Friss árfolyamok >>

Trump már készül: sikerül meggyőznie az őrült diktátort?

2018. április 19. 08:53:00
Rég volt már, hogy Trump haraggal és tűzzel fenyegette Észak-Koreát, de azért így is keménykedett egy sort.

Donald Trump amerikai elnök (Kép forrása: MTI/AP/Evan Vucci)
(Kép forrása: MTI/AP/Evan Vucci)

Ha nem gyümölcsözőek a tárgyalások Kim Dzsongunnal, akkor otthagyom - fogalmazott Donald Trump amerikai elnök Abe Sinzo japán kormányfővel tartott sajtótájékoztatóján.

Trump elmondta, hogy mindent megtesz azért, hogy tárgyalásai az észak-koreai vezetővel világraszóló sikert hozzanak, de ha úgy látja, hogy eleve nem lehetnek sikeresek, akkor el sem megy a találkozóra. Washington mindaddig folytatja a lehető legnagyobb nyomásgyakorlást, amíg Észak-Korea fel nem számolja atomfegyverzetét.

Fogva tartott japánok és amerikaiak

A sajtóértekezleten a japán kormányfő szintén kifejezte meggyőződését, hogy fenn kell tartani a nyomásgyakorlást Észak-Koreára. Abe Sinzo szerint bátorító, hogy Donald Trump a Kim Dzsong Unnal folytatandó megbeszéléseken felveti majd az Észak-Korea által elrabolt japán állampolgárok ügyét. Trump elnök megerősítette, hogy nem csupán ezt, hanem az Észak-Koreában fogva tartott három amerikai ügyét is szóba hozza majd az észak-koreai vezetőnek.

Észak-Korea már korábban elismerte, hogy az 1970-es-80-as években elrabolt 13 japán állampolgárt. Japán szerint azonban az elrabolt - és remények szerint még életben lévő - japán állampolgárok száma 17.

Komoly amerikai gesztus Egyre inkább az látszik, hogy az Egyesült Államok tényleg nagyon komolyan veszi a közös hang megtalálását a diktatúrával: Donald Trump történelminek számító bejelentése szerint egyenesen a leendő külügyminiszter járt Észak-Koreában. Részletek korábbi cikkünkben. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás