Friss árfolyamok >>

Ilyesmi is régen volt, hajszállal 320 alatt állt meg az euró

2018. május 24. 19:19:00 – Eidenpenz József
Rossz a hangulat a tőzsdéken, aminek főleg megint Donald Trump lehet az oka. Ezúttal Koreával kapcsolatban szólt be, de az autóipari részvények is miatta estek. A BUX viszont jól teljesített, a forint ugyanakkor gyenge, épphogy megállt 320 forint alatt pár fillérrel az euró.

Főleg a világpolitika nyomaszthatta a befektetőket ma a tőzsdéken, míg nemrég a kínai vámmegegyezés került távolabbra Donald Trump elnök kijelentése miatt, ma az észak-koreai talákozóról nyilatkozott szkeptikusan. Ezen kívül a befektetők a szerda este közzétett Fed-aktát emésztették.

A bankok és az autógyártók házták le a DAX-ot a német sajtó szerint, a Deutsche Bank és a Commerzbank éves mélyponton van. Pedig előbbi hatalmas leépítéseket jelentett be, mégis majdnem öt százalékkal szakadt tovább, már csak 10,3 euró, ilyen szinten 2016 ősze óta nem járt. Az autóipart pedig az amerikai vámkivetési tervek nyomasztják.

A német DAX index és a brit FTSE 100 is végül 0,9 százalékkal esett, a francia mutató csak 0,3 százalékkal. Az olasz tőzsde 0,7 százalékkal esett, az ország az új kormány miatt komoly aggodalmakat kelt. Az USA-ban a főbb indexek 0,1-0,4 százalékos mínuszban vannak.

https://privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/tudod-mitol-lesz-szazas-a-nyugdij-318708

A hazai BUX index a kissé emelkedő lengyel, cseh mutatókat jóval megelőzve, 1,2 százalékkal ment fel, az OTP 2,3 százalékkal 10 430-ra emelkedett. A Mol 1,8 százalékkal 2594-re ment fel. A Richter 0,9, a Konzum 1,9 százalékkal esett.

További árfolyamok itt láthatók https://privatbankar.hu/arfolyamok/

A forint gyenge, este 319,80 volt az euró, új éves csúcsa 319,90-nél volt.

Az olaj a szerdai meglepően magas amerikai olajkészletek ellenére csak visszafogottan csordogál lefelé, 0,5-1,0 százalékos mínuszban mozgott délután.

Estek a dél-koreai részvények és a koreai von, megint elszállt a török líra, pedig tegnap hatalmas kamatemeléssel próbálta megvédeni a török jegybank. A kriptodevizák is szenvednek, a bitcoin 7500-as szinttel küzd, de néha már alulról.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás