Friss árfolyamok >>

Globális hadjárat indul Soros ellen

2017. február 20. 08:40:00 – Káncz Csaba
Legyen az Amerika, a Balkán, vagy hazánk, Soros György egyre inkább mumusként szolgál a kormányzó körök számára. A vádak Soros ellen sokoldalúak, kezdve a ’színes forradalmak’ finanszírozásától egészen az európai menekültválságban játszott logisztikai támogató szerepéig. Értesüléseink szerint a magyar kormányfőnek annyira megtetszett a román Szociáldemokrata Párt Soros elleni hisztéria-keltése a tavaly decemberi parlamenti választási kampányban, hogy úgy döntött, az idei év itthon a Soros-elleni hadjárat éve lesz.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója (j5) és John Shattuck, az egyetem rektora (j4) az egyetem diplomaosztó ünnepségén 2013-ban. (Kép forrása: MTI Fotó, Marjai János)
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója (j5) és John Shattuck, az egyetem rektora (j4) az egyetem diplomaosztó ünnepségén 2013-ban. (Kép forrása: MTI Fotó, Marjai János)

A 2008-as pénzügyi válság óta egyre nagyobb elégedetlenség övezi a Második Világháború után kialakult és dominánssá vált nemzetközi szervezetek működését. Ezzel összhangban a globalizáció olyan ikonjai, mint Soros György is mindinkább kereszttűzbe kerülnek. A vádak Soros ellen sokoldalúak, kezdve a ’színes forradalmak’ finanszírozásától egészen az európai menekültválságban játszott logisztikai támogató szerepéig.

Aligha meglepő tehát, hogy a napokban az Egyesült Államokban aláírásgyűjtés indult azzal a céllal, hogy Sorost kitiltsák az országból. A konzervatívok szerint bár a fősodratú média továbbra is azt állítja, hogy a Trump-elleni tiltakozások spontán módon szerveződnek, valójában több, mint 50 csoport esetében kimutatható Soros támogatása. Szerintük Soros ugyanazt a módszert alkalmazza most Amerikában, amelyet már bevetett Szerbiában, Grúziában, Ukrajnában, Libanonban és az ’Arab Tavasz’ keretében Tunéziában, Egyiptomban, Líbiában és Szíriában.

Soros, mint elterelő művelet

A balkáni menekültútvonalon a gyenge államalakulatokat az elmúlt két évben nagyon megterhelte a menekültek és migránsok rohama és az ottani politika egy idő után Sorost és szervezeteit tette felelőssé az áradatért. Ezekben az államokban – akárcsak hazánkban – az uralkodó pártok nem az ellenzéktől félnek elsősorban. A politika elsőrangú célja a közvélemény figyelmének elterelése a szisztematikus korrupcióról és a demokrácia-deficitről. Ezért központi kampány indult a civil szervezetek ellen – akár kapnak Soros-támogatást, akár nem.

Macedóniában a korrupció mocsarába nyakig süllyedt kormányfő, Nikola Gruevski pár hete azt állította, hogy Soros emberei „vandalizmust és anarchiát” szítanak az országban. Gruevski hívei ezért nemrég megalapították az „SOS – Stop Operation Soros” nevű szervezetet. A román, szerb és macedón kormánypárti sajtó szerint a rezsimkritikus tüntetők fejpénzt kapnak a részvételükért. A kormánypárti ’Romania TV’ komoly arccal azt állította a napokban, hogy még a tüntetők magukkal vitt kutyáira is 30 eurót kaptak a sötét erőktől.

2017 a Soros elleni gyűlölet éve

Értesüléseink szerint a magyar kormányfőnek annyira megtetszett a román Szociáldemokrata Párt Soros-ellenes hisztéria-keltése a tavaly decemberi parlamenti választási kampányban, hogy úgy döntött, az idei év itthon a Soros-elleni hadjárat éve lesz. A menekült-kérdés már amúgy is lecsengett, tehát fel kell festeni az új ellenségképet. Amerikai kritikáktól sem kell tartania, mert Soros a kormányzó republikánusok bögyében van.

Káncz Csaba
Káncz Csaba

A hazai hadjárat keretében a Fidesz-frakció várhatóan márciusban nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy biztosítsa a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteinek átláthatóságát - közölte Kósa Lajos, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője múlt pénteken a háromnapos kihelyezett frakcióülés után. Kósa szavai szerint "jó néhány olyan szervezet van, amely kiterjedt ügynökhálózattal rendelkezik Magyarországon". Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának alelnöke egy tavaly decemberi interjúban így fogalmazott: „Soros köztudottan nemzetállam-ellenes, köztudottan Európa-ellenes, és köztudottan keresztény-ellenes, ami az általa vezényelt globális hálózat tevékenységében rendre kiütközik.”

Értesüléseink szerint a miniszterelnök a felsőoktatásért felelős államtitkárnak, Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárnak már kiadta az utasítást, hogy találja meg a módját a Soroshoz köthető Közép-európai Egyetem (CEU) bezárásának.  Nem véletlen, hogy az elmúlt napokban a CEU meghunyászkodva és kétségbeesetten lemondott egy Fideszt kritizáló előadást és a Momentum Mozgalom fórumát. A Magyar Nemzet értesülése szerint Michael Ignatieff rektor egy múlt heti fórumon a „fegyelmezett magatartás” fontosságát hangsúlyozta, és többek között azzal érvelt, az egyetem a magyar intézményrendszer része.

Káncz Csaba jegyzete

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás