Teljes Privátbankár.hu

Részvény / Deviza / Áru

Az elnök túlságosan próbára tette a befektetők idegeit

Estek vagy stagnáltak a tőzsdék pénteken. Állítólag belefáradtak a piacok a Trump-raliba, az új elnöknek számos fontos tervéről, mint az adóreform, még nem tudni szinte semmit. Folyamatosak a politikai csatározások, botrányok, kormánya még mindig nem állt teljesen össze, sőt van olyan főembere, aki már le is mondott.

Fontos nap jön Amerikában – ezért lesz zárva a tőzsde

Ne ijedj meg, ha nem tudsz kereskedni: hétfőn van az Elnökök Napja, zárva lesz az amerikai tőzsde.

8 jele annak, hogy Trump nem is szereti annyira az oroszokat, mint gondolnád

Ezen a héten megsűrűsödtek azok a jelek, amelyek szerint Donald Trump már nincs olyan jó viszonyban Oroszországgal, mint korábban hittük. Vajon ez azért van ez, hogy elterelje a figyelmet a botrányról, mely szerint stábja már a választási kampányban erősen együttműködött az oroszokkal? Vagy más van mögötte és tartós lesz?

Feljebb kapaszkodott a forint, gyengül a font

Több napos mozdulatlanság után erősödésnek indult a forint, az angol font viszont esett, miután sok a bizonytalanság a Brexit körül. Az amerikai tőzsdék megpihentek a sok napos emelkedés után, de esésről szó sincs. A hazai börzén a Mol és a Richter gyengülnek, az OTP korrigál a tegnapi esés után.

Nagyot esett az OTP, milyen lehet Trump fenomenális adócsomagja?

Az amerikai tőzsdék emelkedéssel kezdtek, majd nemsokára lefelé indultak el, Európában egész nap rossz volt a hangulat, a BUX is beállt a sorba. Donald Trump szeszélyei, az európai politikai feszültségek szerepelnek indokként, vagy csak sokan megijedtek már a szédítő magasságoktól.

Új bázist nyit a Wizz Air

A London-Luton reptér is otthonául szolgál már a diszkont légitársaságnak.

Meggazdagodhatunk az új aranyon?

Ahogy a technika fejlődik, egyre több ritka anyagot is felhasználunk, ami hirtelen keresletet idéz elő az adott anyag iránt. Most ilyen a kobalt, melyet az elektromos autók akkumulátoraihoz használnak fel, így egyre több kell majd belőle. Magasra emelkedhet-e az ár, és ha igen, hogyan profitálhatunk belőle?

Trump-eufória után Trump-kijózanodás következhet

Túlzottnak tartja a Donald Trump gazdaságélénkítési próbálkozásaival kapcsolatos várakozásokat a Pioneer Alapkezelő, az amerikai részvények túlárazottak, ezt a piacot már nem ajánlja. Európában a politikai kockázatok ellenére is jobbak a kilátások. A kelet-közép-európai térséget pedig változatlanul felülsúlyozza, de nem Magyarországot.

Napok óta tart a téboly Amerikában

Ötödik napja döntenek abszolút csúcsokat az amerikai tőzsdeindexek, miközben már előtte is a tetőn voltak hosszú ideje. Az Apple érdekes viselkedésére is meglett a magyarázat, a dollár viszont visszaesett. A hazai börze ma esik az OTP vezetésével, a forint és az olajár stabil, az arany emelkedik.

Óriási felvásárlás: napenergiával bővít az Alteo

Megveszik a Domaszék2MW Kft.-t, mostantól a szél-, víz- és gázenergia mellett napenergiával is foglalkoznak.

Mi már tudjuk, mit csinált Buffett tavaly ősszel, 34 ezer is volt a BUX index

Az USA-ban a jegybankelnöknek főleg a bankrészvényeket sikerült felbeszélnie, a dollár csak időlegesen drágult. Új csúcsokon állnak az indexek az USA-ban, de Budapesten is. Új mexikói beruházásokkal fricskázzák a németek Donald Trumpot.

A kobalt lesz az új arany? Vannak, akik már spájzolnak

Egyre nagyobb szüksége van a világnak a kobaltra.

A Nap Száma: 14

Ennyi nap van még hátra, hogy új 2 és 5 ezreseket foghassunk a kezünkbe.

Semmit se fizet a bankbetét - tőzsdére menekülnek a magyarok?

A nulla közeli kamatok miatt lázas keresgélésben vannak még azok is, akiknek korábban eszük ágában sem volt a tőzsdével foglalkozni.

Csináld utána: egymilliárd dollárt kereshetett Warren Buffett másfél hónap alatt

Nem csoda, hogy szépen hoztak a konyhára az Apple részvények, de a Berkshire Hathaway feje egy meglepő lépésre is rászánta magát.

Már a dollár is követi az égbe szálló árfolyamokat

Minél több a bizonytalanság az új amerikai kormányzat körül, a tőzsdék annál jobban szárnyalnak. Nagyot ment a bankszektor, extrémen túlvett lett az Apple, és most a dollár is szárnyal. A hazai börze is emelkedik, az OTP, a Mol és a Telekom egyaránt. A forint meg sem mozdul, mindenki a dollárra figyel.

Yellen megakasztotta az emelkedést, de ez a BUX-ot nem zavarta

Sokáig kivártak a tőzsdék Yellen beszéde előtt, majd úgy maradtak, alig volt valami mozgás. A magyar piac viszont folytatta menetelését, sőt még gyorsult is. Az euró/forint végre benézett kicsit 308 alá, az olaj megint drágult. A cseheknél bankadó készül, a koronával is történhet valami az idén.

Aki 8 éve Valentin-napon vásárolt be, rengeteget keresett

Emlékszünk, mi volt 8 éve ilyenkor? Válság, pánik, világvége-hangulat, még miniszterelnök-csere is lett itthon, egy évvel a választások előtt. Ez volt azonban az a pillanat, amikor részvényeket kellett vásárolni, ez volt az egyszeri és megismételhetetlen lehetőség. Nézzük, mi is történt akkor és azóta.

Nincs megállás Amerikában

Napok óta döntik az újabb történelmi csúcsokat az amerikai tőzsdeindexek, begyorsult az emelkedő trend. A világ többi része vonakodva követi az emelkedést, a BÉT is megpihent ma. Tovább javul a török líra, és ezúttal egy igen érdekes devizát, az egyiptomi fontot is érdemes megvizsgálnunk: hatalmas zuhanás után most korrigál.

Új csúcson a BUX, 9100 az OTP, olcsóbb lett az üzemanyag

Napról napra új rekordokat állítanak be a tőzsdék az USA-ban, ezúttal Magyarországon is, főleg az OTP remekelt, de napon belül új csúcson volt a Richter is. A forint stabil, a dollár erősödött, az olajnál a pesszimisták kerültek túlsúlyba. A tőzsdeindexek előtt mintha nem lenne igazi ellenállás.