Friss árfolyamok >>

Nagy a baj, ha neked is ők szereztek munkát

2017. június 14. 17:12:00
Az áfafizetési kötelezettségek csökkentése miatt építették ki a munkaerő-közvetítő hálózatot.

Munkaerő-közvetítéssel foglalkozó bűnszervezetet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi pénzügyi nyomozói – mondta a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. Barnáné Horváth Melinda elmondta: a több milliárd forintos kárt okozó gyanúsítottakat őrizetbe vették, az érintett cégek és személyek vagyonát zárolták.

A gyanú szerint a férfi éveken keresztül közvetített munkavállalókat áruházláncoknak. Az alkalmazottakat az ő vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, a dolgozókat viszont már hozzá köthető iskolaszövetkezetekhez jelentették be – derült ki a közleményből. Az iskolaszövetkezetek a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták tovább a férfi vállalkozásának. Az álcaként kiépített hálózat működésének célja az volt, hogy áfafizetési kötelezettségüket fiktív számlák felhasználásával csökkentsék – mondta a sajtóreferens.

A bűnszervezet tagjai nem utalták át az állami költségvetésbe a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem, ezzel pedig több mint 3 milliárd forint kárt okoztak. A pénzügyi nyomozók több mint húsz helyen tartottak házkutatásokat az ország különböző helyszínein, illetve ingatlanokat és bankszámlán fellelt pénzt is zároltak az okozott kár megtérülése érdekében. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészei kilenc gyanúsítottat hallgattak ki bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt.

Akkor most hol is van Czeglédy Csaba?

A PestiSrácok.hu értesülései szerint őrizetbe vették az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt). A portál értesülése szerint a nyomozók több helyszínen - Szombathely, Sümeg, Budapest, Csabrendek - tartottak házkutatást, és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Úgy tudják, a gyanúsítottak egy Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást. Erről itt olvashatsz részletesebben.>>>

Botka László közleményében azt írta: Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus őrizetbe került, és "amennyiben ez is egy a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik ebben részt vettek. De amíg ez kiderül, felkérem az MSZP etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki az ügyet. A párt vezetését pedig arra kérem, hogy függessze fel az ügyvédi irodával kötött keretszerződését, amíg az ügy nem rendeződik" – mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

A Belügyminisztérium a közleményre reagálva azt írta: A politikus téved, mert Czeglédy Csabát a rendőrség nem vette őrizetbe, és a Fidesz-KDNP kormányra kerülése, 2010 májusa óta "nem szokás politikai megrendeléseket adni a rendőrségnek. Azt hiába is tenné bármelyik politikai erő, mert a rendőrségnek csak a jogszabályoknak kell megfelelnie” - tették hozzá közleményükben.

Működik a NAV csodafegyvere: megbízhatóbbak a cégek

Az első negyedévben több mint félmillió adózót minősített a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és jelenleg 210 587 vállalkozó mondhatja el magáról, hogy megfelelt a megbízhatóság valamennyi feltételének. Decemberhez képest így húszezerrel több a megbízható minősítésű cég, az új rendszernek köszönhetően pedig további fehéredést várnak, ezt közölte a NAV a Privátbankár.hu-val. Tovább>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás