Teljes Privátbankár.hu

Makro / Külgazdaság

Megindult a roham az Iszlám Állam utolsó iraki bázisa ellen

Megkezdődött Moszul nyugati, még a dzsihádisták kezén lévő felének ostroma, és ennek vélhető sikere esetén az Iszlám Állam teljesen megszűnik Irakban. Ami nem sikerült Obamának, most Trump első hadi sikere lehet, hisz a harcoló koalíciót az amerikaiak vezetik. Az iraki miniszterelnök a polgári lakosság kímélését kérte a hadseregtől a sztálingrádi jellegűnek ígérkező csatában.

Még egy gyomros Merkeléknek - 10 éve nem láttak ilyet

Megelőzte népszerűségben az SPD a kereszténydemokratákat a legutóbbi közvélemény-kutatások eredménye szerint.

Hatalmas csapás Észak-Koreának: Kína felfüggeszti a teljes szénimportot

Rengeteg pénzt veszít így Kim Dzsongun országa.

Mégis visszafordítható a Brexit?

Hiába állítja a brit kormány, hogy ha elkezdték, akkor be kell fejezni a kilépést: jogilag nincs akadálya annak, hogy visszafordítsák a folyamatot.

Te is érzed? Nagyot emelkedett a magyarok fizetése

Nem lesz túl sok adat a jövőhéten, viszont tartogatnak azért statisztikai szempontból érdekességeket a következő napok. A KSH közli a keresetek alakulását a tavalyi évre, így megtudhatjuk, hány százalékkal növekedett a magyarok bére 2016-ban. Lesz még éves adat a kiskereskedelmi forgalomról, és a lakásépítések számáról is.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: mennyivel kerestünk többet 2016-ban?

Mennyivel nőtt a fizetésünk? Mennyivel többet költöttünk ebből a boltokban? Mennyivel növelte mindez az állami bevételeket? Hány új lakás közül válogathatunk? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a jövő héten mindenki, aki a Privátbankár.hu-t olvassa.

Tényleg kapunk egy pihenőnapot? Hamarosan ez is kiderül

Indul a tavaszi ülésszak: tovább túráztatják a képviselők a migránsokat és újra szavaznak az alkotmányellenesnek talált, közigazgatási perrendtartásról szóló törvényről.

Trump valamire készül: a jövő héten robbanhat a bomba

Donald Trump tartott egy kampánygyűlést, ahol megerősítette választási ígéreteit - pedig már egy hónapja ő az elnök. A legnagyobb port eddig a bevándorlást szigorító rendelete okozta rövid elnöksége alatt, most ugyanebben a témában készül újabb bejelentést tenni. Közben megy a casting a bukott nemzetbiztonsági főtanácsadó posztjára - ketten már visszautasították.

Tarlós az olimpiáról: nem zárható ki, hogy születik egy "negatív döntés"

A következő hetekben dől el, lesz-e egyáltalán népszavazás - Tarlós szerint az olimpia támogatói még csak most fogják aktivizálni magukat.

Merkel: ezért van szüksége az EU-nak Amerikára és Oroszországra

A kancellár szerint ki kell tartani a többoldalú együttműködések és a nemzetközi szervezetek mellett.

Durván visszavág Trump ötlete: megvan, kik fogják meginni ennek a levét

Elemzők szerint ha az amerikai kormány komoly vám- vagy egyéb akadályokat emel az import - főleg a Kínából és Mexikóból érkező behozatal - elé, annak az amerikai gazdaság lenne az egyik legnagyobb vesztese, mivel e két fő gazdasági partnerország első számú részegység-beszállítója éppen az Egyesült Államok.

Kezdődnek a kirúgások a külügyben – mire készül Trump?

Míg Európában tárgyal Rex Tillerson miniszter, átszervezések kezdődtek az amerikai külügyminisztériumban.

Véleményt mondtak Oroszországról – ennek csak örülhetnek

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a Ba1 szintű - a befektetési ajánlású kategória alsó határától egy fokozattal elmaradó - orosz államkötvény-besorolás kilátását a Moody's Investors Service. Megkezdődött az orosz gazdaság kilábalása a csaknem két éve tartó recesszióból.

Orbán és Tarlós válságtanácskozást tartott az olimpiarendezésről

A Momentum azt kérte a miniszterelnöktől és a főpolgármestertől, ne legyenek gyávák, igenis tartsák meg a népszavazást. A jövő héten dőlhet el, mit lépnek - megvolt az első egyeztetés azután, hogy kiderült az összegyűjtött aláírások száma.

8 jele annak, hogy Trump nem is szereti annyira az oroszokat, mint gondolnád

Ezen a héten megsűrűsödtek azok a jelek, amelyek szerint Donald Trump már nincs olyan jó viszonyban Oroszországgal, mint korábban hittük. Vajon ez azért van ez, hogy elterelje a figyelmet a botrányról, mely szerint stábja már a választási kampányban erősen együttműködött az oroszokkal? Vagy más van mögötte és tartós lesz?

A Nap Száma: 266 151

Most már biztos, hogy lesz népszavazás a budapesti olimpiáról.

Kezdődik: itt van, mikor mondanak véleményt Magyarországról

Jövő pénteken kezdetét veszi az ország államadós-besorolásainak idei felülvizsgálati sorozata.

Tony Blair visszafordítaná a Brexitet

A volt brit miniszterelnök mentené a menthetőt, és megállítaná a brit EU-kilépést, vagy legalábbis módosítana rajta, mentené, ami menthető. Arra hivatkozik, hogy a népszavazáson nem tudták, milyen feltételekkel jár a kilépés, nem voltak tisztában a szavazók döntésük következményeivel.

Megvan a pontos szám: 266 151 aláírás gyűlt össze

Leadták az íveket, a következő 45 napban országjárásba kezd a hamarosan párttá szerveződő mozgalom.