Friss árfolyamok >>

Trumpnak fogalma sincs, ma mit akar Putyintól

2018. július 16. 08:18:00
Nem tekint nagy várakozással a Putyinnal tartandó csúcstalálkozóra, de szereti a találkozókat.

Az orosz művész, Alexey Sergienko által készített festmény Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnökről. (Forrás: EPA/ANATOLY MALTSEV)
Az orosz művész, Alexey Sergienko által készített festmény Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnökről. (Forrás: EPA/ANATOLY MALTSEV)

Donald Trump a CBS-nek adott interjúban némileg lehűtötte az amerikai-orosz csúcstalálkozóval kapcsolatos várakozásokat, sőt, arról sem nyilatkozott, hogy mit akar egyáltalán elérni a tárgyaláson.

Szereti a találkozókat

A CBS riporterének kérdésére, aki a csúcstalálkozó céljairól faggatta, Trump csak annyit válaszolt: majd tudatom a találkozó után. Hozzátette, hogy semmi rossz, talán némi jó is lesz a megbeszéléseken. Szerintem jó dolog a találkozó, hiszek a találkozókban - mondta Trump, és utalt arra, hogy találkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, Hszi Csin-ping kínai elnökkel is, és szerinte mindkét találkozó hasznos volt.

Nem gondolt rá, de lehet...

Donald Trump nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy vajon kérni fogja-e Putyintól annak a 12 orosz hírszerzőnek a kiadatását, aki ellen a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálatai nyomán - a 2016-os amerikai választási folyamatba történt beavatkozás miatt - pénteken vádat emeltek. Az amerikai elnök azt mondta: nem gondoltam rá, de lehet. De bizonyosan rá fogok kérdezni. Majd miután az előző amerikai kormányzatot okolta a történtekért, hozzátette: az Egyesült Államoknak nincs kiadatási egyezménye Oroszországgal.

A mai találkozó menetérről itt írtunk, hogy miről tárgyalnak majd, arról pedig itt írtunk bővebben.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás