Friss árfolyamok >>

Orbán óriási támogatásokat dobott be: van, aki többet nem fizet személyi jövedelemadót

2019. február 10. 15:50:00
Huszonegyedik évértékelő beszédét tartotta Orbán Viktor, a Várkert Bazár környékét lezárták, a beszéd után négy órára ellenzéki tüntetést hirdettek a Szent György térre. Gulyás Gergely már a Kormányinfón elárulta, hogy Orbán a családvédelmi akciótervet ismerteti, de az is kiszivárgott, hogy egyéb gazdasági bejelentések is jönnek. Itt vannak a részletek.

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2019. február 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2019. február 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az évértékelőt Balog Zoltán volt EMMI-miniszter, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesült tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, kiemelve, hogy soha ennyien nem akartak még bejutni az évértékelő beszédre.

Orbán Viktor egy mondatban úgy értékelte az évet, hogy:

"soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt".

A miniszterelnök szerint az 5 százalék feletti GDP-növekedés és a kétharmados választási győzelem közt közvetlen összefüggés van, mivel "egyiket sem adták ingyen".

Orbán megköszönte a dolgozó magyarok erőfeszítéseit, majd a kormány munkáját is megdicsérte, mivel úgy látja, hogy jó úton jár az ország. Kiemelte, hogy egy ma született gyerek úgy számolhat, hogy meg fogja élni a XXII. századot, egyre többen házasodnak. Emellett a miniszterelnök szavai szerint a foglalkoztatottságot 70 százalékra emelték, munkanélküliséget harmadára csökkentették, a minimálbért megduplázták. Orbán szerint ez egy "felemelkedés-történet".

A beharangozott családvédelmi program

Ahogy azt már Gulyás Gergely is említette a Kormányinfón, a miniszterelnök bejelentette az akcióterv részleteit:

Fejlesztik a nyelvtanulást

Minden középiskolás a kilencedik és a tizenegyedik tanév nyarán 2x2 hét külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt, amelynek költségeit a magyar kormány teljes egészében állja. Ez azért is fontos, mert a felsőoktatási felvételihez kötelező lesz a nyelvvizsga. >>>

Feladatot állít a vállalkozók elé

A miniszterelnök szerint a sikeres magyar vállalkozókra vár egy történelmi feladat, miszerint az ország területén kívül kell létrehozni olyan befektetéseket, aminek a profitját haza tudják hozni, Orbán szavai szerint erre legalább tíz év kell.  A kormányfő úgy fogalmazott, hogy tisztában van vele, hogy ezek a vállalkozók azt várják, hogy ne ütközzenek akadályokba, ne hátráltassa őket az „ostoba” adórendszer, valamint a bürokrácia. A miniszterelnök itt odaszúrt azért a vállalkozóknak, hogy ezt bár szívesen biztosítja a kormány, cserébe azt várja, hogy mindenki tartsa be a törvényeket, és ne próbálják befolyásuk alá vonni a kormányzati politikát.

„Fel fogjuk számolni a szegénységet!”

A miniszterelnök nagy feladatnak nevezte azt, hogy megnyissák a felemelkedés útját a szegények előtt, akiket szerinte a baloldal „segéllyel tartott féken” és „nem vett emberszámba”, valamint „elfogadta a megélhetési bűnözést.” Orbán azt ígérte, hogy mindenkinek lesz munkája, mindenkinek lesz otthona, minden gyereknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola.

Színvonalasnak tartja a magyar gazdaságot

Orbán szerint egy gazdaság színvonalát leginkább azzal lehet mérni, hogy mennyire állják meg a termékeink a helyüket a világban. Mint mondta, Magyarország jelenleg a 34. legtöbbet exportáló ország, és mint mondta, sokan arra számítanak, hogy a világgazdaság lassulni fog, de a kormány terve az, hogy míg mások lassulnak, addig a magyar növekedés legalább a kétszerese maradjon az uniós átlagnak. A kormányfő szerint még csak „most jön a java”.

Nekiment az ellenzéknek és Brüsszelnek is

Orbán amellett, hogy lényegében lenácizta az ellenzéket és parodizálta a közmédia épületében történt eseményeket, kifejezetten sokat szidta a migrációt és Brüsszelt is. Mint mondta, egy összeurópai választás előestjén ott tartunk, hogy ki kell állnunk a magyarság és a szabadság mellett. A miniszterelnök szerint külföldről irányítják az ellenzéket, és Brüsszelben „már bevetésre készen áll az a hétpontos terv, ami Európát bevándorlókontinenssé tenné Európát”. Ez annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy vészesen közeledik az EP-választás.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás