Friss árfolyamok >>

Áll a bál a szomszédban a Sorost gyalázó kommentek miatt

2018. november 20. 16:10:00
Soros Györgyöt bíráló kommentek árasztották el az osztrák sajtót és közösségi médiát a milliárdos bécsi látogatása miatt. A helyi oktatási miniszter szerint nem kell velük foglalkozni, mások viszont ellenlépéseket követelnek.

Forrás: Osztrák Kancellári Hivatal/Dragan Tatic
Soros György és Sebastian Kurz osztrák kancellár. Forrás: Osztrák Kancellári Hivatal/Dragan Tatic

Nem kívánta kommentálni a Soros Györgyöt gyalázó internetes kommentárokat az osztrák oktatási miniszter. Heinz Fassmann szerint érdemes távolságot tartani az ilyen véleményektől, sőt ignorálni kell őket. Ezeknek a posztoknak „amúgy sincs semmi közük Soros személyéhez” – idézte a néppárti politikust a Die Presse.

Az osztrák szociáldemokrata párt szerint az oktatási miniszternek nem szabadna ignorálnia az ilyen posztokat, inkább hatékony intézkedéseket kellene tennie az internetes gyűlöletbeszéd ellen.

Elszabadult indulatok

Az osztrák lapok internetes oldalain és a közösségi médiában azután szabadultak el az indulatok, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap hivatalában fogadta az amerikai milliárdost. A Kurier vizitről szóló cikkénél letiltották a kommentelést, mivel egyes hozzászólók a milliárdos megölésével fenyegetőztek. „Volt már egy merénylet, ami sajnos nem sikerült. De jön majd a következő” – idézte a lap az egyik bejegyzést.

Heves reakciók érkeztek a kancellár Twitter-üzenetére is, amelyben Kurz a találkozóról számolt be. „Ez nem jó barátság.” „Tartsd távol tőlünk az ördögöt!” „Hogyan árulhatja el ilyen aljas módon a népét?” „Tudja, hogyan büntetik az árulókat?” „Miről beszélt az emberiség ellenségével?” – írták a hozzászólók. Mások azt állították, hogy Soros „a mocskos pénzével” Európába hajtja a gazdasági migránsokat, és többen arra is utaltak, hogy zsidó.

Nemzetközi lapok bécsi tudósítói szerint Soros látogatása „elképesztő kommentárokat” szült, amelyek gyűlöletről árulkodnak.

A CEU-ról tárgyalt

Soros György a többi közt a Közép-Európai Egyetem (CEU) Bécsbe költözéséről tárgyalt az osztrák kancellárral és az oktatási miniszterrel. Sajtóhírek szerint a CEU már néhány héten belül benyújthatja akkreditációs kérelmét, és 2019 őszén megkezdheti oktatási-kutatási tevékenységét az osztrák fővárosban.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás