Teljes Privátbankár.hu

Kultúra

Van élet 77 év fölött is: már megint kitalált valamit a Rock Oma

Tina Turner, a világ egyik leghíresebb európai művésze életében először színházi projektbe kezd. A művész, aki egy ideje gyerekeket tanít, lelki gyakorlatokat tart, egy időre Londonba költözött, hogy megörvendeztessen bennünket egy általa készített előadással - aminek témája mi más is lehetne, mint maga Tina Turner.

Az erő legyen velünk – hamarosan Star Wars múzeum nyílik

A csillagromboló alakú építmény egymilliárd dollárból valósul meg.

"Az óceán kékje mindenhol más"

Egy selyemfestő, egy fotóművész és egy akvarellfestő közös kiállítást rendez, amelynek középpontjában mindhármuk szerelme, Portugália áll. Az ország, ahol minden más innen nézve: a reggeli kávé, az utcák zaja, a halászok és az óceán is. A Living Gallery megpróbálta Budapestre csempészni a mediterrán érzést a művészeten keresztül.

Kincset rejt a Lupa-sziget, amely befektetésnek sem utolsó

Már két éve nyújt inspiráló és nyugodt környezetet a Lupa-szigeten lévő művésztelep, a LuppArt. A többnyire festőművészekből álló, nyárra újra és újra visszatérő csapat a természetben, távol a város zajától új erőre kap: több mint 140 festmény készült a legutóbbi együttműködés alkalmával. Célokról és lehetőségekről kérdeztük a művészeket, és a nekik otthont adó Farmosi Gábort.

Új gazdára lelt egy híres Da Vinci kép

Magángyűjteményből a lengyel állam kezébe került a világhírű Hermelines hölgy.

A mese, amit minden gyerek ismer - de inkább nélkülük nézzük meg

Európa kultúrfővárosában forr a levegő Robert Wilson körül, ezért ebben az évadban mindenképp érdemes a Das Berliner Ensemble előadásait látogatni - lehet, hogy a maestro előadásait egy darabig nélkülöznünk kell majd. A Pán Péter tulajdonképpen egy kissé félelmetes sztori, főleg ha megtaláljuk a történet mögött húzódó igazságot, mely napjainkra hatványozottan érvényes.

Döntöttek: ezúttal nem lesz magyar Oscar-díj

Till Attila Tiszta szívvel című filmje nem jutott tovább.

Te is énekelsz a születésnapi bulikon? Jogdíjat fizettél?

Jövő évtől szabadon felhasználható lesz a Happy Birthday to You című dal, és számos más művészeti alkotás.

A legjobb orvosság másnaposságra - egymilliárd ember nem tévedhet

Van, aki a karácsony miatt várja az év végi ünnepeket, van, aki a szilveszteri mulatozás miatt - másoknak viszont a Bécsi Filharmonikusok tradicionális, újévet köszöntő koncertje jelenti az év csúcspontját - rögtön az első órákban. Jövőre a venezuelai Gustavo Dudamel vezényli Rácz Ödönt és társait.

Fiatalok, szépek, a világ csúcsára értek - és nagyon megérdemlik

Van remény: a világ csúcsára úgy is oda lehet érni, ha az ember tehetséges, rengeteget dolgozik és valódi értéket képvisel - és közben egyébként még boldog is. Két gyerekkori barát uralja a világ legmenőbb színpadait és koncerttermeit, akik ráadásul nem New Yorkból, hanem Grúziából indultak el. December közepén a milánói Scalában adnak koncertet.

Új világrekord - milliárdokért ment el a magyar műalkotás

A Sotheby's hétfői árverésén 6,1 millió dollárért kelt el Moholy-Nagy László alkotása, ami a magyar származású művészek aukciós világrekordja.

Gyerekkorunk kedvenc meséje most élőbb, mint valaha

Van úgy, hogy nem kell túllihegni a dolgokat. Van úgy, hogy a profizmus és a klasszikus giccs éppen elegendő - így van ez a Londonban és New Yorkban futó Aladdinnal is. Óriási élményben lehet része annak, aki jegyet vált az előadásra, mert a valóban repülő szőnyeg visszarepít bennünket gyermekkorunkba, gyermekeinknek pedig elmeséli a Kelet egyik fantasztikus meséjét.

A légitársaságok titkos-mocskos világa egy köpésre került Magyarországtól

Bécsben és Berlinben lép fel Pam Ann - ilyen közel még nem járt hozzánk a szabadszájú komika.

L. Lucia baltával támadt vőlegényére Párizsban

A Bastille-ban történt a tragédia, az ok nagy vihart kelt: Luciát kényszerházasságba hajszolta testvére, Enrico, aki sokkos állapotba került az eset után. Donizetti híres bel canto operája egy korai feministáról, a megdöbbentően dögös Pretty Yendével a címszerepben kerül színpadra - nagyon ajánljuk.

Cher 70 évesen visszatér

A Grammy-, Emmy-, Oscar-, Golden Globe- és cannes-i fesztivál-díjas művész már elmúlt hetven éves, közel hatvan éve van a pályán. Amikor már azt hinnénk, nyugdíjba vonul, egyszer csak előlép és újabb koncertturnéra indul, ami ezúttal már nevében sem búcsúkoncert. Cher visszatért - a hangja ismét a régi, alakja pedig csodás, mint mindig.

Kiosztották az irodalmi Nobel-díjat – meglepő eredmény született

Meglepő módon nem egy irodalmár, hanem egy zenész kapta az elismerést.

Egy világhírű magyar zseni - hallottál már róla?

Nánási Henrik a világ egyik legsikeresebb magyarja, nem árt, ha mi is tudomást veszünk róla. A híres mester nemsokára hazalátogat, előtte azonban még Európa egyik legérdekesebb városában, Velencében lesz látható egy feszültségekkel teli, vérpezsdítő estén.

Ő lehajolt hozzám - különleges kiállítás nyílik Budapesten

Mecseki Hargita nemrég elveszítette férjét - azóta nem képes újra szobrokat készíteni. A hit, a vallás segítségével próbál újra erőt meríteni a munkához. Szeretet, szerelem és hit - Mecseki Hargita szobrász- és grafikusművész legújabb egyéni, "Ő lehajolt hozzám..." című kiállítása pénteken nyit a Living Gallery Budapestben.

Ezt az operát biztos mindenki érteni fogja

Egy izgalmas operaházban viszi színpadra Christof Loy a Macbethet - egy olyan helyen, ami már egy terrortámadást is átvészelt. A Sagrada Familia közelében álló épület kiváló helyszíne lesz a vérbő műnek. A barcelonai előadás nézői biztosak lehetnek abban, hogy a komor előadást érteni fogják: ha szeretnének, kis monitorokon még magyarázatot is kapnak a történésekről.