Friss árfolyamok >>

Felszedik a síneket – ismét lebénul az egyik fontos villamosvonal

2018. június 22. 18:01:00
Augusztus végéig pótlóbuszok járnak az 1-es villamos egy szakaszán is.

Forrás: bkk.hu
Forrás: bkk.hu

Szombattól vágányfelújítás miatt pótlóbuszok járnak az 1-es villamos déli szakaszán a Mester utca és a Népliget között, valamint a Hős utca környékén is. A területen hasonló felújítási munkálatokat végeznek, mint a 4-es és 6-os villamos Oktogon és a Harminckettesek tere közötti szakaszán, adta közre a BKK.

A vállalat közleménye szerint egy olyan vágányszakaszt érintenek a munkálatok, amelyen pár éve ugyan volt felújítás, de akkor csak a megállóhelyeket korszerűsítették. Most mindkét szakaszon a villamossín cseréjén kívül megerősítik a földműveket és a sínágyazatot, valamint felújítják a vágányokat keresztező útátjárókat is.

Két ütemben zajlik

A két nagyobb építési ütemben zajló rekonstrukció első, várhatóan háromhetes időszakában az 1-es villamos a Fehérvári út/Etele út felől a Közvágóhíd H megállóhelyig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyig közlekedik.

A második, augusztus végéig tartó időszakban Óbuda felől már a Népligetig járnak a villamosok, míg Dél-Buda felől továbbra is a Közvágóhídig lehet villamossal utazni. Ebben az időszakban a 103-as autóbusz a Népligetig viszi majd az utasokat. Az Infopark és környéke jobb kiszolgálása érdekében a 153-as busz útvonalát a villamospótlás teljes idejére meghosszabbítják a Népligetig.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás