Teljes Privátbankár.hu

Részvény / Deviza / Áru

Van egy tuti fülesünk: ezeken a napokon nem nyerhetsz a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde vezetése döntött a 2018-as kereskedési szünnapokról.

Már nem zuhan az olaj ára – hogy döntenek az oroszok?

Komoly mélyrepülésen esett át a nyersanyag az elmúlt években.

Láttunk már ilyet - mire hasonlít a bitcoin mánia?

Úgy tűnik, itt a dotcom lufi, vagy talán a 2007 előtti ingatlanmánia, állítja Robert Schiller Nobel-díjas közgazdász. Na de mi a közös bennük, milyen következmények adódhatnak, lesz-e az egésznek valamilyen hozadéka. Az előző két lufi, bár fájdalmas volt, komoly pozitívumokat is teremtett, vajon most is így lesz?

Megártott a török lírának a fenyegetőzés, gyenge a dollár

A tegnapi amerikai ünnepnap után ma újra emelkedésnek indultak az ázsiai és európai tőzsdék, a BUX is feljebb van fél százalékkal. Újabb kispapír tartja lázban a BÉT-et: frissen szabadult az elkülönített kategóriából, nagyokat liftezik az ára. A Mol és az OTP szépen emelkednek, húzzák fel a BUX-ot

A török átok hatott? Rondán viselkedett ma a BUX index

Az európai részvényeket az erős euró nyomasztotta, miközben Amerikában ünnepnapot tartottak. Ellenálláshoz értek a hazai részvények? Ma mindenesetre eléggé csúnyán öntötték a hazai vezető papírokat. Igazán nagyon a török eszközökkel bántak el, miután a törökök megtámadni készülnek az amerikaiak szövetségeseit.

Azt hitted, ennyit ér egy bitcoin? Valójában még többet

A bitcoin nemrég kétszer is elágazott, az így keletkezett kriptodevizák jelenleg szintén jelentős értéket képviselnek. Ha valakinek volt az elágazás időpontjában bitcoinja, érdemes azzal foglalkoznia, hogy ezeket is begyűjtse, és hosszú távra eltegye vagy értékesítse. Ez nem mindig egyszerű, mint ahogy az a kérdés sem, mit kezdjünk vele.

Hasít az euró, 3 éve robbant a svájci frank

Mind a dollárhoz, mind a svájci frankhoz képest 3 éves csúcson az euró, így hozzájuk képest a forint is. Mínuszban a BUX, korrigál a múlt hét sztárja, a Nordtelekom.

Alig volt élet a tőzsdén - mi lesz a Richterrel?

A növekvő forgalom ellenére is csökkent a BUX a héten, köszönhetően a hét közepére beiktatott kétnapos negatív korrekciónak. A vásárlók csak a hét végére tértek vissza a parkettre. Az OTP-től már érkeztek érdekes hírek, ráadásul a célárat is megerősítették, a Richter háza táján pedig a következő hetekben-hónapokban érkezhetnek pozitív hírek az Európai Gyógyszerügynökségtől. Az elemzők azonban a kamatokat féltik.

Nem vették be a gyomrok a Facebook-reformot, megijedt a 11 ezertől az OTP

Újabb és újabb rekordok dőlnek Amerikában, miután elindult a gyorsjelentési szezon pár nagybank jelentésével, de Európának is jutott egy kis áldás. A magyar tőzsdét az OTP húzta vissza, pedig már elérhetőnek látszott a 11 ezer feletti árfolyam. A Facebook jókora esést szenvedett el vitatott reformtervei miatt.

A kriptó lesz a kriptátok? – 12 tévhit a digitális pénzekről

Minden kutyaólra jut lassan egy digitális pénz, komolytalan az egész? Bűnözők használják? Semmiféle értéke sincsen? Ez okozza majd a következő válságot? Csak egy nagy pilótajáték, semmi több? Be kell tiltani mielőbb? – körüljártuk a szkeptikus véleményeket.

