Teljes Privátbankár.hu

Részvény / Deviza / Áru

Nagyot esett a Mol, jól megy az Alibabának

Amerika ma ismét lendületesen emelkedik, különösen az Alibaba ugrott nagyot, miután a cég megint a vártnál jobb negyedéves eredményt tett közzé. Európában mérsékelt emelkedés volt, a BUX viszont esett a Mol zuhanásának köszönhetően. Gyenge a forint, a török líra is esett napon belül.

Drágák már a magyar részvények, vigyázz, megeszi az infláció a pénzed

Tavaly a piacok könnyen kiheverték a politikai sokkokat, kérdés, az idén is így lesz-e, meddig tart a jelenlegi optimizmus. A forint az idén is az egyik legunalmasabb deviza lehet, az infláció viszont tartogathat némi meglepetést és meglódulhat. Negatív lehet a reálkamat, a megtakarítók vagyona csökkenhet az Equilor szerint.

Elgyengült a forint, megtalálta helyét a török líra

Alig mozdulnak a tőzsdék, stabil az olaj és az arany egyaránt, a BÉT-en a Richter esik, a Telekom emelkedik. A forint elérte idei mélypontját.

Trump kezdi megijeszteni a tőzsdéket, ma újra beszélni fog

Donald Trump, a pénteken beiktatott amerikai elnök protekcionista megszólalásainak tudják be főleg a piacokon, hogy eléggé elromlott a hangulat, az óceán mindkét partján erőteljesen esnek a tőzsdei árfolyamok. A BUX index azonban mégis szerény pluszban zárt, az OTP és a Mol emelkedett, a forint gyengült, 310 forint volt egy euró.

Abszolút hozamú alapok: volt néhány nagy dobás, de nem sok

A hazai abszolút hozamú alapok kicsivel több mint fele érte utol tavaly az egy éves lakossági állampapírok magas kamatát, és egy részüknek sikerült két számjegyű hozamot elérnie. Ugyanakkor sok a középszerű teljesítmény is. Nem könnyű az állam által kínált magas kamatokat túlteljesíteni.

Ennek Trump örülni fog: hatalmas gyárat építene a Foxconn és az Apple

A Foxconn és az Apple közösen építheti fel a kijelzőkre szakosodó amerikai gigagyárat.

Gyengül a forint és a dollár, szárnyal az arany

Az európai tőzsdék eséssel nyitottak, lehet, hogy valóban jön a Trump-eufória utáni korrekció. Újabb meglepő fordulat a Plotinusnál: távozik Zsiday Viktor.

Öveket becsatolni: jön a drágább olaj?

Már látszanak a novemberi termeléscsökkentés eredményei, elégedett az OPEC és Oroszország is.

Lett volna minek örülni, de nem ment - mi történt a héten?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 32 881,92 ponton, az előző hetinél 67,85 ponttal, 0,21 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalom mellett. A részvénypiac forgalma 31,71 milliárd forintot ért el az előző heti 55,23 milliárd forinttal szemben. A vezető részvények ára vegyesen alakult, az OTP és a Mol gyengült, a Magyar Telekom és a Richter erősödött.

Mit csináltak árupiaci alapjaink az őrülten ingadozó nyersanyagárak évében?

Tavaly óriási kilengések után végül jó évük volt a nyersanyagoknak, több év szenvedés után a CRB Commodity Index kilenc százalékkal ment fel, de egyes termékek, mint a kőolaj, majdnem ötven százalékkal drágultak. Hogyan tudta ezt kihasználni a kis számú hazai árupiaci alap?

Bajt okozhat Trump a magyar gyógyszeróriásnak?

Az új amerikai elnök nem örül a magas gyógyszeráraknak. Ha lép az ügyben, az akár a Richter teljesítményére is hatással lehet.

Kilőtt a Richter, eltűnt a Plotinus

A világ tőzsdéi és devizapiacai az amerikai elnöki beiktatást várják, mérsékeltek a mozgások. A pesti börze azonban megugrott, főleg a Richternek köszönhetően. A Plotinus saját részvényeinek lényegében teljes közkézhányadát megvette, nem maradt papír a piacon. Gyenge a török líra, emelkedik az olaj, ereszkedik az arany.

Még néhány óra, és hatalomra kerül Trump - rohanjunk aranyat venni?

Várhatóan napokon belül komoly kereskedelmi konfliktusokat robbant ki a pénteken hivatalba lépő Trump-adminisztráció Kínával és Mexikóval. Ha ráadásul fokozza a politikai nyomást is Kínára és az EU-ra, akkor megugorhat az arany ára.

A Mollal hanyatlott a BUX, majdnem egész nap 308 forint felett az euró

Még mindig kivárnak a piacok, több nagyobb esemény után is, a szerdai Yellen-beszéd és a mai EKB-ülés nem igazán hozott lényeges újdonságot. Az EKN nem változtatott a kondíciókon, és Mario Draghi is csak az eddigi kurzust védte. Pénteken lesz Donald Trump beiktatása, az esetleg hozhat élénkülést, bár nem biztos, hogy egy protokolleseményen a gazdaság is szóba kerül.

Ezt az egy tippet fogadd meg, ha idén is keresni akarsz a tőzsdén

Még a legdurvább események után is villámgyors talpra állás jött a piacokon, de vajon mire számíthatunk idén?

Visszaesett az arany, jól megy a Netflix, betonban a forint

A nagy rali után korrigált az arany, stabilizálódott az angol font, a forint meg sem mozdul. A tőzsdék az új amerikai elnököt várják, de megindult a negyedéves jelentési szezon, melyen belül szép eredménnyel nyitott a Netflix. A Plotinus, úgy tűnik, megvette az összes eladó saját részvényét, jöhet a tőzsdei kivezetés.

Mára is tartogatott valamit a Richter: itt az újabb bejelentés

A Richter újabb piacokon árulhaltja az Allergan gyógyszereit.

Mi lesz itt Trump beiktatása után? Emiatt zuhant ma az olaj

Kivárás volt a részvénypiacokon ma, korrigált a dollár és a font, gyengült a forint. Az olaj viszont nagyot esett, két fontos jelentés is megjelent róla. A Plotinus szinte biztosan távozik a tőzsdéről, a BUX-ot a Mol tartotta szinten.

Véget ért a Trump-rali?

Hetek óta először fordult elő, hogy az új amerikai elnök megválasztása óta szakadatlanul emelkedő bankrészvények estek. Az angol font a miniszterelnöki beszédet emészti, a török líra gyenge. Kifogyóban a Plotinus részvények, a cég megvette a közkézhányadot, nem marad, aki tőzsdei kivezetés ellen szavazzon.

Alaposan megrángatták a fontot, jó hírre is esett a Richter

Megint szépen estek a tőzsdék, ami részben Donald Trump, részben Theresa May kijelentéseinek köszönhető. Ezúttal a BUX is a többiekkel tartott, még a jó hírt közzétevő Richter is olcsóbb lett. Az angol font nagy mínuszból jó nagy pluszba lendült, az olyan kockázatkerülőnek számító befektetések, mint az államkötvények, az arany, a bitcoin viszont drágultak.