olajpapír 5,99 százalékkal gyengült, és végül 2858 forinton zárta a kereskedést pénteken.

Ahogy arról korábban írtunk, csütörtökön az Appeninn Holding Nyrt. tájékoztatott arról, hogy az Erste Alapkezelő hozzájárulását adta 18 ingatlan megvásárlásához – mindegyiket a Spar Magyarország Kft. bérli. A tranzakció összértéke 14,5 millió eurót tesz ki, és a tájékoztatást követően az Appeninn piacán jelentős vételi nyomás alakult ki, és végül a napi limitnél, 15 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést az árfolyam. Emellett a társaság pénteken azt is bejelentette, hogy 2,2 milliárd forintért A kategóriás irodaházat vásárolt az Andrássy úton – erről itt írtunk részletesen a Privátbankár.hu-n.

Zajlik az élet a Richternél

A gyógyszergyártótól több hír is érkezett, egyebek mellett február 8. helyett február 12-re halasztották a negyedik negyedéves gyorsjelentésük megjelenését. Fontos fordulat ugyanakkor, hogy az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága átmeneti intézkedéseket foganatosított a gyártónál az Esmya vizsgálatának idejére. A hír megjelenését követően mélyrepülésbe kezdett a gyógyszergyártó árfolyama. A vizsgálat részleteiről itt olvashatsz bővebben. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás