Friss árfolyamok >>

Mit csinál valójában Brüsszelben Soros? Szijjártó Péter megfejtette

2018. április 16. 15:44:00
A magyar külügyminiszter szerint Soros egyetlen célja, hogy megbüntesse a magyar embereket azért, mert a Fideszre szavaztak. Az biztos, hogy Soros és Timmermans találkozóján nem fogják sokat dicsérni a magyar kormányt.

Ajánlatunk

Az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans a héten fogadja Brüsszelben Soros Györgyöt. Fotó: EPA / Olivier Hoslet
Az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans a héten fogadja Brüsszelben Soros Györgyöt. Fotó: EPA / Olivier Hoslet

Szijjártó Péter megfejtette, mit keres Soros György Brüsszelben: a magyar a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak - véli a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó szerint Soros György nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét. Soros Brüsszelben az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal tárgyal, mindketten szélsőségesen bevándorláspártiak, és a magyar kormány, a magyar migrációs politika eltökélt ellenségei is.

A magyar emberek egy történelmi jelentőségű választáson arra szavaztak, hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely a magyar emberek biztonságát helyezi előtérbe, és nem enged annak a nemzetközi nyomásnak, amely azt próbálja elérni, hogy a magyar kormány a magyar emberek biztonsága előtt és helyett, a migránsok jogaival és a migrációs folyamatok ösztönzésével foglalkozzon - mondta Szijjártó Péter.

Pontosan nem tudni, mit csinál valójában Soros Brüsszelben - de semmi olyat, ami a magyar kormánynak jó

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság helyettes szóvivője korábban arról beszélt: Soros György és Frans Timmermans nagyon régóta ismerik egymást, és rendszeresen folytatnak egyeztetéseket az Európai Uniót érintő témák széles köréről. Az eszmecserék a bizottság álláspontja szerint egyebek mellett arra adnak lehetőséget, hogy megbeszéljék, hogyan lehetséges összetartani az uniós tagországokat.

Frans Timmermans még február elején beszélt arról, hogy a Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató. A megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak és a demokrácia melletti határozott elkötelezettség. A legalább két évtizedes múltra visszatekintő tárgyalások alkalmával rendszerint ugyanazok a témák kerülnek elő: hogyan lehet megerősíteni Európa egységét.

Uniós kommentárok szerint egyébként valóban lehet üzenetértéke Soros brüsszeli látogatásának: Timmermans az üzletember látogatása kapcsán ugyanis azt is megjegyezte, hite szerint azt a politikát, ami a "másoktól" való félelem gerjesztésén és hirdetésén alapulva gyanakváshoz, gyűlölethez és az európai emberek egymással szembefordításához vezet, nem lenne szabad előrángatni a múltból.

Vodafone Tippek
Amit minden kkv-nak tudnia kellene: mire jó a felhő?

Amit minden kkv-nak tudnia kellene: mire jó a felhő?

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás