Friss árfolyamok >>

Kiderült, miről tárgyalt Orbán a lengyel miniszterelnökkel

2018. január 4. 07:30:00
Szerdán Magyarországon járt a lengyel kormányfő.

Ajánlatunk

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (Kép forrása: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (Kép forrása: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Közös regionális fejlesztési bank alapításáról tárgyal Lengyelország és Magyarország - jelentette be szerdán Varsóban Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. Morawiecki ezt azután jelentette be a bank tervét, hogy hazaérkezett Budapestről, ahol tárgyalt magyar Orbán Viktorral gazdasági és politikai együttműködésről.

A bank infrastrukturális beruházásokat pénzelne a közép-európai térségben, és a tervek szerint alapítói bevonnák Szlovákiát és Csehországot is a pénzügyi projektbe.

"Beszéltünk egy visegrádi fejlesztési bankról. Ha a csehek és a szlovákok pozitívan válaszolnak, gyorsan létre tudjuk hozni a pénzintézetet" - mondta a lengyel kormányfő.

Erről is szó volt

A lengyel kormányfő szerdán járt Magyarországon. Orbán Viktorral közös sajtótájékoztatón Morawiecki azt mondta: a visegrádi országok fontos részei az uniónak, hozzájárulnak gazdasági növekedéséhez és stabilitásához.  Teljes egészében egyetértenek a magyar állásponttal a migránsválsággal kapcsolatban.

Arra reagált, hogy Orbán azt mondta: míg térségünk országainak gazdaságai működnek, az unió bevándorláspolitikája látványos kudarcot vallott. Orbán szerint a két ország kapcsolatának homlokterébe a nagy projektekkel kapcsolatos együttműködések kerülnek a jövőben. Ezek közül kiemelte az észak-déli irányú energetikai és közlekedési infrastruktúra fontosságát. További részletek >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás