Friss árfolyamok >>

Megütötték az angol fontot, magához tért a forint

2017. augusztus 11. 18:50:00
A piacok abbahagyták átmenetileg a koreai háborús aggodalmat, az amerikai tőzsdék egyenesen emelkednek. Az OTP kerek 10 ezer forinton zárt, a Mol és a Telekom gyengült, a Waberer’s emelkedett. 1,10 euró alatt az angol font, 305 forint alatt az euró, gyengült a cseh korona.

Lassan megszokjuk, hogy az észak-korai hírügynökség és Trump elnök egymásra licitál a fenyegetésben, utóbbi a Twitteren. Egy háború persze nem így szokott zajlani, sőt, egy igazán modern váratlan csapásnak előjele sincs, csak akkor vesszük észre, ha megvolt. A piacok mindenesetre felfüggesztették a rettegést, Amerikában már emelkednek a tőzsdék, ha nem is nagymértékben.

Snap
Snap

Újabb mélypontra ért a tech-szektoron belül a Snap, miután számai elmaradtak a várakozásoktól, és még mindig veszteséges a cég, de ami igazán problémás: nem is látszik, hogy mikor lehet nyereséges. A papír új mélypontra került 12 dollár alatt, mint ismeretes, 17-en bocsátották ki, és a mohók utána 27-en is vették.

Itthon az OTP-nek volt jó napja az erős negyedéves jelentés után: napközben ingadozott, mindenki megemésztette az eredményt, végül felemelkedett 10 ezer forintra, 10 év után először. Ezen a szinten csak 2007-ben járt, a válság előtti nagy eufóriában, majd jött az összeomlás, és mint minden bank, majdnem 0-ig, konkrétan 1240 forintig esett.

A Mol 0,7 százalékkal esett 23 300 forintig, a Telekom 2 forinttal 471 forintig, a Richter maradt 6460 forint. A Waberer’s fél százalékkal 4985 forintig emelkedett. A hangulat Európában is hasonló volt.

Angol font/euró, napon belül
Angol font/euró, napon belül

A forint, amely a hónap első napján 302,8 volt az euróhoz képest, majd fokozatos gyengülés után ma reggelre 305,90, napközben hirtelen erősödni kezdett, 304,90-ig. Az angol font hirtelen beszakadt, árfolyama 1,1 euró alá került. A cseh korona 26,20 közelébe került az euróval szemben, a kamatemelés utáni 26 alatti árfolyam csak egy pillanatig tartott.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás