Friss árfolyamok >>

Alig volt élet a tőzsdén - mi lesz a Richterrel?

2018. január 14. 11:27:00
A növekvő forgalom ellenére is csökkent a BUX a héten, köszönhetően a hét közepére beiktatott kétnapos negatív korrekciónak. A vásárlók csak a hét végére tértek vissza a parkettre. Az OTP-től már érkeztek érdekes hírek, ráadásul a célárat is megerősítették, a Richter háza táján pedig a következő hetekben-hónapokban érkezhetnek pozitív hírek az Európai Gyógyszerügynökségtől. Az elemzők azonban a kamatokat féltik.

Ajánlatunk

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX végül 39 877,86 ponton zárta a kereskedést pénteken, az előző - négy munkanapos - heti értékénél 117,30 ponttal, 0,29 százalékkal alacsonyabban. A részvénypiac heti forgalma ugyanakkor 53,26 milliárd forintot tett ki az előző héten elért 34,44 milliárd forint után, köszönhetően a vezető részvények vegyes teljesítményének.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzése szerint kedden ugyanis egy negatív korrekció kezdődött a hazai részvénypiacon, ez ugyanakkor csütörtökön véget is ért, a továbbra is kedvező nemzetközi befektetői hangulat miatt a hét második felére visszatértek a vásárlók. A jövő héten bizonytalan mozgásokra számítanak az elemzők, nagy befolyással lehetnek a külföldi események, illetve az érkező makrogazdasági adatok – a jövő hét eseményeit itt szedtük össze.

Visszavett az OTP, jó hírekre vár a Richter

Az Equilor elemzői szerint várhatóan 2018-ban lesz eredménye az Európai Gyógyszerügynökség kockázatértékelési bizottsága által végzett vizsgálatnak, amely a Richter egyik készítményét érinti. Az Esmyával kapcsolatban korábban ugyanis négy súlyos májkárosodást jelentettek be, és arra szeretnének fényt deríteni, hogy volt-e összefüggés a készítmény, illetve a kialakult betegségek között.

A vizsgálat miatt azonban kérdésessé vált, hogy a vállalat tud-e eredményvárakozást közzétenni a februárban esedékes idei előrejelzésében. A Richter árfolyama ugyanakkor nem tükröz különösebb félelmet, egy hét alatt 0,59 százalékkal emelkedett, pénteken a kereskedést 6775 forinton zárta, a részvények heti forgalma megközelítette a 7,7 milliárd forintot. Az elemzők szerint ráadásul túlértékelt a hír fontossága, nem kell pániktól tartani.

Az OTP háza tájáról kedden érkezett hír, amely szerint tőkét emeltek a szlovákiai leánybankjukban. Az OTP részvényeire két, egymásnak ellentmondó ajánlás is érkezett a héten, az UBS megerősítette vételi ajánlását 11 000 forintos célárfolyammal, míg a Societe Generale továbbra is eladásra javasolja a részvényt, 9500 forintos célárfolyam mellett. Az OTP a kevésbé jól teljesítő részvények közé tartozott a héten, 0,09 százalékos mínuszt követően 10 930 forinton zárta a kereskedést. A heti forgalom 22,3 milliárd forint volt.

A Fitch elemzőháza, a BMI friss elemzésében arra számít, hogy 2019-től emelkedhet a kamatszint Magyarországon. Az elemzők 310-es euró-forint átlagárfolyamot várnak az idei évben, és jövőre 306-ra erősödhet a forint, olvasható az Equilor elemzésében.

A pulykák hete volt - így lehetett egyik napról a másikra 50 százalékos hozamot elérni

Szállnak a pulykák a Budapesti Értéktőzsdén, ahogy szokták mondani, amikor a kisebb, alig ismert cégek részvényei hirtelen a mennybe mennek. Ez történt ma a Nordtelekommal, de a Futuraqa is szépen emelkedik. A BUX nem tud emelkedni, mivel mínuszban a Mol és a Richter, miközben emelkedik az OTP. Újabb, 3 éves csúcson az olajár. Fellegi Tamás elemzéséért kattints ide! >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás