Friss árfolyamok >>

Részvény / Deviza / Áru

Csúnyán elbántak a Richterrel Romániában, mélyrepülésben a részvény

Felfüggesztették a nagykereskedelmi leány működési engedélyét - a Richter aránytalanul súlyosnak tartja az intézkedést, ami gyógyszerhiányhoz is vezethet.

Nemcsak a forintot ütik – magyarázkodnak a románok

Nagyon elszállt a lej árfolyama.

Ismét összeomlott a forint, új mélypontra került

Hiába pattant fel a forint tegnapelőtt a jegybanki közleményre, most újabb mélypontot ért el. A nagy amerikai internetes részvényeknél viszont teljes az őrület, igazi vételi pánik jelei mutatkoznak. Nálunk a Mol emelkedik szépen, miután tegnap délután váratlanul nagyot esett.

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

A legnagyobb amerikai palaolaj-kitermelő környéken, Nyugat-Texasban olyan ütemben növekszik a kitermelés, hogy rövidesen eléri azt a limitet, amit csővezetéken el tudnak szállítani, mondhatni, ami a csövön kifér. Egy évig most kénytelenek lesznek a földben hagyni a többletet, az OPEC legnagyobb örömére.

Bevásárolt a Mol leánya - mostantól innen szereznek gázt

Az Adrián vásárolt gázmezőt a Mol leányvállalata, az INA.

Új papír a tőzsdén, ráadásul ingatlanos!

Miután jelenleg az ingatlanpiac a befektetési piacok talán legforróbb szegmense jelenleg, ezért remek lehetőség ingatlancégbe fektetni azoknak, akik nem akarnak közvetlenül ingatlant vásárolni. A Waberer György nevéhez fűződő BILK elsőként megy szabályozott ingatlantársaságként tőzsdére, remek osztalékkilátásokkal, ráadásul euróban.

Van, ahol csak most ért véget a 19. század

Az utolsó régi motorosától, a GE-től is megvált a Dow Jones index.

Magához tért a forint, fellélegzett a világ

Az MNB tegnapi közleménye után elhagyta a forint a rekord mélységet, de még mindig gyenge szinten van. Amerikában a Kínában érdekelt cégek papírjai estek, az Amazon és a Netflix viszont új csúcson. Ma már megnyugvás mutatkozik a tegnapi vámháborús hangulat után, emelkedik Ázsia, Európa és a pesti börze is.

Éjjel lecsaptak a hackerek - rengeteg bitcoint loptak el

Meghekkelték az éjjel a Bithumb virtuális kriptodeviza-kereskedési központot, és onnan 35 milliárd vont, mintegy 31,51 millió dollárt loptak el - közölte szerdán reggel a Bithumb.

Pocsék a hangulat Trump miatt, 325 felett volt az euró

Az amerikai-kínai vámháború nagyon csúnyára festette a tőzsdenapot, volt idő, amikor a német index majdnem két százalékos esést mutatott. A BUX végül alulmúlta a DAX-ot, sovány vigasz, hogy Varsóban sem igazán volt jobb a helyzet. Az euró/forint délben 325 is volt, de azután visszaesett, 322-ig.

Elhúzott a világ leggazdagabb embere: jócskán megugrott a vagyona

Nemrég helycsere történt a megtisztelő poszton, és az élre került Amazon-vezér, Jeff Bezos most alaposan el is húzott a többiektől, köszönhetően részvénye elképesztő szárnyalásának. Bezos viszonylag új feltörekvő, míg a második illetve harmadik helyezett Bill Gates és Warren Buffett már évtizedek óta a lista előkelő helyén vannak.

Összeomlott a kínai tőzsde, elfajult a vámháború

Egymásra licitál a két nagyhatalom a vámháborúban, ami már sok a befektetőknek. A kínai indexeket a mélybe küldték, de egész Ázsia és Európa zuhan. Esik a hazai börze is, a forint pedig megint a mélységben. Csúnya nap a piacokon, tombol a medve.

Mélyben a forint, csúcson a Facebook, száguld a Tesla

Ellentétes folyamatok zajlanak a piacokon: míg Amerikában szakadatlanul veszik a nagy internetes, technológiai cégek papírjait, addig a világ többi részén esnek a részvénypiacok, a hazai börze is gyengélkedett ma. A forint továbbra is örökös mélypontja közelében, a kötvényhozamok is emelkedtek.

Gyenge maradt a forint, zuhan az olajár

A múlt heti zuhanás után nem tápászkodott még fel a forint, erős viszont a dollár és esett az olajár, nem is kicsit. Jókorát gyengültek az ázsiai tőzsdék, Európában is csökkennek az indexek. A BUX alig mozdul, miközben az OTP esik, a Telekom emelkedik.

Lecserélnék a Facebook-ot, Youtube-ot, fizetnek a lájkolásért

A blokklánccal és kriptodevizákkal foglalkozó vállalkozók, programozók sok gazdasági ágazat megreformálását várják az új technológiától, az egyik ilyen a közösségi oldalaké. Míg a Google, a Facebook és társai kihasználják, hogy a felhasználók aktívak, és meggazdagodnak rajta, másutt fizetnek ugyanezért. Csak felettébb egyenletlenül.

Összeomlott a forint, mi lehet a háttérben?

Tegnap hirtelen összecsuklott az eddig is gyenge forint árfolyam, ma sem javul. A kötvényhozamok is emelkednek, de gyanítjuk, hogy már trendvégi pánikról van szó. Erre utal az is, hogy az eurózóna kötvényhozamai esnek, köztük az olasz is. A tegnap megugró BUX ma újra lefelé tart, 10 ezer forint alatt az OTP.

Újabb Mészáros-trükk? Darabolják a Konzumot

Hirtelen fogták és tizedelték a papírt.

M keresnivalójuk lehet a családi vállalatoknak a tőzsdén?

A generációváltással küzdő családi vállalkozások számára a BÉT új Xtend piaca optimális megoldást nyújthat – erre hívták fel a figyelmet a Random Capital és a Navigator Investments vezérigazgatói a minap annak apropóján, hogy a két cég szoros együttműködésben lett a BÉT Xtend piaci Kijelölt Tanácsadója. És ez nem csak a teljes eladásra szánt cégekre igaz, hanem azokra a családi vállalatokra is, ahol a tulajdonosok nem akarnak végérvényesen kiszállni. Bár Magyarországon ennek még nem igazán alakult ki a kultúrája, de a világ fejlettebb felén nagyon sok családi céget visznek tőzsdére tartós családi kontroll megtartása mellett is. És teszik mindezt ráadásul a befektetők legnagyobb megelégedésére.

Európa végre megszabadul egy értelmetlen dologtól

Miközben a világgazdaság szinte túlpörög, és Amerika már hevesen fékezi saját elszabaduló inflációját, az Európai Központi Bank, még egy évig nullán akarja tartani a kamatot, de legalább most már döntött, hogy év végéig megszünteti az eszközvásárlási (pénznyomtatási) programot, két lépésben.

Most olcsó? Bevásároltak a Teslából

A vevő pedig nem más, mint maga a tulaj, Elon Musk.