Új világpénz születik vagy új világrend? Hogyan törhetett ki ekkora mánia?

Miközben a bankok, befektetési szolgáltatók számára sorozatban érkeznek a jelentős és mélyreható szabályok, amelyek alapjaiban rajzolják át a válság előtti időkhöz képest az üzletágakat, világszerte milliók helyezik el megtakarításaikat egy olyan piacon, amelyet senki sem felügyel, senki sem szabályoz – és senki sem tudja, mi lesz belőle.

Klimax a parketten, csúcson az euró

Tavaly ugyan sokszor meglepődtünk a pesti börzén a kisebb részvények vágtáit és visszaeséseit látva, de a mai nap mind közül egy unikum, angol nevén klimax, csúcsra járás utáni visszazuhanás. A nagyok közül a Telekom esik, Amerika megint nagyot emelkedett, a dollár viszont 3 éves mélyponton.

Baljós árnyak a kötvénypiacon, újra csúcsdöntésnek veselkedik az OTP

Az USA tőzsdéi újabb csúcsokra törnek, de a kötvénypiacról rossz hírek érkeztek, lehet, hogy onnét jön majd a negatív impulzus. A BUX ma emelkedett egy kicsit, főleg az OTP húzta. Az olaj a 70 dollárt ostromolja, a dollár nagyot gyengült. Korea a kriptodevizák kereskedésének betiltására készül.

Nem akárki mondja, hogy a csalánba nyúlhatunk a bitcoinnal

A világ talán leghíresebb befektető guruja, Warren Buffett nyilatkozott a kriptodevizákkal kapcsolatban, és ő bizony nem jósol nekik nagy jövőt, szerinte csúnya véget fog érni a történet. Mindazonáltal nem is játszana az esésükre, mert mielőtt eljön a vég, még bármi megtörténhet. Nézzük, mit szól ehhez a piac.

Hiába negatív a hozam – mindenki állampapírt akar

Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ.

Tegnapról mára 50 százalékos nyereség – nem rossz a kamatmentes környezetben

Szállnak a pulykák a Budapesti Értéktőzsdén, ahogy szokták mondani, amikor a kisebb, alig ismert cégek részvényei hirtelen a mennybe mennek. Ez történt ma a Nordtelekommal, de a Futuraqa is szépen emelkedik. A BUX nem tud emelkedni, mivel mínuszban a Mol és a Richter, miközben emelkedik az OTP. Újabb, 3 éves csúcson az olajár.

Komoly érvágásra készül a kriptovaluták fellegvára, megzuhant a Bitcoin

Nem csak a Bitcoint, minden kriptovalutával való kereskedést betiltana Dél-Korea.

Új csúcson London, süllyedt a BUX – sikerül végre esnie az amerikai tőzsdének?

Az idén eddig nem sikerült egyik napon sem csökkenniük az amerikai tőzsdéknek, de lehet, hogy ma végre menni fog. Európában rossz volt a hangulat, de voltak kivételek. Nálunk a Richter ment szembe az árral.

Legyünk óvatosak, beüthet az infláció!

Miközben a legkülönfélébb befektetési termékek (részvények, egyes kötvények, olaj, kriptodevizák) árai szakadatlanul emelkednek, a Fidelity elemzője már óvatosságra int: az eddigi tényezők, amelyek mindezt fenntartották, idén megváltozhatnak. Egyes európai kötvényeket azonban még mindig érdemes lehet megvenni, főleg rövidebb lejáratra.

Rekord magasságban az olajár, gyengül a forint

Újabb három éves csúcsára szaladt fel az olaj ára, a forint viszont kissé elhagyta magát, igaz, a lengyel zloty is. Lényeges változások történtek a BÉT-en, változtak az árlépésközök, megpróbáljuk áttekinteni, hogyan. Az OTP és a Mol esik, a Richter emelkedik, és van egy újabb kispapír, ami szárnyal.