Friss árfolyamok >>

Örökélet helyett plusz három évet ígér Puzsér a budapestieknek

2018. okótber 12. 12:31:00 – Wéber Balázs
Ez nem egy hazugságoktól hemzsegő ígéretözön, hanem egyetlen programpont, amely számonkérhető rajtam – mondta el Puzsér Róbert a privátbankár.hu-nak adott interjúban, miután bejelentette: a Sétáló Budapest programmal elindul a főpolgármesteri posztért. A publicista lapunknak arról is beszélt, milyen előnye lenne a zöld Budapestnek, miből finanszírozná a kampányát, és összeegyeztethetőnek tartja-e az újságíró Puzsért a politikus Puzsérral.

Forrás: Youtube/Puzsér Róbert
"Nincs se pártom, se céges haverjaim." Forrás: Youtube/Puzsér Róbert

„A Sétáló Budapest terve egy összefüggően besétálható, zöld és teljesen autómentes zóna kialakítását jelenti a Fővám tértől a Jászai Mari térig, a Budai Várnegyedtől a Lánchídon át az Erzsébet térig, összefüggően a VII. kerületi bulinegyeddel, továbbá magába foglalva a rakpartokat, melyeket kávézók és bárok vennének birtokba” – mondta el a privátbankár.hu-nak Puzsér Róbert. A publicista szerdán jelentette be, hogy harcba száll a főpolgármesteri posztért a várost 2010 óta vezető Tarlós Istvánnal.

Puzsér szerint a Sétáló Budapest koncepciója a prioritás, tavaszra azonban elkészül a részletes, más témákat is érintő programja.

„Ez reagálni fog a lakhatási válságra, a hajléktalanságra és a közbiztonsági problémákra egyaránt. Aki választási programokat szeret olvasni, annak májustól felejthetetlen időtöltést szerzek.”

Krakkó és Prága a példa

Kérdésünkre, hogy pontosan mely európai városokat tekinti követendő példának, a kritikus Sevillát, Rómát, Krakkót és Prágát említette.

„Amit képviselek, az nem tudományos fantasztikum, hanem egy olyan szemlélet, amely Európa számos pontján érvényre jutott már, és amelyre a nyugati világ szinte valamennyi városvezetése törekszik. Nem hiszem, hogy a magyar mérnökök ne tudnák megvalósítani azt, amit a nyugatiak, és azt sem, hogy Budapesten mások volnának a fizika törvényei, ezért az itt lakóknak mindörökké Tarlós István fiatalkorában, a hetvenes években kellene élniük.”

Formabontó kampány lesz

Kampánya finanszírozásával kapcsolatban elmondta: bármelyik párt vagy szervezet támogathatja, amely terve mellé áll. Gondolkodik a közösségi finanszírozáson, ugyanakkor százezer forint fölötti adományt senkitől sem fogad el, valamint teljes átláthatóságot és elszámoltathatóságot ígér.

Hozzátette: nem akarja a hagyományos politikai marketing eszközeit használni, és "fehér alapon fekete betűkkel kommunikál" majd.

Nincs több Puzsér

A Hír TV kirúgott műsorvezetője nem tart attól, hogy a politika összeegyeztethetetlen lesz újságírói tevékenységével, azaz „a politikus Puzsér” lerombolja majd a ”kritikus Puzsért”.

„Nincs több Puzsér Róbert, csak egy. Nem politikus, hanem civil. Nekem ez a jelöltség nem egzisztenciális kérdés, nincs se pártom, se céges haverjaim, nem akarok ebből meggazdagodni. Ha van tizenhét jellemzője az elmúlt harminc évben megismert politikusnak, abból tizenhat nem illik rám – mindössze az az egy, hogy megpályázom egy közhivatalt.”

Plusz három év élet

Puzsér szerint ha megvalósul a terve, annak számtalan jótékony hatása lesz.

"Ma egy belső Budapesten élő lakos három évvel rövidebb ideig él, mint amennyit élne, ha a városhatáron túl lakik. Itt és most emberek életét, gyermekek tüdejét kell a szmogfelhőből kimenteni. A másik jótékony hatás, hogy ez itt nem egy hazugságoktól hemzsegő ígéretözön, hanem egyetlen programpont, amely számonkérhető rajtam. Polgári kultúrát kívánok teremteni, ahol a választók diktálnak, és nem a politikusok uszítanak."

Tarlós: ez egy másik szakma

Tarlós István szintén szerdán, Orbán Viktor miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón jelentette be újraindulási szándékát. Az ATV-nek Puzsér Róbertről azt mondta: szívesen nézi szatirikus műsorait, saját szakmájának egyik legjobbja, ám a városvezetés egy másik szakma. Az ellenzéknek egyelőre nincs főpolgármester-jelöltje.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás