Teljes Privátbankár.hu

Pénzügyi szektor

Újabb szektort hóditanak meg a gépek: félhetnek a brókerek?

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia fejlődése, az autóipar felforgatása után most a brókerek munkáját sodorja veszélybe egy értékpapírokat vizsgáló program. A gépek ma már kreatív, intuitív feladatokkal is megküzdenek, a mesterséges tudat fejlesztése azonban nem jöhettek volna létre a számítógépes játékok nélkül.

Fizetési forradalom: tényleg hajlandóak lennének lecserélni a bankjukat a magyarok

Komoly munka vár a magyar bankokra az azonnali fizetési rendszerek bevezetése miatt, a jegybank szoros határidőt tűzött ki - de a valós idejű fizetés nem csak egy kötelezettség, hanem komoly üzleti lehetőségeket is rejt a bankok számára. Domenico Scaffidi, az ACI International tanácsadója a Privátbankár.hu Fintech Innovation 2017 konferenciáján tartott előadást, cikkében a rendezvény tapasztalatait összegzi.

Az OTP lett a legjobb privát banki szolgáltató

Ez már az ötödik alkalom, hogy elnyerték az elismerést.

Vigyázz! Durva piramisjátékok terjednek Magyarországon

Virágkorát éli a lehúzás ezen formája.

Elfelejtettük a botrányokat? Hatalmasat kaszáltak a brókerek

A szárnyaló tőzsde vitte magával a cégeket is, hatalmas forgalmat bonyolítottak.

A vállalatok azonnali fizetést akarnak - mit válaszolnak a bankok?

Meglehetősen szűk határidő áll a magyar bankok rendelkezésére az azonnali fizetési rendszer bevezetésére - pedig a valós idejű átutalási rendszerhez nem csak technikai kérdéseket kell megoldani, hanem alapvető folyamatokat kell átalakítani. A magyar bankok azonban készen állnak a változásra - mondta a Privátbankár.hu konferenciáján Domenico Scaffidi, az ACI Worldwide tanácsadója. A vállalatok 90 százaléka az azonnali fizetés miatt hajlandó lenne bankot is váltani - nem a változó szabályozás miatt kell fejleszteniük a bankoknak, hanem az ügyfeleik elvárásai miatt.

K. Dávid engedély nélkül adta a kölcsönöket - lecsapott a jegybank

Kiosztott két bírságot is a jegybank, megint engedély nélkül csinált egy cég mindenfélét.

Nyílnak a bankok: sosem volt még ennyire jó a magyar ügyfeleknek?

A műszaki-technikai fejlődés kinyitotta a világot, kinyitotta a gazdaságot, kinyitotta a tudományok tárházát - ez alól a bankok is csak ideig-óráig vonhatták ki magukat. A bankrendszer "kinyitása" az ügyfelek számára a költséges csökkentését is magával hozhatja - külön szerencse, hogy mindez az azonnali átutalás bevezetésével egyidőben történik nálunk. Open banking, PSD2, azonnali fizetési rendszer a Privátbankár.hu konferencia tükrében.

Megsértettek egy alapvető szabályt – bírságolt az MNB

Nem volt minden rendben a ROYAL Záloghitel Zrt-nél.

Viszlát, kockásfüzet! Nagy dobásra készül egy kis startup és egy bank

Rendkívüli együttműködés született egy bank és egy startup között. Annak ellenére, hogy két teljesen különböző világból jöttek, jól megtalálták a közös hangot akkor is, amikor most induló közös fejlesztésükről és a jövő kihívásairól beszéltek a Privárbankár.hu-nak. Szabó Mártonnal, a Koin ügyvezetőjével és Csákay Mátyással, a MagNet Bank informatikai vezetőjével beszélgettünk.

Pletyka: törökökkel és egy szerb nagyvállalkozóval kell megküzdenie az OTP-nek

Még az év vége előtt megkezdik a szerbiai Komercijalna Banka privatizációját, amelyre szerb lapértesülés szerint három érdeklődő van, közöttük az OTP Bank is.

Ez is egy brókerbotrány: vádat emeltek a csaló ellen

A kaposvári férfi 300 millió forint kárt okozott.

Elhangzott egy beszélgetés, menekülnek a bankok

Lassan elkezdenek szedelőzködni a pénzintézetek Londonból.

Milliós bírságot szórtak ki két takarékszövetkezetre - mit rontottak el?

A felügyelet azt találta, hogy több esetben is megsértették a pénzforgalmi jogszabályokat.

Rendőrök lepik el a magyar bankokat - mi történik?

Az MNB előre szól: szerdán Budapesten és vidéki nagyvárosokban nagy létszámban vonulnak fel rendőrök a bankoknál, postáknál. Aggodalomra semmi ok.

767 embert csapott be Marcsika

A vádirat ismertetésével elkezdődött a Kun-Mediátor-ügy elsőfokú tárgyalása a Szolnoki Törvényszéken.

Mérföldkő a Kun-Mediátor-ügyben: bíróság elé áll Bróker Marcsi

Új szakaszába lép a Kun-Mediátor-ügy, hétfőn áll ugyanis a törvényszék elé a volt cégvezető, D. Sándorné, közismert nevén Bróker Marcsi. Az csalássorozat évek óta mozgatja a közvéleményt, a csaló asszonyt csak idén sikerült megtalálni és elfogni. Ítéletre azonban nem számíthatunk hamar. Hogyan zajlott a Kun-Mediátor-ügy, és mit tudunk róla? Összefésültük a legfontosabb pillanatokat.

Nagyon bejött az Erste húzása: hasít a bank

A teljes bankcsoportnál a 2008-as szintre esett vissza a nemteljesítő hitelek aránya; a magyar bank eredménye ötödével bővült, a Citibank akvizíciója nagyot dobott a számokon.

Értékalapú kommunikációval tarolt a MagNet Bank

Az idén a MagNet Bank vehette át az elmúlt egy év legkiválóbb online márkaépítési teljesítményéért járó Online Brand Excellence díjat.