Friss árfolyamok >>

Több ezer embernek küld fontos levelet a NAV

2017. december 20. 12:34:00
Ezúttal a kisadózók várhatják a postást.

A többség már levelet kapott az adóhatóságtól
A többség már levelet kapott az adóhatóságtól

Az év végéig több mint 6 ezer kisvállalati adót (kiva) fizető vállalkozás kap levélben tájékoztatást a 2017-es elszámoló bevallásban érvényesíthető egyszeri kedvezményről, a számítás levezetéséről - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

A személyre szóló tájékoztatást azok a vállalkozások kapják, amelyek adóalanyisága legalább az idén december 1-jéig fennállt. Az egyszeri kedvezmény módosítja az adóalapot, így az visszamenőlegesen is érvényesíthető.

Az egyszeri csökkentő tétel összege a 2013-2016-os évekről szóló elszámoló bevallások adataiból adódik össze. A kiszámított többlet csökkenti a tőke- és osztalékműveletek korrigált eredményét a 2017-es adóévben.

Mi van a levélben?

Ha a NAV tájékoztató levelében pozitív előjelű összeg szerepel, az a 2017-es elszámoló bevallásban csökkentő tételként érvényesíthető. Negatív előjelű összeg esetén a csökkentő korrekciós tétel nem érvényesíthető. Előfordulhat, hogy a 2013-2016-os évekre vonatkozó elszámoló bevallás hiányzik vagy hibás, ilyenkor a NAV az egyszeri csökkentő tétel összegét nem állapítja meg, azt a vállalkozásnak saját magának kell kiszámolnia.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás