Friss árfolyamok >>

Jön a tömeges leépítés a közszférában? Válaszolt a minisztérium

2018. január 2. 12:13:00
Gyorsan cáfolta a sajóhírt az NGM.

Ahogy arról korábban a Privátbankár.hu is beszámolt, a Magyar Nemzet úgy tudja, a kormány csoportos létszámleépítést hajthat végre a közszférában a választások után. Ezt az 5 milliárd forint keretű Létszámleépítések megelőzése és kezelése elnevezésű uniós pályázatból következtették ki, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium nyert meg.

A napilap szerint szintén ebből a keretből finanszíroznák a kormányhivatalok a leépítéssel érintett munkavállalók számára az újbóli elhelyezkedést elősegítő úgynevezett outplacement-szolgáltatásokat és -képzéseket.

Szó sincs ilyen kirúgásokról a közszférában

A hírre reagálva a tárca közölte: szó sincs tömeges létszámleépítésekről a közszférában, a GINOP 5.3.10 uniós program célja az esetleges létszámleépítések megelőzése és kezelése az elsődleges munkaerőpiacon.

"A magyar kormány célja, hogy a programmal segítséget nyújtson az esetlegesen létszámleépítéssel érintett munkavállalóknak még a munkaviszony megszűnését megelőzően. A projekt ugyanakkor nem kifejezetten a közszféra dolgozóinak, hanem minden magyar munkából élőnek hivatott segítséget nyújtani a konvergencia régiókban, amennyiben a szükség úgy kívánja" - közölték.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás