Friss árfolyamok >>

Kiakadt Kövér László – ezt mégis hogy gondolta az EU?

2018. június 22. 16:28:00
A V4 országok parlamenti elnökei ültek össze Balatonfüreden, nem elégedettek Brüsszellel.

Radek Vondrácek, a cseh képviselőház elnöke (b3, háttal), Wolfgang Sobotka, az osztrák nemzeti tanács elnöke (b5), Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b6) és Andrej Danko, a szlovák nemzeti tanács elnöke (szemben, k) a visegrádi országok (V4) és Ausztria parlamenti elnökeinek találkozóján Balatonfüreden az Anna Grand Hotel dísztermében 2018. június 22-én. 
Forrás: MTI/Varga György
Radek Vondrácek, a cseh képviselőház elnöke (b3, háttal), Wolfgang Sobotka, az osztrák nemzeti tanács elnöke (b5), Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b6) és Andrej Danko, a szlovák nemzeti tanács elnöke (szemben, k) a visegrádi országok (V4) és Ausztria parlamenti elnökeinek találkozóján Balatonfüreden az Anna Grand Hotel dísztermében 2018. június 22-én. Forrás: MTI/Varga György

A visegrádi országok vezetői a bevándorlásról, valamint a következő uniós ciklus költségvetéséről tárgyalta a Balatonfüreden tartott informális találkozón, amelyen meghívott vendégként jelen volt Wolfgang Sobotka, az Osztrák Nemzeti Tanács elnöke is.

A háromnapos találkozón részt vett a házigazda Kövér László mellett Radek Vondracek, a cseh képviselőház elnöke, Beata Mazurek, a lengyel szejm alelnöke, Stanislaw Karczewski, a lengyel szenátus elnöke, Andrej Danko, a szlovák nemzeti tanács elnöke és meghívott vendégként Wolfgang Sobotka, az osztrák nemzeti tanács elnöke.

Silány tárgyalási alap

A tárgyalást követően Kövér László elmondta: a 2021 és 2027 közötti időszak költségvetése a visegrádi országok megítélése szerint "tárgyalási alapnak is silány", hiszen hátrányosan érinti a közép-európai térséget, a visegrádi országok számára pedig több mint húszszázalékos forráscsökkenést jelent.

Kövér László szerint valójában egy "büntetőakcióról, egy politikai elfogultságon alapuló javaslattételről van szó az Európai Bizottság részéről" a költségvetés tekintetében. Ez ellen a visegrádi országok egyértelműen tiltakoznak és ebben a formában nem tartják elfogadhatónak.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás