Teljes Privátbankár.hu

Részvény / Deviza / Áru

Minden befektető álma – órák alatt húsz százalékkal emelkedett a bitcoin

Tegnap késő este hirtelen óriásit ugrott a bitcoin árfolyama arra a hírre, hogy a fejlesztői megegyeztek a technológia javításának fő csapásirányáról, így valószínűleg nem fenyegeti már az egyik legfőbb veszély. De nincsenek még kizárva a kellemetlen meglepetések sem. Már a Goldman Sachs egyik vezetője is elemzi a bitcoint.

Bevásárolt Mészáros Lőrinc – tovább nő az Opimus

Egy tőkealap-kezelőben vett magának 75,33 százaléknyi tulajdonrészt.

Csúcson a forint, bivalyerős az euró

Mind a hazai, mind az európai fizetőeszköz remek erőben van, különösen a dollárhoz képest. Az olajár ismét megrettent az 50 dollártól, felfelé tart viszont az aranyár. Emelkedik az OTP és a Richter, esik a Mol és a Telekom, valamint a Konzum és az Opimus, ezúttal szerényebb forgalom mellett, mintha csillapodna a láz bennük.

Erre kellett a pénz a Waberer's-nek - tízmilliárdot fizettek ki

Tízmilliárd forintnak megfelelő összeget fizetett ki a Waberer's a lengyel Link-cégekért.

Csúnyát esett az OTP, betehet a rubel a Richternek

Az EKB úgy döntött, hogy nem dönt, Mario Draghi jegybankelnök viszont egészen galamblelkűnek bizonyult, az euró mégis tovább erősödik. A nemzetközi tőzsdék a nap eleji optimizmus után stagnálásra, kis esésre váltottak. Az OTP jó nagyot esett, a többi részvényünk sem remekelt, a forint viszont november eleji szintre erősödött.

Drágul az olaj, esik a Konzum

Az 50 dollárt közelíti a Brent olaj, az amerikai tőzsdék nagy ugrással ismét új történelmi csúcsokon, a hazai börzén a Konzumban zajlik az időszerűvé vált korrekció, az OTP és a Telekom kisebb mértékben gyengül. Meg sem mozdul a forint, gyenge az angol font, legalábbis az euróhoz képest.

Nagy bejelentés a Moltól – egymilliárd dollárból építenek gyárat itthon

Megszületett az egyezség a poliolgyártásról, két céggel vágnak bele az új egységbe.

Jó hírre is esett a Richter, visszaerősödött a forint

Holnap nagy nap lesz, az EKB ülést tart, ami akkor is okozhat mozgásokat, ha nem változtatnak a kondíciókon. A részvénypiacok egyébként megint optimisták, bár a tegnapi esésnek csak egy részét hozták be. A BUX esett, főleg a Richter és a Mol miatt. A gyógyszergyár hiába tett közzé jó hírt.

Kartellező külföldi cégek rövidítették meg a magyar céget

Tehergépjármű-gyártók ellen kezdeményez eljárást a Waberer's.

Nem repül tovább a Wizzair a trenddel szemben

Bölcs dolgot jelentett be ma a légitársaság: nem szed pénzt októbertől a kézipoggyászért. A probléma az volt, hogy ő szedett egyedül, a többiek nem, vagyis szembement a piaccal. Miután neki van a legtöbb járta itthonról, ez nagy öröm az utasoknak. A cég egyébként remek negyedéves eredményt tett ma közzé.

Elszállt a Netflix és a Facebook, kókad a Konzum és az Opimus

A hazai börzén ma a Richter napja van: nagy forgalommal emelkedik, miután tegnap jól elkalapálták. A Konzum és az Opimus ma kissé esnek, a BIF lecsendesült. Amerikában nagyon megtépték a Netflixet, de a Facebook és az Amazon is csúcsra ment, a Snap viszont tovább hullik a tankönyvi letörés után.

Nagyot mehet ma a Richter – örömhír jött az EU-tól

Szép napja lehet ma a Richternek, az Európai Bizottság zöld utat adott a Reagila cariprazine gyógyszerre.

Lecsapott az MNB – felfüggesztették az egyik részvényt

Elfelejtett tájékoztatni a számítástechnikai cég, nem kereskedhetnek a papírokkal.

Dobbantottak a britek: bevezették az új fontot

Mostantól a 10 fontos gyártásához sem kell leölni egy állatot sem.

Már az is baj, ha túl nyugodtak a tőkepiacok? Visszament a forint oda, ahol volt

Jó nagyot esett az európai részvénypiac ma, így a BUX is, miközben az USA-ban legalább a technológiai részvények tudtak emelkedni. A forint visszaerősödött, a dollár mélyrepülése folytatódik. Ömlenek a gyorsjelentések, a Netflix száguld, a Harley Davidson lejtőre került. A Goldman Sachs eredményének stagnálását a túlságosan csendes tőkepiacokra fogják.

Az extrém időjárás tolja meg az árakat

Komoly károkat okoz a nagy szárazság a jó minőségű, magas fehérjetartalmú búzatermésben világszerte, és ez sokéves csúcsra röpítette a termény jegyzését.

A nem kis ország, ahol már a koldusnak is elektronikusan fizetnek

A kínai városokban 3 év alatt döntő változás következett be: akkor még mindenki készpénzt használt, de a bankkártyát átugorva ma már szinte mindenki a két meglévő telefonos fizetési rendszer valamelyikét használja. A boltosnak is olcsó, eszébe sem jut készpénzt követelni, míg itthon még sok helyen ezt teszik.

Túl az álomhatáron egy befalap-kategória: te miben tartod a megtakarításodat?

Júniusban 0,4%-os változást láthattunk a befektetési alapok vagyonában, ami 23 milliárd forintos pluszt jelent - az elmúlt hónapban több mint 31 milliárddal növekedett a befalapokban elhelyezett megtakarítás, amit ezúttal kissé csökkentett a hozam. Meglepő módon a pénzpiaci alapok között van olyan kategória, ahová már két hónapja dől a pénz - az abszolút hozamú alapok pedig 1000 milliárd fölé híztak.

Erős az euró, Konzum mindenekfelett

A hazai börzét ismét a Konzum vezeti mind forgalomban, mind árfolyam emelkedésben. Erősödik az euró avagy gyengül a dollár. Jó negyedévről számolt be a Netflix.

Most kell rohanni csokit venni - 10 éves mélyponton az árak

Folyamatos csökkenéssel tíz éve nem látott alacsony szint közelébe jutottak a világpiaci kakaóárak, a legnagyobb fogyasztónak számító kínaiak ugyanis váratlanul kevés kakaót importáltak, így a termelőknél dugig vannak a raktárak. Magyarországon is olcsóbb lett emiatt a csokoládé - igaz, nem annyiba kerül, mint 2007-ben.