Friss árfolyamok >>

Hiába tiltakozik a világ, Izrael Trumpban bízik

2018. január 17. 10:44:00
Hiába cáfolta meg Trump külügyminisztere is, Netanjahu valamiért nagyon biztos a dolgában.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök biztos abban, hogy az amerikai nagykövetség egy éven belül Jeruzsálembe költözik - jelentette az indiai sajtó.

Az izraeli kormányfő indiai látogatásán, helyi újságírók kérdéseire válaszolva fejtette ki álláspontját az amerikai diplomáciai képviselet elköltöztetésének időpontjáról.

Bizonyosan állíthatom, hogy gyorsabban fog megtörténni a költöztetés, mint gondolják, mától számítva egy éven belül- mondta Netanjahu Újdelhiből Gudzsarátba tartva. Máshogy nyilatkozott egy hónapja Rex Tillerson amerikai külügyminiszter, aki úgy vélekedett, hogy legalább három évig tarthat a külképviselet áthelyezése Tel-Avivból Jeruzsálembe.

Trump beletenyerelt egy kritikus kérdésbe

Jeruzsálem ügye az izraeli-palesztin békefolyamat egyik kulcskérdése. A zsidó állam oszthatatlan fővárosának tekinti a várost, melynek az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban elfoglalta a keleti részét, ahol a palesztinok a saját államuk fővárosát szeretnék létrehozni.

Trump ezzel évtizedes diplomáciai irányvonalat másított meg. A nemzetközi közösség álláspontja ugyanis az, hogy a két félnek egymás között kell megállapodnia Jeruzsálemről. A témáról itt írtunk bővebben is, arról pedig, hogy mit lépett erre válaszul a Moszad, itt. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás