Friss árfolyamok >>

Egyre nagyobb az összhang - folytatja a tárgyalásokat a két Korea

2018. január 13. 18:43:00
Dél-Korea beleegyezett abba, hogy tárgyaljon Észak-Koreával az előadóművészek részvételéről.

Ajánlatunk

A két Korea hétfőn tárgyalásokat indít Phenjan javaslatáról, amely szerint észak-koreai előadóművészeket is küldene a dél-koreai Phjongcshangban február 9. és 25. között megrendezendő téli olimpián.

A tárgyalásokat a fegyverszüneti egyezmény által kijelölt demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban tartják meg január 15-én.  A javaslatot Észak-Korea kezdeményezte, a dél-koreai országegyesítési minisztérium pedig néhány órával később már el is fogadta a javaslatot.

Azonnal elrontotta a világ örömét Észak-Korea

Egy nagyon biztató tárgyalást tartott a két Korea, rögtön a béke beköszöntében kezdett reménykedni a világ, így Szöul gyorsan lehűtötte a kedélyeket: épp a lényegről eszük ágában sincs egyeztetni. További részletek >>>

A tárca szerint Phenjan azt javasolta, hogy négy művészeti vezetőt, köztük egy volt karmestert küld a tárgyalásokra, illetve tagja lesz küldöttségnek Hion Szong Vol, a Moranbong Band nevű lányzenekar vezetője, aki állítólag korábban Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek volt a barátnője. A hírek szerint a zenekart maga Kim Dzsong Un alapította, amely ötvözi a propagandadalokat a nyugati popzenével.

Közösen vonulnak fel?

Dél-Korea szintén négy szakembert küld a tárgyalásokra, a minisztérium továbbá arra is kérte Phenjant, hogy mihamarabb válaszoljon arra a javaslatára, amely szerint tartanának külön még egy megbeszélést Észak-Korea részvételéről az olimpián.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a két Korea január 9-én kezdte meg a hivatalos tárgyalásokat a téli olimpián való részvételről, a megbeszélés szerint Phenjan a sportolók mellett magas rangú tisztségviselőket, szurkolókat, előadóművészeket, bemutatót tartó harcművészeket és újságírókat is küld a rendezvényre. Dél-Korea továbbá azt is kezdeményezte, hogy a két ország sportolói közösen vonuljanak fel a téli olimpia nyitó- és záróünnepségén. Bár Phenjan hivatalosan még nem adott választ, az illetékesek szerint kedvezően reagált a rezsim az ötletre.

Hatalmas előrelépés a koreai kapcsolatokban: végül kibékül a két fél?

Megesett a tárgyalás a két Korea között, a találkozó pedig sikerrel zárult. A téli olimpia idejére nem csak a csatabárdot ássák el a felek, de Észak-Korea a magas rangú delegáció mellett sportolókat és szurkolói csapatot is küld majd a téli olimpiára. Ennek önmagában is jelentősége van, legutoljára a 2010-es vancouveri olimpián voltak ott. A közelgő holdújév ráadásul további lépéseket hozhat a két Korea barátságának előremozdításában. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás