Friss árfolyamok >>

Újabb pénzintézet cserélt gazdát – lassan elfogy az FHB?

2017. december 30. 08:34:00
Az ingatlankezelő után most a Diófa Alapkezelőtől vált meg a bank.

Ajánlatunk

A Posta 40 százalékos tulajdonos marad a bankban.
A Posta 40 százalékos tulajdonos marad a bankban.

Az FHB a Budapesti Értéktőzsdének eljuttatott közleménye szerint értékesítették a Diófa Alapkezelő Zrt. jegyzett tőkéjének 88,29 százalékát megtestesítő részvénycsomagját, a vásárló a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. volt. Mindezt egy nappal azután, hogy a jelzálogbank bejelentette, hogy a takarékszövetkezeti integráció tagja értékesítette ingatlanos és befektetési cégét a Takarékbanknak, az integráció központi bankjának.

Az FHB Jelzálogbank augusztusi jelentésében ismertette stratégiáját, ebben jelezték, hogy a tervek szerint 2018-tól tisztán jelzálogbanki funkciókkal működnek tovább, a jelzáloglevél-kibocsátásra és értékesítésre koncentrálnak, valamint az integráció és külső partnerek részére refinanszírozzák a jelzálog-hitelportfóliót. A mostani intézkedés ennek a tervnek a része.

Nem rossz vétel

A Diófa Alapkezelő korábban többek között a Diófa Ingatlanalap kezelője volt, ezt a funkcióját az idén júliusban adta át a Konzum Befektetési Alapkezelőnek. A mintegy 200 millió forintos alaptőkéjű Diófa kisebbségi tulajdonosai a Status Capital Zrt. (5,1 százalék) és más kisbefektetők. A Diófa Alapkezelő által kezelt alapok és egyéb portfoliók összesített nettó eszközértéke a félév végén 460,8 milliárd forint volt. Az alapkezelő 200 millió forinttal gyarapította a bankcsoport nyereségét.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás