Teljes Privátbankár.hu

Részvény / Deviza / Áru

Ugyanaz történt a Mollal, mint múlt héten az OTP-vel

Míg múlt héten a Groupama adott el egy csinos OTP csomagot, most CEZ tette ugyanezt a Mol-pakettjével. Az árfolyamreakció hasonló, a piac remekül felszívja a papírokat.

Nem tudja kifizetni részvényeseit az egyik tőzsdei társaság

A tőzsdéről kivonuló Externetnek nincs fedezete a részvényesek kifizetésére.

Örülhetnek a részvényesek: megvan, mennyi osztalékot fizet a Duna House

A cég igazgatósága összesen 479,26 millió forint osztalék kifizetését javasolja a részvényesek részére.

Némi kockázatvállalással most is lehet jó befektetéseket találni

A magyar lakosság ismét a kevésbé kockázatos eszközök felé fordult, 2016-ban sokan választották az ingatlanalapokat – az Erste Ingatlan Alap vagyona már 320 milliárd forint fölött jár. Az állam magas kamattal csábítja magához a lakossági befektetőket, de némi kockázatvállalással még a mostani környezetben is lehet találni jó befektetéseket a piacon. Varga Zalánnal, az Erste Alapkezelő értékesítési igazgatójával beszélgettünk.

Visszatér a Trump-rali? Forintot gyengített az MNB

Egyrészt az olajár vidította fel ma a tőzsdéket, de a Donald Trump-féle reformokkal kapcsolatos remények is újraéledni látszanak. Jó makroadatok is jöttek a héten. Az USA tőzsdéi inkább stagnálnak, az európai indexek viszont határozott pluszban végeztek. Még a brit eszközök is drágultak, a Brexit hivatalos kezdeményezése ugyanis már rég nem volt meglepetés. Fontosak az MNB lépései.

Menekülnek a fontból az angolok

Tegnap Londonban megszállták a polgárok a valutaváltókat, eurót és dollárt vettek vég nélkül, néhol ki is fogyasztották a készletet. Nem várták meg miniszterelnökük mai lépését, noha a nagy zuhanás már valószínűleg megvolt. A cégek is aggódnak, ők nem annyira az árfolyam, mint az értelmetlen és fölösleges akadályok miatt.

A Tesla már jövőre eláraszthatja elektromos autókkal a piacot

Elon Musk, a Tesla szinte határtalan vállalkozó kedvvel és optimizmussal megáldott vezére egy éve jelentette be, hogy megkezdi a korábbiaknál olcsóbb, alsóbb luxuskategóriába tartozó járműve, a Model 3 értékesítését. Rengetegen jelentkeztek, sorban állás van a 35 ezer dolláros autóért, melynek gyártása most fog indulni. Musk rengeteget akar belőle legyártani és eladni.

Beintett az unió: nem lesz egységes európai tőzsde

Elkaszálták a Deutsche Börse felvásárlási ajánlatát, nem kebelezhetik be a londoni tőzsdét.

Széttépik a német piacot

Kiteljesedett a tegnapelőtti tankönyvi fordulat az amerikai tőzsdéken, mutatjuk, hogyan. A német index, a DAX már tegnap elszállt a kereskedés végén, ma folytatja a hegymenetet. A BUX is szépen emelkedik, az OTP árfolyamára nem hatnak már a múlt héten a Groupama által eladott részvények. Emelkedik az olajár a korábbi nagy esés után.

Szárnyalt az OTP, Matolcsyék adtak egy pofont a forintnak

Jó hangulatban telt ma a kereskedés, a jegybank is tartogatott meglepetéseket.

Erőre kapott az OTP

A tőzsdék ma felfelé indultak, miután Amerika fontos szintről pattant fel. Emelkedik a Nikkei és a DAX, nálunk az OTP vezet. Megindult az olajár több napos esés után.

Mekkora hozamokat lehet elérni mostanában a befektetési alapokkal? – interjú

Nagyon felül szokta becsülni az inflációt és az elérhető kamatokat az átlagember, sokan szeretnének évi 6-7 százalékos hozamot, amit azonban csak nagyobb kockázatvállalással lehet elérni. Jelenleg elsősorban vegyes alapokat javasolnak nekik, ezek között vannak kisebb és nagyobb kockázatúak. Az állampapírok által támasztott verseny mérséklődhet. Interjú Vízkeleti Sándorral, a Pioneer Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával.

Tovább erősödik a lengyel zloty, gyengül a dollár

A forint alig mozdul, a lengyel valuta sok hónapos csúcson. A tőzsdék esnek, a legfőbb amerikai index el is érte az első támaszt, ami megfordította. Itthon az OTP esett sokat, biztos sok van még a Groupama által eladott papírból. A Richter szembement a piaccal, majdnem fél százalékot emelkedett.

Esik az olaj, gyenge a forint

Ezúttal a tőzsdék is esésnek indultak, a német és a francia indexek a kulcsszintek alatt, és a hazai nagypapírok is ereszkednek. A lengyel zloty ereje kitart, míg a forint halovány.

Ez a két dolog volt 2016 legnagyobb tanulsága az egyik legjobb magyar befektető szerint

A részvénypiac kész aranybányának tűnik, a rali azonban olyan régóta tart, hogy előbb-utóbb el kell jönnie a korrekciónak - vajon milyen jelekből próbálják kitalálni a profi befektetők, hogy mikor jön a fordulat? Erről is megkérdeztük Pálfi Györgyöt, az Aegon Alapkezelő portfóliómenedzserét, aki nemrégiben egy fontos díjat is elnyert. Azt is elárulta, mik voltak a legnagyobb tanulságai 2016-nak.

Nem ez volt Budapest legszebb hete

A vezető papírok mindegyike veszített értékéből a BÉT-en.

Tejelnek a magyar fejőstehenek - itt van, mennyi pénzre számíthatsz

A tőzsdei társaságok többsége már közzétette idei osztalékjavaslatát, ez alapján a tavalyinál magasabb osztalékokra számíthatnak a legnagyobb cégek részvényesei. Az idén először fizet osztalékot az Appeninn, a Rába tulajdonosai pedig 2002 óta először újra részesedhetnek a cég eredményéből.

Még mindig az egészségügyi reformot rágja Trump, hirtelen váltások az OTP-nél

Ma is Donald Trump harcát kísérik figyelemmel a piacok, amelyet az egészségügyi reform kapcsán folytat. Az európai tőzsdék kissé estek, az amerikaiak emelkednek, a leginkább a technológiai cégeknek megy jól. Az euró/forint ismét 310 felett, osztalékmeglepetéssel jelentkezett a Richter.

Nagyot kaszált, aki a Groupamától vett OTP-t

Tegnap napközben szépen magához tért az OTP, hiába adott el a Groupama olcsón egy jó nagy pakkot. A tőle vásárló intézményekre szép nap virradt, a forgalom alapján zsebre is tehették a csinos profit egy részét. A papír ma is emelkedik, a forint közben gyengélkedik, a lengyel zloty viszont erős.

Kiderült, mekkora osztalékot fizet a Richter

Részvényenként 106 forintos osztalékot fizet a gyógyszeripari vállalat.