Friss árfolyamok >>

Rengeteg dolgozót tesznek lapátra a közszférában?

2018. január 2. 10:19:00
Tömeges leépítés jöhet, aminek kezelésére már meg is van a fedezet.

Csoportos létszámleépítést hajthat végre a közszférában a választások után a kormány. Legalábbis erre lehet következtetni abból a Létszámleépítések megelőzése és kezelése elnevezésű uniós pályázatból, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium nyert meg - írja a Magyar Nemzet.

A napilap cikke szerint a gazdasági tárca által elnyert 5 milliárd forintból segítenék, hogy a közszférából elbocsátott dolgozók a versenyszférában tudjanak elhelyezkedni. Szintén ebből a keretből finanszíroznák a kormányhivatalok a leépítéssel érintett munkavállalók számára az újbóli elhelyezkedést elősegítő úgynevezett outplacement-szolgáltatásokat és -képzéseket.

A Magyar Nemzet szerint teljesen kizárt, hogy a tavaszi országgyűlési választás előtt csoportos létszámleépítést jelentene be a kormány.

Demján már szólt

Ugyanakkor a közelmúltban már voltak olyan hangok, amelyek a közszférában jelentős leépítést követeltek. A lap cikke emlékeztet, hogy még decemberben Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy fontos volna, hogy megvalósuljon a közszféra létszámcsökkentése, hiszen a 350 ezer felesleges állami alkalmazott foglalkoztatása óriási teher a gazdaságnak.

Nesze neked, bürokráciacsökkentés - tényleg ennyit sikerült összehozni?

A kormány korábban az állami alkalmazottak számának csökkentését tűzte ki célul. Azt gondolták, hogy a köztisztviselőként, közalkalmazottként dolgozó felesleges létszám átirányítható a versenyszférába és ezzel kezelni lehet az egyre növekvő munkaerőhiányt. További részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás