Teljes Privátbankár.hu

Kultúra

Két új Harry Potter-kötet jelenik meg ősszel

A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének 20. évfordulója alkalmából októberben két új Harry Potter-könyv jelenik meg.

A Nap Száma: elképesztő bevételeket hozott a Trónok Harca

A Trónok harca forgatása milliárdokat hozott a horvát turizmusnak.

Elhunyt a zombifilmek atyja

George A. Romero nélkül nem lenne a zombis horror olyan, amilyen.

Olcsón akarsz egy zseniális fesztiválra menni? Erről talán még nem hallottál

Olaszország szíve elég közel van ahhoz, hogy meghódítsa a magyarok szívét is - egy nagyon magas színvonalú, ám mégis megfizethető fesztivált ajánlunk, ahol egyaránt láthatjuk Dél-Amerika legjobb együttesét, korunk egyik legfontosabb rendezőjének művét vagy épp a világ jelenlegi legjobb táncosát. Tökéletes fesztivál egy tökéletes itáliai helyszínen.

Évtizedek óta nem volt ekkora dobás: a szemünk előtt születik egy legenda?

Két gyönyörű és sikeres nő hergeli fel nézők ezreit világszerte - a kiváltságosak korunk két legnagyobb operaművészét láthatják egyazon produkcióban a világ legprofibb színházában. A felmérések szerint a színházlátogató pároknál jellemzően a nők választják ki a megnézendő színdarabot - ezt a darabot viszont a férfiak fogják lelkesen bedobni az ötletelésnél. A legendás 1955-ös Visconti-Callas-Bernstein-premier óta nem várt bemutatót ennyire a közönség.

Költözik a Közlekedési Múzeum - zöldebb lesz a Liget?

Várhatóan a Közlekedési Múzeum kiköltözése miatt újratervezendő városligeti épület alá kerülhet az ott megnyíló műszaki múzeum és az Új Nemzeti Galéria mélygarázsa, így tovább nőhet a megújuló Városliget teljes értékű zöldfelülete - mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Nyakunkon a legnagyobb és legdrágább zenei fesztivál - jegy megvan?

Még hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi: nagyjából száz éve rendezik meg a Salzburgi Ünnepi Játékokat, ami a világ felső százezrének biztosít kellemes kikapcsolódást úgy, hogy a színvonalat nem a fizetőközönséghez, hanem egy nagyon magas szakmai mércéhez igazítják. Ha a világelit tagjai találkozni akarnak egymással, akkor operát hallgatnak.

Budapesten varázsolt a világhírű magyar - kétezer embert hipnotizált

Azért igenis létezik olyan pillanat, amikor az ember tud büszke lenni pusztán arra, hogy magyar, és van olyan, amikor felnőtt emberek hacsak három órára is, de a szó szoros értelmében gondtalanok lesznek és gyermekkorukból ismert izgalmat és örömöt élhetnek át. Nánási Henrik pont olyan Varázsfuvolát hozott Budapestre, amilyet Mozart 226 éve színpadra tett.

Angyalok Amerikában: monumentális dobásra készülnek Londonban

A nyári limonádék helyett szokatlanul kemény darabbal indítja a nyári szezont a Londoni Nemzeti Színház. Kushner klasszikusával reagálnak a nem annyira vidám londoni közhangulatra brexitestől-bevándorlóstól-terrorizmusostól kétszer három órán keresztül. Ritka alkalom, hogy egy világvárosban a helyieknek állítanak színpadra egy produkciót, nem a turistáknak - pont ezért kell nekünk is megnéznünk.

Szombaton meghalt a rock'n'roll - gyászol a világ

Szombaton holtan találták St. Louis-i otthonában Chuck Berryt. Nem a r'n'r apja volt, hanem ő maga volt a rock and roll.

Új magyar filmes díjakat osztanak idén

Két évvel az indulása után mérföldkőhöz érkezett a legnagyobb hazai filmadatbázis - a MAFAB idén először díjakat is oszt.

Valami egészen szokatlan dolog történik Párizsban - egy magyar szupersztárral

A kurtizánok tündöklése és nyomorúsága című Balzac-regényből Luca Francesconi által írt librettóval és zenével mutatja be a Trompe-la-Mort című operát a Párizsi Operaház március 13-án és tartja azt műsoron április 5-éig. Ez így önmagában is bőven elég lenne ahhoz hogy nagy izgalommal írjunk az előadásról, ugyanakkor a hab a tortáról még csak most jön: az egyik főszerepet nem más alakítja, mint Komlósi Ildikó.

Filmre viszik Trump trágárkodását

Minisorozatot forgat az HBO a 2016-os amerikai elnökválasztásról, Donald Trump és Hillary Clinton vetélkedéséről.

Ez kínos: újabb durva baki az Oscar-gálán

Nem elég, hogy felcserélték a borítékokat, összecserélték az „in memoriam” kategória díjazottját – egy élő emberrel.

Magyarázkodnak: ezért volt óriási baki az Oscar-átadón

Összecserélték a borítékot, keresik a felelőst.

Óriási magyar siker és egy példátlan baki: Oscar-díjat kapott a magyar kisfilm!

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán, amin egyébként a világ többi részének legfontosabb díjat először nem a győztesnek adták át tévedésből.

Nagy bajban az európai film - miért nem tesz senki semmit?

Elindult a filmes díjszezon Európában, rögtön egy óriási magyar sikerrel. Beszélnünk kell azonban az európai film helyzetéről és fontosságáról, az Európai Unió tétlenségéről és az Európai Filmakadémia szégyenletes teljesítményéről. Miért nyom le minket az amerikai piac, miért értéktelenedik el a vászon és van-e ebből kiút?

Van élet 77 év fölött is: már megint kitalált valamit a Rock Oma

Tina Turner, a világ egyik leghíresebb európai művésze életében először színházi projektbe kezd. A művész, aki egy ideje gyerekeket tanít, lelki gyakorlatokat tart, egy időre Londonba költözött, hogy megörvendeztessen bennünket egy általa készített előadással - aminek témája mi más is lehetne, mint maga Tina Turner.

Az erő legyen velünk – hamarosan Star Wars múzeum nyílik

A csillagromboló alakú építmény egymilliárd dollárból valósul meg.

"Az óceán kékje mindenhol más"

Egy selyemfestő, egy fotóművész és egy akvarellfestő közös kiállítást rendez, amelynek középpontjában mindhármuk szerelme, Portugália áll. Az ország, ahol minden más innen nézve: a reggeli kávé, az utcák zaja, a halászok és az óceán is. A Living Gallery megpróbálta Budapestre csempészni a mediterrán érzést a művészeten keresztül.