Friss árfolyamok >>

Csalás miatt őrizetbe vettek egy MSZP-s politikust

2017. június 14. 15:31:00
Az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi képviselőt költségvetési csalással gyanúsítják.

Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi frakcióvezetője (Kép forrása: MTI Fotó, Büki László)
Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi frakcióvezetője (Kép forrása: MTI Fotó, Büki László)

Őrizetbe vette a csongrádi NAV bűnügyi igazgatósága az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba baloldali politikust, ügyvédet – értesült a PestiSrácok.hu.

A PestiSrácok.hu úgy tudja, a Csongrád Megyei NAV Bűnügyi Igazgatósának nyomozói öt helyszínen tartottak házkutatást és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A gyanú szerint a tettesek Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást.

Az MSZP felfüggesztette a szerződéseket az irodával

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje felkérte a párt etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy ügyét.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus őrizetbe került, és "amennyiben ez is egy a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik ebben részt vettek".

"De amíg ez kiderül, felkérem az MSZP Etikai Bizottságát, hogy vizsgálja ki az ügyet. A párt vezetését pedig arra kérem, hogy függessze fel az ügyvédi irodával kötött keretszerződését, amíg az ügy nem rendeződik".

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás