Friss árfolyamok >>

Részvény / Deviza / Áru

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Mi a közös a Mészáros-papírokban és a kriptodevizákban?

Első látásra különösnek tűnik a kétféle befektetési eszközosztály összehasonlítása, de mostanában mintha párhuzam mutatkozna viselkedésükben, sőt, mi több, még keletkezésükben is, ugyanakkor lényeges eltérések is vannak. Vajon melyikben mi várható, merre mozdulhatnak az árfolyamok?

Hiába kapálódzik Trump, Amerika már Kína farzsebében van

Kína hat hónapja legalacsonyabb szintre csökkentette amerikai állampapír-portfólióját januárban.

Ez már tényleg a vége? Nulláig zuhan a bitcoin?

Közel két hete esik a bitcoin árfolyama, a csúcsról már mintegy 60 százalékot ment vissza. Ez azonban szinte normálisnak mondható ennél az eszköznél, aligha valószínű, hogy a vég kezdetét jelzi. A Google viselkedése sem perdöntő ebben. Sokkal nagyobb kérdés, mikor lesznek igazán jól működő, felhasználóbarát projektek, alkalmazások, amiket mindenki használhat.

Európa zöldben - mi lenne ma velünk, ha nem lenne ünnep?

Miután tegnap este az amerikai tőzsdeindexek jelentős esést szenvedtek el, a Dow Jones ipari átlag egy százalékkal is esett, ma szerény emelkedés van az európai tőzsdéken. A bitcoin nagyot zuhan, a forint stabil, az olaj stagnál.

Alaposan felhúzták az OTP-t, szabadulnak az amerikai iparvállalatoktól

Amerikában kifejezetten rossz, Európában enyhén borongós volt ma a tőzsdék hangulata. Megint Trump vámjai vannak terítéken, de a makroadatok sem voltak kedvezőek. A magyar tőzsdét az OTP mentette meg, a Richter esett komolyabban. Megint zuhan a bitcoin, talán a Google miatt.

Mit kezdjünk, ha több milliárd eurót akarnak ránk bízni?

Tőkepiaci, sőt makrogazdasági szempontból is egy érdekesség a tegnap megjelent hír, miszerint egyik politikusunknak több mint 4 milliárd eurót ajánlottak fel kezelésre, gondozásra, gyarapításra. Ez azonban akkora összeg, amit nem lehet csak úgy átvenni, elutalni, átváltani, elkölteni az értékpapírpiacon, hisz ennyitől összedőlnek a piacok.

Olyan történt a magyar gazdaságban, amit tíz éve nem láttunk

Egy évtized után Magyarország ismét japán jenben bocsátott ki devizakötvényt.

A külügyminiszter menesztése megviselte a piacot

Az amerikai indexek élesen lefordultak tegnap, a befektetőket megviselte Tillerson külügyminiszter leváltása. Ázsia is esett, nálunk az OTP emelkedik, a Richter gyengül. A Konzum, az Opus és az Appeninn nyitáskor nagyot estek, de aztán magukhoz tértek. Izgalmas 3 hét elé néznek ezek a papírok.

Trump hirtelen húzása vágta agyon a tőzsdei hangulatot

A jó kezdés ellenére kora délután elromlott a hangulat a tőzsdéken, nehéz eldönteni, hogy a kamatemelési félelmek miatt, vagy mert Donald Trump mellől újabb józan gondolkodású politikus távozik. A német DAX majdnem két százalékos mínuszban is volt, az OTP plusz két százalékról esett nulla alá. Jön minden idők legnagyobb ICO-ja.

Nagy osztalék a Molnál, mélyponton a török líra

Jól megy a Molnak, így extra osztalékot fizet, de a hírt, úgy tűnik, már előre beárazta a piac. Az Appeninn, a Konzum és az Opus gyengélkednek, sokat vártak a befektetők a tegnapi bejelentéstől. Ismét csúcson a Nasdaq, ezúttal az Apple és az Amazon vezetnek. Újabb mélyponton a hosszú távon is eső trendben lévő török fizetőeszköz.

3000 felett a Mol, száguld a Tesla és az Innogy

A tőzsdék hangulata ma kezdetben egész jó volt, de az USA-ban kissé elromlott a környezet, legalábbis a Dow Jones mínuszban van. A magyar BUX szépen emelkedett, a Mol és az OTP húzta. A nagy nyertes a Tesla volt az USA-ban és az energiaszaktor Németországban.

Megjött a bejelentés: komoly tulajdonostársa akadt Mészáros Lőrincéknek

Az ingatlanbefektető Appeninn Holdingban patinás szereplő jelent meg nagytulajdonosként.

A magasban az OTP, egy kis Mészáros-láz is van ismét

Pénteken csúcsra emelkedett Amerikában a Nasdaq, így ma mindenhol szinte megvadultak a vevők, különösen Ázsiában. A BUX is emelkedik, élen az OTP-vel, az Appeninnél pedig bejelentés lesz, felfüggesztették, folytatódik a hírözön a cégcsoportnál, hogy ne csüggedjenek a befektetők.

Kilenc éves a történelem második leghosszabb tőzsdei fellendülése

Tegnap volt pontosan 9 éve, hogy a 2008-as válság utáni pánik elérte mélypontját, megszakadt, és azóta sem szűnő emelkedésbe csapott át a világ főbb részvénypiacain. Akkor senki nem hitte volna, hogy ilyen hosszú lehet, pláne, hogy szép gazdasági fellendülés is társult hozzá. Ha kitart még a trend 5 hónapot, megdönti az eddigi rekordot.

Egy hónapja dúlt a pánik, most újra csúcson a Nasdaq

Amerika szárnyal, a Nasdaq egyenesen új csúcsra is ért, emlékszik még valaki, mi volt egy hónapja? A hazai börze viszont esett, ugyanakkor a Mészáros-papírok jól szerepeltek, teljesen kiheverték a pánikot, ami szerdán összeomlásba taszította őket. Tartja erejét a forint, emelkedik az olajár.

Az új rezsicsökkentést az oroszok fizetik?

Európa-szerte két éve csökkennek a gázárak a nagykereskedelemben és a lakossági fogyasztóknál egyaránt, vajon a sok évvel ezelőtti rezsicsökkentés után lemaradtunk? Úgy tűnik, nem, a 2010 végi állapothoz képest legalábbis még mindig nálunk a legnagyobb a mérséklődés.

Erősödik a forint, stabilizálódtak a Mészáros-papírok

Napok óta tart a forint javulása, amit ma egy jó adat is alátámaszt. Emelkednek a Mészáros-papírok, a szerdai pániknak már nyoma sincs, a csoport megnyugtatta a piacot. Pluszban zárt Amerika, Ázsiában a dél-koreai index emelkedett. A nyitást követő stabilitás után gyengülni kezdett a Mol és az OTP.

Marihuána plusz kriptodeviza – végzetes a kombó

Az USA-ban sok állam legalizálta a marihuánát, az üzletág gyorsan fejlődik. Ez sok befektetőt is vonz. Több vállalkozás kriptodeviza-kibocsátásból, ICO-ból próbál tőkét szerezni működéséhez, mások blokklánc-alapú nyilvántartási rendszereket használnak a cannabis-termékek kereskedelméhez.

Részletezte a Konzum, mit is jelentett be tegnap

A Konzum elnök-vezérigazgatója a Trend FM-nek nyilatkozott a cég további terveiről, és a decemberben elhatározott tőkeemelés részleteiről.