Friss árfolyamok >>

Bővít a gyógyszer- és autóipari cég - beszáll az állam is százmillióval

2017. május 26. 13:51:00
Százmillió forinttal támogatja a kormány a székesfehérvári Karsai Alba Kft. fejlesztését.

Varga Mihly  nemzetgazdasági miniszter. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Varga Mihly nemzetgazdasági miniszter. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Több mint százmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a nagyvállalati beruházási támogatás keretében a Karsai Alba Kft. 286 millió forintos kapacitásbővítő fejlesztéséhez - közölte Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter pénteken Székesfehérváron.

A cégcsoport két divízióban a gyógyszeripar, a kozmetikai ipar és a tejipar számára csomagolóanyagok, valamint autóipari termékek gyártásával foglalkozik. A holding tagvállalataként működő Karsai Alba Kft. 286 millió forintos székesfehérvári beruházásának részeként egy CNC esztergát, egy számítógép vezérlésű szikraforgácsolót, a fröccsöntés területén pedig egy olyan IML technológiára alkalmas eszközt is beüzemelnek,  amely innovatív terméknek számít Európában - mondta Karsai Béla a Karsai Holding elnök-vezérigazgatója.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Karsai Alba Kft. 170 dolgozót foglalkoztat székesfehérvári és körmendi telephelyén. A nyilvánosan elérhető  legutóbbi éves beszámolója szerint értékesítési árbevétele 2015-ben 2,112 milliárd forintot ért el, adózott eredménye 89,6 millió forint volt. A megelőző évben 1,981 milliárdos nettó árbevétel mellett 80,4 milliós adózás utáni eredményt ért el.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás