Teljes Privátbankár.hu

Személyes pénzügyek

Végre valaki az elvált apákra is figyel

A német családügyi miniszter kidolgozott egy koncepciót, amely szerint az elvált apák adózási könnyítést kapnának. Javítani akarnak jogállásukon és megkönnyíteni, hogy a gyermeknevelésben részt vállaljanak. Gyerekelhelyezési vita esetén tanácsadásra küldenék a párokat.

Döntött a kormány: eltörölték a Diákhitel kamatát

A Diákhitel1 összege is nő és további könnyítések is jönnek a jövő évtől.

Katasztrofális fizetések: így nem csoda, hogy mindenki külföldre menekül?

Kevés ember, kevés fizetés, nagyon rossz helyzetben van a kiskereskedelem.

Ez egyre zűrösebb: már Obama alatt lehallgatták Trumpékat

Trump volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző kormány elrendelte.

„Politikai prostituált”, az oroszok nagy ellenlábasa - ki Trump kedvenc nagykövete?

Nagy pillanatra készülődik Donald Trump, elnöki pályafutása során először fog az ENSZ-küldöttek előtt beszélni a héten, ugyanakkor bőven lehet, hogy a reflektorfény messze nem rajta lesz. Vele tart ugyanis az a Nikki Haley is, aki bár hivatalosan „csak” Amerika ENSZ-nagykövete, valójában egyre inkább az amerikai külügy főszereplőjévé válik.

Indul egy magyar találmány a nemzetközi versenyen

Asztmásokon segít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Kara diákjainak Pulmoment nevű telefonos alkalmazása, mely egyedüli magyarként száll versenybe a University Startup World Cupon - közölte az MTI-vel az egyetem.

Kezdődik a nagy meccs: asztalhoz ül a BKV és a szakszervezet

Korán kezdődnek a jövő évi bértárgyalások.

Tényleg képtelenség munka mellett gyereket nevelni?

Egy német cikk szerint kevés nő akar gyereknevelés mellett teljes állásban dolgozni, ők maguk vesznek vissza az emancipációból, mert túl stresszesnek tartják az életüket. Sokszor túl korán feladják, pedig nem lehetetlen. Sokat segítene a családbarát munkahelyek kialakítása.

Macron, Schröder, Orbán – kitalálod, mi a közös bennük?

Franciaországban százezrek tüntetnek Emmanuel Macron gazdaságpolitikája, munkaügyi, szociális reformtervei ellen, igaz, ez elődei, Hollande és Sarkozy esetében sem volt másképp. A szélsőségesebbek pedig nemzeti tragédiát vizionálnak miatta. Pedig lehet, hogy nem kellene, a francia reformokra ugyanis szükség van. Ahogy a német és magyar reformokra is szükség volt.

Merkel döntött: neki egy is elég volt

Kihívta egy újabb televíziós vitára Schulz, de Merkel ezt nem fogadta el.

Ennyiből nem lehet megélni - menekülnek a fiatalok Magyarországról

Félelmetes tendencia látszik egy friss felmérésből, a magyarok 74 százaléka gond nélkül vállalna egy külföldi munkalehetőséget. Rossz munkakörülmények, kevés lehetőség az előrelépésre, ez csak néhány dolog, ami elől menekülnének. Pedig a cégek is tudnának tenni azért, hogy ne akarjanak kivándorolni ennyien.

Tényleg robotok fogják vigyázni a robotokat előállító robotokat?

„A teljes foglalkoztatottság olyan reális, mint még soha”, „Akiket a munkaerőpiac elfelejtett” és „Nem kell félni, ha jönnek a gépek” – ez a három cikkcím nagyon sokat elmond a német és egyben az európai munkaerőpiacról. Ahol egyszerre túl sok a munka, és egyeseknek mégis kevés.

Kitalálod, kik voltak az európai nyugdíj élharcosai?

A jobboldal nem feltétlenül kell(ene) ellensége legyen a szociális érzékenységnek. A történelemben több nagy szociális reformot is jobboldali pártok vezettek be, így az első európai nyugdíjat is. Igaz, baloldali nyomásra, a szocialisták ellen szocialista nyugdíjjal harcoltak.

Méregdrága egyetemi élet: itt van, min spórolnak a magyar diákok

Húsleves, rántotthús, csirkepörkölt és fasírt – ez a négy legnépszerűbb étel az anyukák körében, akik egyetemista gyermeküknek csomagolnak útravalót. Így jól lehet spórolni, hiszen egy év alatt így is közel egymillió forintot költ élelmiszerre egy átlagos magyar egyetemi hallgató.

Még soha ennyi magyar nem akart kivándorolni

Egy friss felmérés szerint a magyar munkavállalók háromnegyede nyitott arra, hogy elhagyja jelenlegi cégét, és mintegy 1,3 millióan hajlandóak lennének külföldre menni egy jobb munkahelyért. Egy állásközvetítő portál ezért elhatározta, hogy a Szerethető Munkahely Díj keretében bebizonyítja: vannak olyan munkahelyek Magyarországon, amelyekért érdemes itthon maradni.

Ezeket a Tescókat kellett bezárni

Összesen 18 áruház (öt hipermarket és 13 kisbolt) zárt be a munkavállalók sztrájkja miatt szombaton - közölte a Tesco sajtóosztálya.

Még fél órád maradt vásárolni: kezdődik a sztrájk a Tescóban

Délután 16 órától szüntetik be a munkát a dolgozók.

A jó munkaerő aranyat ér - súlyos milliókat buknak a cégek, ahol nem figyelnek oda

A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki – derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából.

Lemondott a Fed egyik fejese

Stanley Fischer személyes okok miatt mondott le a pozíciójáról.

Ennyi volt – véget ért a vasúti utasellátók sztrájkja

Az érdekképviselet visszaül a tárgyalóasztalhoz a MÁV-val.