Friss árfolyamok >>

Szijjártó kiakadt: komplett kudarc, amit az EU csinál

2017. szeptember 13. 12:06:00
Kemény hangvételben nyilatkozott a Financial Timesnak a miniszter.

Ajánlatunk

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart az olaszországi buszbalesetről 2017. január 22-én.
Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

A külgazdasági és külügyminiszter az interjúban kijelentette, hogy Magyarország két éve pontosan ugyanazt mondja: a kötelező kvótarendszer veszélyes, betarthatatlan, és ellentmond a józan észnek.

Angela Merkel német kancellár előző nap egy német lapnak adott interjúban kijelentette: nem lehet elfogadni, hogy egy kormány azt mondja, őt nem érdekli az Európai Bíróság ítélete.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban azt mondta: a magyar kormány komolyan veszi Merkel nyilatkozatát és az Európai Bíróság által a kvótaperben hozott ítéletet egyaránt, de a bírósági végzés nem teremtett jogi kötelezettséget Magyarország számára. A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország helye az EU-ban van, és ezt senki nem kérdőjelezheti meg.

Az Európai Bíróság ítélete nyomán további jogi viták lesznek a kvótadöntés tartalmáról – mondta, hozzátéve, hogy a magyar kormány szerint a kvótarendszer teljesítési rátája eddig 25 százalékos, így igazságtalan Magyarországot hibáztatni a siker elmaradásáért.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás