Friss árfolyamok >>

Magasról lehet nagyot esni – kipukkadt a Bitcoin-lufi?

2017. június 16. 11:53:00
Hétfő óta 19 százalékot esett az árfolyam, ez új negatív rekord.

A Bloomberg cikke szerint hétfőn még a 3 ezer dolláros szintet is kóstolgatta a kriptovaluta árfolyama, ez azonban a hét végére elolvadt, és csaknem ezer dollárral, 2076,16-ig süllyedt az árfolyam, ahonnan azóta próbál visszakapaszkodni. A többi digitális valuta szintén nagyot esett, egyetemben a technológiai vállalatok részvényeivel. A kisebb pánikot a papírok között a Goldman Sachs jelentése váltotta ki, akik a nagy technológiai cégek papírjaiban rejlő veszélyekre figyelmeztették a befektetőket.

Ugyancsak a vállalat egyik elemzője, Sheba Jafari adott ki figyelmeztetést arra nézve, hogy a Bitcoin egyre-másra felfelé kaptató árfolyama előbb-utóbb meg fog törni, ami hétfő óta be is következett, és csaknem 19 százalékot hanyatlott az árfolyam – ilyenre utoljára 2015-ben volt példa. Miközben a Bitcoint sok támadás éri mind befektetői, mind kormányzati szabályozói oldalról, vetélytársa, az Ethereum mintegy 20 százalékos áremelkedést tudott felmutatni az elmúlt héten.

Felejtsd el a pénztárcát - tényleg ez lesz pénz helyett?A blockchain technológiák gyakorlatilag megállíthatatlanul terjednek, hiszen a bankok és a biztosítók számára is biztonságos megoldást kínálnak. A Roland Berger tanulmánya szerint 2025-re már a világ GDP-jének 10 százalékát tárolják majd blockchainben, ehhez azonban előtte meg kell teremteni a szükséges feltételeket, hogy ezt széles körben is lehessen alkalmazni. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás