Friss árfolyamok >>

Fiókokat von össze, egyet pedig bezár az Erste

2017. június 2. 16:56:00
A döntést a megváltozott ügyfélszokásokkal indokolja a bank.

Ajánlatunk

Az Erste Bank a megváltozott ügyfélszokásokra reagálva átalakítja a fiókhálózatát, ennek első lépéseként négy nagyvárosban összesen nyolc fiókját vonja össze egy másik ott működővel, egy településen pedig bezárja a bank a fiókját.

A pénzintézet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a döntés a szokásos éves felülvizsgálat eredményeképpen született meg, s az is indokolta, hogy ezeknél az egységeknél nyáron, illetve ősszel lejár a bérleti szerződés.  Az összevonással érintett fiókok a következők: Budapesten a Baross téri, a XIII. kerületi Béke téri, a Deák téri, a Heltai Jenő téri, a Rákóczi téri, Debrecenben a Hatvan utcai, Pécsett a Diana téri, Miskolcon a Városház téri.

Egyetlen olyan település lesz, Hatvan, ahol megszűnik az Erste, mivel itt a forgalom nem indokolja a fiók további működtetését.

A fiókok összevonását, illetve a hatvani fiók megszüntetését a hitelintézet ez év június 30-án hajtja végre, előtte kifüggesztik az adott banki egységekben, hogy az ügyfelek kiszolgálását melyik másik fiók veszi át. Az érintett fiókokban dolgozó kollégák többségének igyekeznek a bankhálózaton belül új lehetőséget találni.

Új modell jön

Az Erste jelenleg egy új fióki modell bevezetésén dolgozik, melynek tesztelését ebben az évben kezdi meg. Hamarosan megnyílnak a pénzintézet első olyan egységei, ahol az ügyfeleknek kibővítik az önkiszolgálást, kevesebb lesz az adminisztráció, erősebben építenek a tanácsadók tudására, a hét minden napján éjjel-nappal nyitva tartanak, illetve mobil tanácsadói szolgáltatásokat és professzionális folyamat-digitalizációt is biztosítanak.

Az új koncepció szerint átalakított fiók ősszel nyílik meg.

Százakat tesznek lapátra
Jelasity Radován elnök-vezérigazgató néhány hete azt mondta, az Erste Bank Hungary jelentős átalakításokra, mintegy 7-9 százalékos létszámleépítésre szánta el magát, a brókercéget beolvasztják a bankba, ezzel a bank költség-bevétel mutatója 60 százalék alá csökkenhet 2018-ban. További részletek >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás