Teljes Privátbankár.hu

KKV

Nagy változás közeleg mindenkinek, aki szokott számlázni - komoly bírság fenyeget

Július elsejétől kötelező lesz meghatározott formátumban adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé minden olyan, belföldi adóalanyok felé kiállított számláról, amelynél az áthárított áfa összege eléri vagy meghaladja a 100 ezer forintot. A legfrissebb hírek szerint ráadásul a számla kiállítása után azonnal, automatikusan kell ezt megtenni - aki elmulasztja, számlánként félmilliós bírságra készülhet.

Soha ennyi magyar cég nem készült még fizetésemelésre

Egy friss kutatásból kiderült: a hazai kkv-k többségének nem a tőke-, hanem a szakemberhiány okozza a legnagyobb gondot. A cégek háromnegyede szembesült már a munkaerőhiányra visszavezethető nehézséggel, így nem meglepő, hogy tavalyév elejéhez képest közel dupla annyi cég keres új dolgozókat. Iyen helyzetben a fizetésemelés sem maradhat el.

Milliárdokat adnak a magyar cégek legégetőbb problémájára

600 kkv kaphat összesen 5 milliárd forintot. Több ezer munkahely létrehozása a cél.

Nincs több türelem: jön a szigor a taxisoknál

Már három éve annak, hogy besárgították a taxikat.

Bejött a vasszigor? Egyre megbízhatóbbak a magyar cégek

A tavalyi évhez képest jelentősen szigorodtak a fizetési határidők Magyarországon. Ugyanakkor miközben a vállalkozások átlagos fizetési határideje szűkül, a csúszással fizető társaságok mégis rövidebb késéssel képesek teljesíteni fizetési kötelezettségeiket, mint a tavalyi év első három negyedévében.

Több ezer embernek küld fontos levelet a NAV

Ezúttal a kisadózók várhatják a postást.

Gyűlnek a fellegek - jövőre ebbe bukhat bele a cégek kétharmada?

Ugyan komoly üzleti előnyöket is hozhat a jövő évtől érvénybe lépő új adatvédelmi rendelet (GDPR), a vállalkozások mindössze 15 százaléka véli úgy, hogy a jövő májusi határidőre teljes mértékben képes lesz megfelelni ennek. A Deloitte felmérése szerint a cégek számára komoly kihívást jelent a felkészülés, de mindenképp érdemes – kérdés az, hogy sikerül-e ezt a határidőre megoldani.

Visszapillantó tükörrel az autóiparban

SonicMirror márkanéven a Bony-V.Bt 1999 óta visszapillantó tükörfűtéseket és visszapillantó tükröket gyárt mezőgazdasági gépekre, autóbuszokra, elsősorban a haszongépjármű piac részére.

Talicskán hordják ki a pénzt Magyarországról – miért vándorolnak ki a cégek?

Ma már nem elsősorban adóelkerülésért, hanem üzleti és biztonsági célok miatt alapítanak céget inkább külföldön, mint itthon.

Szerezz 15 millió forintot a cégednek! Itt van, mit kell tenned

Mától lehet benyújtan a kkv-knak a pályázatot eszköz- és szoftverbeszerzésre.

5 tipp, hogy még jobban menjen az üzlet

Mindent megteszünk azért, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk, de házon belül folyamatosan probléma van az internet-ellátással? Szeretnénk még produktívabbá tenni a cégünk működését, de nincs idő az infrastruktúra felügyelésére? Számtalan kérdés merülhet fel egy kisvállalkozás irányítása során, melyekre sok esetben nem fordítunk kellő figyelmet – pedig ezzel jelentősen eredményesebbé tehetjük cégünk működését is. Az Invitel kisvállalati szakértője most elárulja, hogyan tudjuk egyszerű megoldásokkal növelni cégünk hatékonyságát.

Durva autósüldözésbe bonyolódtak a NAV emberei

Drámai jelenetek játszódtak le a határon.

Ne ijedj meg, ha ma üzen az adóhatóság: félmilliót spórolhatsz

Ma több mint 70 ezer vállalkozás kap személyes tájékoztatást - azok a cégek kapnak levelet az ügyfélkapun a NAV-tól, amelyek a kisvállalati adó (kiva) választásával a becsült számítások alapján legalább 10 százaléknyi közterhet spórolnának jövőre.

Megvannak a nyertesek: ezek az Év Széchenyi Vállalkozásai

Átadták az egyik legnagyobb hazai cégdíjat.

Simán spórolhatsz félmilliót: figyeld, mit írnak Tállai Andrásék!

Az adóhatóság megnézte, hány cég spórolhatna a közterheken azzal, hogy kisvállalati adóra (kiva) váltanak. Több mint 70 ezer ilyen vállalkozást találtak, őket most tájékoztatja az adóhatóság, hogy jó eséllyel indokolatlanul sokat adóznak. A becslések szerint átlagosan 560 ezer forinttal kellene kevesebbet fizethetniük a váltással.

Te mennyit adózol? Újabb körnek érhető el az egyik legkedvezőbb adózási forma

2018. január 1-jétől ugyanis katázhatnak az ügyvédi irodák is.

Szokatlan dolog történik a magyar bérekkel: ettől nő a fizetésed?

A gazdaság válság óta a legnagyobb béremelési hullám figyelhető meg a magyar gazdaságban. Elemzések szerint a bérek növekedése mögött két tényező áll: a munkaerőhiány és a minimálbér, garantált bérminimum emelése. Ha az adatok mögé nézünk, akkor érdekes fordulat látszik a kiscégek körében.

Téged is hívott a NAV telefonon? Ne dőlj be!

Nem a NAV telefonálgat bankszámla-adatokért.

Amikor a bank nem ad hitelt, akkor jönnek ők a képbe

Sok magyar cég ismeri már a kockázati tőkét, de bőven van még hova fejlődni: az állami és uniós forrásokból biztosított lehetőségek az induló vállalkozásoktól kezdve az érettebb fázisban lévő cégekig sok helyen biztosíthatnak forrást a tervezett beruházásokhoz. A kockázati- és magántőke szerepe azokban az esetekben különösen jelentős, amikor a banki finanszírozásra nem számíthat a vállalat - Katona Zsolt, az MFB Invest vezérigazgatója arról is beszélt, miért nem kell félnie a cégeknek attól, hogy a finanszírozásért cserébe tulajdonrészt kell adniuk a befektetőnek. Interjú.

Már ég a gyújtózsinór: igazi robbantásra készülnek a magyar cégek

Tízből csak egy magyar középvállalat nem készül beruházásra, a többiek mind terveznek valamilyen fejlesztést - néhány hónap alatt négyszeresére nőtt az ingatlanfejlesztésre készülő cégek aránya.