Friss árfolyamok >>

Eldőlt: ő főz most a legjobban Magyarországon

2018. február 9. 08:10:00
Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.

Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard ünneplik győzelmüket a Bocuse d'Or magyar döntőjét követő eredményhirdetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard ünneplik győzelmüket a Bocuse d'Or magyar döntőjét követő eredményhirdetésen. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjébe jutásért hat séf versengett: Pohner Ádám és segédje, Csillag Richárd mellett Elek Richárd (Fausto's Ristorante), Garai Ádám (Olimpia Étterem), Haraszti Zsolt (Alabárdos Étterem), Veres István (Babel Budapest) és Volenter István (67 Étterem és Bistro).

A konyhai és a kóstoló zsűriben összesen 24 séf foglalt helyet, köztük a két évvel ezelőtti európai döntő győztese, a tavalyi világdöntő 4. helyezettje, Széll Tamás is, aki Torinóban a zsűri elnöke lesz.

Június 11-12-én Torinóban Pohner Ádám mellett további 19 ország képviselője verseng a Bocuse d'Or Europe 2018-as címért. A lyoni világdöntőn, 2019-ben, az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai, összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A hústál kötelező alapanyaga volt a borjúszűz, a csülök és a velő, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a rizottó rizs és a fürjtojás. A verseny napján sorsoltak ki egy meglepetés zöldséget és fűszert: a metélőhagymát és a zöldborsót, amelyek szintén kötelező elemek voltak.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás