Friss árfolyamok >>

Vizsgálat indul Magyarország ellen

2018. június 21. 16:59:00
Nem minden aggodalom nélkül követik az eseményeket az alkotmánymódosítással kapcsolatban.

Az Európai Bizottság most is megvizsgálja majd, hogy a magyar parlament által szerdán elfogadott új törvénycsomag összhangban van-e az uniós szabályozással, és figyelembe fogja venni a Velencei Bizottság várható véleményét is – mondta Christian Wigand uniós szóvivő. A szóvivő szerint nem fordíthatunk hátat közös értékeinknek, alapelveinknek, amelyekre Európa épült. Hozzátette: az értékelés eredménye alapján szükség esetén megteszik az indokolt lépéseket, a bizottság ugyanis nem aggodalom nélkül követi figyelemmel azokat a javaslatokat, amelyekről az Országgyűlés szavazott.

A hajléktalanokat érintő alkotmányos törvénymódosítás kapcsolatban a szóvivő elmondta: minden EU-tagállam, köztük Magyarország is elkötelezte magát amellett, hogy menedéket és segítséget nyújt a hajléktalanoknak társadalmi integrációjuk előmozdítása érdekében. Ennek az alapelvnek kell sorvezetőül szolgálnia minden tagország számára. Az Európai Bizottság uniós programokon keresztül, a szociális alapok keretében támogatja a hajléktalanok fedélhez jutását - tette hozzá.

Az Országgyűlés szerdán elfogadta a Stop Soros törvénycsomagot, illetve az alaptörvény hajléktalanságot is érintő hetedik módosítását. Előbbi alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása, utóbbi értelmében az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás