Friss árfolyamok >>

Bekeményítenek az oroszok: így válaszolnak az amerikai fenyegetésre?

2018. január 13. 15:05:00
Oroszország újabb légvédelmi rakétarendszert telepít a Krím félszigeten.

Ajánlatunk

Forrás: Wikimedia Commons/Репетиция парада Szerző: Vitaliy Ragulin
Forrás: Wikimedia Commons/Репетиция парада Szerző: Vitaliy Ragulin

Újabb S-400-as föld-levegő rakétákat telepített Oroszország a Krímbe. Az oroszok még 2014-ben foglalták el Ukrajnától és annektálták a félszigetet, amit az Egyesült Államok és az Európai Unió gazdasági szankciókkal torolt meg. A térségben az óta is feszült a katonai helyzet, és egy újabb rakétahadosztály telepítése csak növeli ezt.

Szemet szemért? Szankciókat vetett ki Putyin Amerikára

Január 1-től nem lehet csak úgy röpködni majd az orosz területek fölött. Tovább >>>

A Kreml lépése válasz lehet Donald Trump korábbi bejelentésére, miszerint az Egyesült Államok azt tervezi, hogy megerősíti Ukrajna védelmi képességeit. Tisztségviselők szerint ez egyebek között Javelin típusú harckocsi-elhárító rakéták szállítását jelenti.

Ez már a második S-400-as légelhárító rakétákkal felszerelt orosz hadosztály a Krímben. Az elsőt még tavaly tavasszal telepítették Feodoszija kikötővárosánál, az új hadosztály Szevasztopol mellett állomásozik majd. A rakétarendszereket 2007-ben állították hadrendbe az orosz hadseregnél.

Az orosz légierő parancsnoka szerint az S-400-as rakétarendszer öt percen belül támadó rendszerré alakítható: Légi célpontok ellen 400 kilométeres körben vethetők be, ballisztikus rakéták ellen 60 kilométeres körben.

Kirúghatják a törököket a NATO-ból – az amerikaiak áttelepítették atomfegyvereiket

Moszkva az S-400-ok összeszerelésével most bejárást szerez egy neo-oszmán külpolitikai álmokat kergető NATO-tagállam hadiiparához. Az üzlet jelzi Törökország további távolodását a nyugati világtól, miközben Oroszország egyre stabilabban veti meg a lábát a Közel-Keleten. Lehetséges, hogy ezzel elérkeztünk a török NATO-tagság dicstelen végéhez. További részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás