Teljes Privátbankár.hu

Makro / Külgazdaság

Mindenki megvédheti a saját határait? Itt van, miben állapodtak meg a világ vezetői

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata, amelyből kiderül, hogy a párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zárult a csúcs.

Megvan, ki lesz az MSZP miniszterelnökjelöltje

Az MSZP kongresszusa megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének Botka László szegedi polgármestert.

Kezdenek megnyugodni a britek – nem lesz újabb terrortámadás?

Eltelt pár nap hétfő óta, csökkentették a terrorkészültséget az országban.

Az orosz légierő csapást mért az Iszlám Állam konvojára

A terrorszervezet konvoja Rakkából tartott Palmyra irányába. A légicsapás végzett több mint 120 szélsőségessel és megsemmisített 32, nehéz géppuskákkal felszerelt járművüket. A konvoj a Palmyra körüli frontok felé igyekezett, ahol az orosz támogatású szír erők az elmúlt napokban nagy támadást indítottak.

Iraki támadás Moszul belvárosának bevételére

Az Iszlám Állam már csak egy 5 négyzetkilométeres területet tart megszállva Moszul belvárosában, most az iraki hadsereg onnan is kifüstöli őket.

Nem tudta elbűvölni a sármos francia elnök Theresa Mayt

Az új francia elnök, Emmanuel Macron először tárgyalt a brit miniszterelnökkel, és ugyan megvillantotta sokak szerint elbűvölő stílusát, nem hatotta meg Mayt.

Trump elnöksége teljes csőd

A korábbi republikánus kongresszusi házelnök, John Boehner szerint a külügyektől eltekintve Donald Trump elnöksége eddig katasztrofális. Az Iszlám Állam elleni harcon és néhány más külpolitikai lépésén kívül Boehner szerint az elnök szinte mindenben bakot lőtt, és még mindig csak tanulgatja az elnöki szerepet.

Trump veje titkos kommunikációt javasolt az oroszoknak

Donald Trump amrikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner titkos kommunikációs csatorna kialakítását javasolta az oroszoknak.

Meghalt Zbigniew Brzezinski

89 éves korában meghalt Zbigniew Brzezinski, Jimmy Carter korábbi amerikai elnök lengyel származású nemzetbiztonsági főtanácsadója.

Mi készül itt? Orbán Viktor a moldovai államfővel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Igor Dodon moldovai elnököt az Országházban péntek délután - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Nagy pofon a brit-amerikai kapcsolatoknak

Az Európai Unióval való szakítás egyik alternatívájaként Nagy-Britannia hagyományos szövetségese, egykori gyarmata, Amerika felé akart fordulni, de kiderült, hogy ez nem is olyan egyszerű. Sem a kereskedelemben, sem a hírszerzési együttműködésben, amint ezt az elmúlt napok mutatták.

Marad a terrorriasztás a briteknél – továbbra is nagy a veszély?

Egyelőre biztosan érvényben marad a robbantások után elrendelt magasabb készültség.

Gyalog érkeztek a fejesek a migrációról tárgyalni, kivéve Trumpot

Gyalog sétáltak végig helyiek és turisták között a világ hét iparilag legfejlettebb országainak (G7) vezetői a szicíliai Taormina utcáin pénteken, ahol csúcstalálkozójuk biztonsági és aktuális külpolitikai kérdések megvitatásával kezdődött.

Bekeményít az IMF: súlyos reformokat követel pénzéért

Az ukrán nyugdíjreform és földreform végrehajtásának a sikerességétől teszi függővé a Nemzetközi Valutaalap (IMF) az újabb hitelrészlet folyósítását Kijevnek.

A Nap Száma: ennyi cigarettát még sosem fogtak ellenőrök

Rekordmennyiségű csempészcigit foglaltak le Antwerpenben.

Tusk: egység nélkül Európa nem tudja megvédeni magát

A szabályokon alapuló nemzetközi rend védelme is téma a G7-csúcson.

Egyre durvább a háború Ukrajnában

Napról-napra hevesebbek a harcok a Donyec-medencében, 24 óra alatt 57 lövés dördült.

Orbán: több mint ezermilliárdos adósságot úsznak meg modern városok

Orbán: összesen 3400 milliárd forint értékben kötöttek megállapodást 23 várossal.

Pálfordulás: a szétrohadt Európának hízeleg a szultán

Padlót fogtak Ankara politikai kapcsolatai Brüsszellel és Berlinnel. De a török gazdaságnak létfontosságú a külföldi tőkebeáramlás és ezért Erdogán kormánya behízelgő stílusra váltott. A török elnök a mai brüsszeli tárgyalásai során arra törekszik, hogy az 1995-ben kötött vámuniót kiterjesszék.

Hatalmas NATO-hadgyakorlat kezdődött a szomszédban

A NATO-csapatok reakciósebességének növelését és együttműködési képességét fejlesztő hadgyakorlat kezdődött Romániában, Bulgáriában és Görögországban.