Teljes Privátbankár.hu

Részvény / Deviza / Áru

Kudarcba fulladt Mészáros Lőrincék vételi ajánlata

Az Opimus közkézen lévő részvényeire tett vételi ajánlatot Konzum PE Magántőkealap, de senki nem adta oda a részvényét, mivel azok drágábban forogtak a tőzsdén.

Ne ijedj meg az OTP-től, Trump nyomta le az autógyártókat

A péntek hosszú hétvégét is jelentett sokaknak, így gyér volt a forgalom, de voltak meglepetések a tőzsdéken. A német autógyáraknak Trump szólt be, és ezzel lenyomta a DAX indexet, az olajrészvényeket az olajár sújtotta. Itthon az OTP esésének zömét az osztalékszelvény levágása okozta, a Mol esett, a Richter felment.

Ilyen olajárral számolnak az oroszok

Középtávon nagyon valószínűnek tartja az orosz központi bank, hogy hordónként 40 dollárra esik vissza az olajár - jelentette ki Kszenyija Judajeva, a pénzintézmény első elnökhelyettese pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Indulhat a BIF felvásárlás, jóváhagyta az MNB

Áldását adta a felügyelet a tranzakcióra, melynek során Schmidt Mária és családja 600 forintos részvényenkénti áron felvásárolják a részvényeket.

Erősödik a forint, gyengül a font

Az amerikai tőzsdék újabb és újabb csúcsokon, vadul veszik a Google-t és az Amazont. Emelkedik a Richter, végre a forint is javul, de a lengyel zloty még gyorsabban erősödik. Gyengélkedik az angol font, miután olvad a brit kormánypárt előnye a választások előtt. Az olajárat már nem tudja felhúzni az OPEC.

Az OPEC ellenére zuhan az olaj, alaposan visszavágták a Richter célárát

Hiába döntött az OPEC kilenc hónapos korlátozás-hosszabbításról, a piacok ennél többet vártak, így csúnyán esett az olaj árfolyama. A BUX kissé emelkedett, jobban teljesített, mint Nyugat-Európa, de rosszabbul, mint Varsó. Az USA-ban rekorddöntésre készülnek, a forint még erősebb lett.

Eljött az euró éve

Az év elején általános aggodalom övezte az eurózónát, különösen a francia választások miatt, mivel a szélsőjobboldali jelölt, Marine Le Pen a zónából való kilépéssel kampányolt. Jött azonban az Európa-barát elnök, és egy csapásra minden megváltozott. A piac észrevette, hogy az euró túljutott a válságon, erősödik is szakadatlanul.

Döntött a kartell: tovább küzdenek a drágább olajért

Továbbra is visszafogják magukat az olajtermelők, hogy megpróbálják feljebb tornászni a kőolaj árát.

Banális hiba: megvan, hol csúszott el a felfüggesztett tőzsdei társaság

Az elfogadott beszámoló híján megbírságolt tőzsdei társaság jelezte: csak adminisztratív hiba miatt nem tartják a határidőt.

Visszavonják az ingyenpénzt

A kamatnál is fontosabb kérdésben döntött az amerikai jegybank: lassan kivonják azt a pénzt, amit fedezetlen kötvényvásárlásokkal a piacra bocsátottak. Kamatot viszont nem biztos, hogy emelnek jövő hónapban, noha eddig mindenki ezt várta. Újabb csúcsokon az Amazon és a Google, esik a Richter és az FHB, emelkedik az OTP. Erősödik a zloty, gyengül a dollár.

A felügyelet lecsapott: felfüggesztettek egy tőzsdei papírt

A Wingholdingnak nincs elfogadott éves beszámolója - amíg nem pótolják, nem lehet kereskedni a kötvényeikkel.

Az önmegsemmisítő olajrali ellenére 37 százalék hozam egy év alatt – interjú

Az árupiacok tavaly kissé magukhoz tértek, az olaj ára például rengeteget emelkedett, mégsem tudott volna igazán magas hozamot elérni az, aki ilyen termékekbe fektetett. Az OTP árupiaci alapjának azonban sikerült, kezelője elárulja, hogyan, és azt is, mi most a legérdekesebb különleges árupiaci termék. Interjú Hosszú Ferenccel, az OTP Alapkezelő portfólió-menedzserével.

Tovább tart a bitcoin-mánia, megint átlépett egy éles határt az árfolyam

Már meghaladja egyes kisebb országok, mint Magyarország tőzsdei kapitalizációját is a bitcoin nevű számítógépes pénz összértéke, és a mániának egyelőre nincsen vége. A vételi érdeklődés annak is szólhat, hogy talán végre megoldanak egy problémát, ami lassítja a fizetési forgalmat. De a többi hasonló fizetőeszközt még jobban veszik.

Alaposan elbántak a magyar részvényekkel, de a forint egyre erősebb

Ma főleg a Fed jegyzőkönyvére vártak a piacok, miközben Kínát és Hong Kongot leminősítették. A magyar tőzsde erősen alulteljesített, főleg Prágához, Varsóhoz, Bukaresthez képest, de 308 forint alatt mozgott az euró. Ezúttal a Daimlert vizsgálják, esett is rendesen.

Szárnyal az olajár, stabil a forint

OPEC-döntés előtt emelkedik az olaj, a szereplők találgatják, mekkora lehet az önkéntes kitermelés visszafogás. A dollár esése megállt, persze lehet, hogy csak erőt gyűjt az euró a további erősödéshez. Az amerikai tőzsdék emelkednek, a Trump-félelmek letudva. A Richter és a Mol ma esik, az FHB erősödik.

Mennyit adnak az FHB-ért? A nap végén esett a Mol

Jött jó hír és rossz hír egyaránt, erre a tőzsdék inkább tovább emelkedtek, ha nem is túl nagy lendülettel.

Már senkit nem érdekel, marad-e Trump

Ledolgozták az amerikai tőzsdeindexek a múlt heti esést, eltűnt az elnök esetleges korai távozása miatti aggodalom. Az euró tovább erősödik a dollárral szemben, a BÉT-en pedig az FHB-ra fog felvásárlási ajánlat érkezni. Európában is emelkednek a tőzsdék, történhet majdnem bármi: a piac bull.

Amerika megpiszkálta a piacokat – elárasztják olajjal a világot?

Egy költségvetési tétel miatt kezdett csökkenni az olaj világpiaci ára.

Búcsúzhat a tőzsdétől az FHB

Kérdés, hogy milyen árat adnak majd a papírokért a résztvevők.

Rekordnyereség született a CIG Pannóniánál

Nem csak az eredmények lettek jók, a biztosítókat is sikerült beolvasztani a csoportba.