Teljes Privátbankár.hu

Részvény / Deviza / Áru

Forró krumpli lesz a forint, szándékosan negatívba nyomja az MNB a bankközi kamatokat

Van nálunk valami, és nem félünk használni, nincs vége a lazításnak - ezt üzeni az MNB. Nemcsak a kamatot csökkentette kissé, három másik intézkedést is tett és újabbakat ígér. Cél a banki hitelkamatok csökkentése, amit szeretnének minél hamarabb keresztülvinni. A forinterősödésre és a viszonylag mérsékelt inflációra is reagálhattak ezzel.

Száguldani kezdett a forint: nem ezt várták az MNB-től?

Bár a jegybanknak deklaráltan nincs árfolyamcélja, biztos nem bánták volna, ha gyengül egy kicsit a forint, vagy legalábbis gyenge marad - ehelyett azonban a vártnál enyhébbnek találta a lazítást a piac, így erősödni kezdett a forint. Erre az inflációs várakozások átírása és a kamatdöntés indoklása csak rátett egy lapáttal.

Nagy zűr lehet az egyik diszkont légitársaságnál

A napokban közölte a Ryanair, hogy október végéig sok járatát törli. A magyarázat nehezen követhető, megpróbáljuk átgondolni, mi lehet a háttérben. Arra nem számítunk, hogy gond lenne a cégnél, inkább olyasmiről lehet szó, hogy a megnövekedett légiforgalom új kihívások elé állítja az egész iparágat.

Gyengül a svájci frank, csúcson a Tesla

A tőzsdék megpihentek a nagy rali után, de a Tesla újra a magasban, nagy a bizalom a cég iránt. A BÉT-en a Mol emelkedik, az OTP esik. A méretes hegymenet után kissé korrigált az angol font, a svájci frank viszont újra gyengül. Stabilan 50 dollár felett az olajár, a forint gyenge, az arany piaca megnyugodott a nagy esés után.

Szép csendben elkopik a pénzed - van 2 órád, hogy megállítsd

Nincs időd a pénzügyeidre? Elégedetlen vagy a banki kamatokkal? Hiába kötöd le a pénzed, a végén úgyis kevesebbet fog érni?

Zuhan az aranyár, gyenge a forint

A tőzsdék továbbra is emelkednek, immár a Nasdaq is új csúcson. A BÉT-en a Richter és az OTP emelkedtek, újra gyengül a svájci frank.

A mélybe hullott a forint, emelkedik az olajár, esik az arany

Halovány a forint, mondhatni harmatgyenge, nem úgy az angol font, amit szinte széttéptek. A tőzsdék vég nélkül emelkednek, Amerika új, kerek csúcson, Európa is hasít, a hazai börzét az OTP és a Richter húzza felfelé. Az olaj rég nem látott magasba került, az arany viszont nem keresett termék, hisz senki nem fél semmitől, határtalan a nyugalom és az öröm a piacokon.

80 százalékos benzinár-emelésről pletykálnak - véget ér egy korszak?

Szaúd-Arábiában formálódik egy terv, ami szerint legkésőbb novemberben jelentősen megemelik a belföldi üzemanyagok árát - ez mind a gépjármű-, mind a repülőgépek-hajtóanyagokra vonatkozna. A cél az, hogy a világ legnagyobb olajexportőre csökkentse az állami kiadásokat és a kőlaj-függőséget.

Nagy változás Budapesten: elért valami újat Mészáros Lőrinc cége

Átírják a BUX kosarát, érkezik a Waberer’s mellett a Konzum is.

Sokkal több Mol részvény lesz, mint eddig

Minden Mol részvényes 8 másikat kap jelenlegi részvénye helyett, persze ettől a cég értéke nem változik, egy új részvény árfolyama nagyjából a régi nyolcada lesz.

Az oroszoknál is fogyóban az infláció, vágtak is a kamaton

Az orosz jegybank 9-ről 8,5 százalékra csökkentette az alapkamatot, miközben a két éve még 17 százalékos infláció immár 3 százalékra csökkent.

Túlélhető boszorkányszombat, új BUX-rekord, 309 forint feletti euró

Meglepően kicsik voltak ma az ármozgások a tőkepiacon, pedig esemény volt bőven. A BUX ma is emelkedni tudott, rekordot döntött, miközben Európában nem volt túl jó a hangulat. Nem csoda, az euró megint erősebb lett. A forint viszont gyengébb, 309,60 is volt az euró. Őrült ugrálás a bitcoinnál.

Valakinek rendet kell tenni: Kína odacsapott

Kína szeret rendet tartani, valutapiacát és tőzsdéit is szigorúbban szabályozza, mint más országok. Ezek után nem meglepő, hogy a virtuális valuták kaotikus, átláthatatlan, szabályozatlan piacát is megunta, és most rendet tesz rajtuk, mielőtt az ezekkel elkövetett visszaélések, valamint a belőlük fújt lufik jelentősebb kárt okoznának.

Nagyon gyenge a forint, az angol font viszont erősödik

Nagy pesszimizmus övezte a brit valutát, ideje volt, hogy nagyot is pattanjon. A tőzsdék megpihentek az előző napokban elért nagy magasságokon, csak a Nasdaq esett. A hazai tőzsde viszont emelkedik a Richternek köszönhetően, az OTP csökken, a tegnap szárnyaló Mészáros-papírok ma megnyugodtak.

Ott tartunk, mint 1929-ben – de mikor jön már az összeomlás?

Mostanában szaporodnak a borúlátó jóslatok az amerikai részvénypiaccal kapcsolatban, mintha egyre többen várnának egy csúnya visszaesést, de legalább egy kis korrekciót. Mások szerint azonban ez még messze van, pont azért, mert sokan várják.

Megvan a BUX új rekordja, masszívan veszik a Mészáros-cégeket

A BUX újabb rekordot döntött, ezúttal a Mol és az OTP is jól húzott, csak a Richter volt gyenge. A 309-es határt ostromolta viszont az euró, kilőtt az angol font. Az európai és az amerikai tőzsdék egyaránt vegyesen teljesítettek.

Csendben veszi tudomásul a világ a halálos fenyegetést?

A vártnál gyengébb kínai makroadatok mellett Kim Dzsongun újabb halálos fenyegetése sem okoz kitörő örömöt ma a tőzsdéken - Budapest viszont szépen hasít, főleg ha a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó papírokat nézzük. Nap közben a brit, délután az amerikai hírekre figyelhetünk, ezek hozhatnak némi felfordulást a forint életében is.

Csalódást keltett az Apple, új BUX-rekord és jókora forintgyengülés jött ma

Július eleje óta nem látott szintre gyengült ma a forint, viszont új rekordot döntött a BUX index az erős Molnak köszönhetően. Az Apple tegnapi bemutatója nem győzte meg teljesen a befektetőket, a részvény mínuszban van és másokat is magával húz. Nap közben nagyot fordult a dollár, mínuszból jelentős pluszba az amerikai makroadatok nyomán.

A bitcoin az ördög műve? Még a fenyegetőző diktátor is rákapott

A JP Morgan főnöke, Jamie Dimon szerint a bitcoin egy csalás, az ördög műve, és ennek megfelelő véget is fog érni. Sokan gondolják másként, viszont kétségkívül nem kis részben a bűnözők eszköze, még Észak-Korea rettegett ura is ezzel próbál pénzt csinálni, valamint kikerülni az országát sújtó szankciókat.

Újra meglelték Mészáros Lőrinc papírjait

Pár hét kihagyás után újra izgalomba hozta a befektetőket a Konzum és az Appeninn, veszik őket szépen. Esik viszont az OTP, le is húzza a BUX-ot. Gyengül a forint, tovább erősödik az angol font. Amerikában tombol a bika, az Apple papírját viszont nem mozgatták meg a cég által bejelentett új termékek.