Friss árfolyamok >>

Kemény szavakkal bírálták Magyarországot – Szijjártóék bekérették a nagykövetet

2018. szeptember 19. 15:45:00
Ezúttal a spanyol külügyminiszter mondta el a véleménytét rólunk.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára elmondta, Josep Borell, a "szélsőbaloldali spanyol kormány külügyminisztere sértő és durva kirohanást" intézett Magyarország ellen egy nyilvános fórumon.

Magyar szerint lehetnek a két ország között nézeteltérések, és ebben "a turbulens európai politikai helyzetben" megfogalmazódnak kritikák az egyes országokkal szemben, azonban ezek hangneme nem lépheti túl a tisztesség és korrekt együttműködés kereteit, ráadásul úgy - tette hozzá -, hogy erre a magyar fél érdemben nem tud reagálni.

Xenofóbia, pszeudodemokrácia

A spanyol külügyminiszter ezen a fórumon xenofóbiával vádolta meg Magyarországot, valamint azzal, hogy a hatalmi ágak nincsenek szétválasztva, nincs sajtószabadság, továbbá pszeudodemokráciának nevezte nemcsak Magyarországot, de a térség többi államát is.

Magyar Levente közölte: Magyarország visszautasítja a spanyol külügyminiszter állításait, hiszen mindenki meggyőződhet arról, hogy teljes a sajtószabadság, a hatalmi ágak is elkülönülve működnek, és a magyar emberek nem idegengyűlölők. Érthető, hogy az Orbán-Salvini-találkozó és a Sargentini-jelentés után Magyarország kiemelt helyen szerepel az európai politikai közbeszédben, és szinte minden kormány valamilyen módon reflektál a magyar politikára, de ha valaki olyan tónusban teszi ezt, mint Josep Borell, azt a magyar kormány nem tudja elfogadni.

A spanyol külügyminisztert októberben Budapestre várják.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás