Friss árfolyamok >>

Még fél évre meghosszabbítják a határellenőrzést a németek

2018. okótber 12. 15:18:00
Nem is meghosszabbítást jelent, hanem új intézkedést, így nem kell az Európai Bizottság engedélye.

Újabb hat hónapra elrendelte a határ ellenőrzését a német-osztrák határon Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter - jelentette be pénteken Berlinben a tárca szóvivője.

Eleonore Petermann elmondta, hogy a migráció- és biztonságpolitikai okokból hozott rendelkezés 2018. november 12-től 2019. május 11-ig érvényes.

A kormány célja továbbra is a határellenőrzés megszüntetése a schengeni övezeten belül, mert a szabad mozgás az egyik legnagyobb európai uniós vívmány. Azonban a külső határ védelmében még mindig mutatkoznak hiányosságok, ezért változatlanul ellenőrizni kell az államhatárt Bajorország tartomány és Ausztria között.

Nem kell az unió engedélye

Nem az eddigi határellenőrzés meghosszabbításáról van szó, hanem új intézkedésről, amelyhez nem szükséges hozzájárulás az Európai Bizottságtól. Azonban a brüsszeli bizottságot és az EU-s társországokat tájékoztatják az ellenőrzés folytatásáról - mondta Eleonore Petermann a kormányszóvivői tájékoztatón.

Nemcsak a németek, a héten Ausztria is elrendelte a határellenőrzés meghosszabbítását az osztrák-magyar határszakaszon. Részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás