Friss árfolyamok >>

Orbánt és Lázárt is elszámoltatnák a brókerbotrány miatt

2017. december 21. 12:59:00
Szinte mindenkinek nekimennek a brókerbotrány károsultjai.

Ajánlatunk

A brókercégek csődje miatt károsultak pertársasága keresetet nyújtott be a Magyar Nemzeti Bank, az állam és az Állami Számvevőszék  ellen a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön - közölte a pertársaság képviselője a P and P Gazdasági Tanácsadó Kft.

A közlemény szerint a benyújtott periratban az alperesek felelősségének megállapítását kérik a 2015. év tavaszán felszámolás alá vont brókercégek és kapcsolt vállalkozásaik jogellenes tevékenysége által nekik okozott mintegy 28,8 milliárd forintnyi kárral összefüggésben.

Szinte az összes brókerbotrányból vannak károsultak

A perközösségben 1264 Quaestor, 229 Hungária és 159 Buda-Cash károsult érintett. Álláspontjuk szerint a károkozást megelőző években - az állam által kizárólagos joggal és törvényi kötelezettséggel ellenőrzött befektetési piacon - az állam intézményei, így különösen az MNB tevékenységét olyan működési zavarok, súlyos mulasztások és jogellenes döntések sorozata jellemezte, amely nélkül az érintett befektetési szolgáltatók nem lettek volna képesek a befektetőket megtéveszteni, befektetési forrásaikat jogellenesen eltulajdonítani.

Az állam különösen súlyos mulasztást követett el azzal is, hogy a befektetési piacon keletkezett eddigi legnagyobb kárral összefüggésben, bár erre önmagától is törvényi kötelezettsége lett volna, még a károsultak indítványainak elutasításával is megtagadta az állami intézmények felelősségének vizsgálatát, amely független és pártatlan, szakszerű vizsgálatot most már a bíróságnak kell pótolnia - áll a közleményben.

Orbánt, Lázárt és Matolcsyt is bíróság elé vinnék

A kereseti kérelem indítványozza Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter, Matolcsy György jegybankelnök, Windisch László, az MNB alelnöke, Domokos László, az ÁSZ elnöke személyes meghallgatását az üggyel kapcsolatos döntéseik és kijelentéseik indoklását kérve.

A brókerbotrányokkal mi is rengeteg foglalkoztunk a Privátbankár.hu-n. Ha felelevenítenéd az eseményeket, a Quaestorról itt, a Buda-Cash botrányról itt, a Hungária Értékpapírról pedig itt írtunk részletesebben is. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás