Friss árfolyamok >>

Te használtad már a legújabb bankautomatát?

2018. április 19. 11:22:00
Nagyon népszerű az OTP pénzbefizető automatája.

Másfél évvel ezelőtt kezdte meg a ki- és befizetésre alkalmas okos ATM-jeinek telepítését az OTP Bank. Míg 2016 végén mindössze 38 helyen volt elérhető a fióki nyitvatartási időn kívül is igénybe vehető befizetési lehetőség, mostanra országszerte közel 200 okos ATM áll az ügyfelek rendelkezésére.

Már most megdőlt a tavalyi befizetések száma

Az okos ATM-ek számának növekedésével együtt a tranzakciók száma is rohamosan nőtt - közölte a legfrissebb adatokat a pénzintézet a Privátbankár.hu-val.

Mint írják, tavaly mintegy 620 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást az ügyfelek. A huszonévesek körében az ATM-es befizetések száma pedig több mint 20 ezer tranzakcióval meghaladta a fióki befizetések számát is. A legforgalmasabb időszakban, a karácsony előtti héten közel 28 ezer egyéni befizetés történt. A 2017-es rekord azonban már 2018 első negyedévében megdőlt, az év 7. hetében több mint 30 ezer tranzakciót hajtottak végre a bank ügyfelei.

Az erős kezdést az év első negyedévében további növekedés követte: az előző év ugyanezen időszakához képest ugyanis 7,4-szer több, összesen 367 ezer tranzakciót hajtottak végre a befizetők, mintegy 46 milliárd forint értékben. A befizetések átlagos értéke pedig több mint 25 százalékkal emelkedett, megközelítve a 125 ezer forintot. Az ügyfelek a nyitvatartási időn kívül több mint 40 ezer tranzakciót hajtottak végre, amely 2017 azonos időszakához képest mintegy 16 százalékos növekedést jelent.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás