Friss árfolyamok >>

Karrier

Igaz volt a pletyka: kirúgták a magyar válogatott edzőjét

Leekens megcsinálta azt a bravúrt, hogy egyetlen tétmeccsig sem jutott el a válogatott élén. A Honvéd korábbi olasz edzője veszi át a csapat irányítását.

Gazdag magyar férfit akarsz? Ennyivel számolhatsz

A puncs.hu felmérése alapján nem is olyan vagyonosak a magyar sugar daddyk, mint gondoltuk.

Nem a hálapénz a legkártékonyabb dolog a magyar egészségügyben

Lantos Csaba nagybefektető szerint a lakásrendelők működése okozza a legtöbb gondot a hazai ellátási rendszerben, de az orvoslobbit nem legyőzni kell, hanem kiegyezni vele.

Ők lehetnek a megoldás egy óriási problémára

Nagy potenciál lakozik a negyvenes-ötvenes korosztályban.

Kilenc milliomossal több van Magyarországon

Szerencsésen eltaláltak négyet a 38, 39, 40, 73, 83 számok közül.

Nincs munkád? Ebben a szakmában könnyen lehetsz milliomos

Az elszálló ingatlanárak mellett egyre többen adják a fejüket a horrorárú lakások és családi házak értékesítésére. Márpedig aki ügyes, az könnyen átlagon felüli bérre tehet szert, ehhez azonban meg kell küzdeni a hatalmas konkurenciával. A Duna House elárulta, mi kell ahhoz, hogy valakiből ingatlanközvetítő váljon.

Több mint egymillió magyar holnaptól szabadságon van - mi változik?

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.

Miért tűnnek el nyomtalanul sportolók a világversenyeken?

Ahogy egyre nagyobb gondot okoznak a világban a háborúk és a szegénység, úgy jelenik meg egyre inkább ez a sportversenyeken is. Egyáltalán nem szokatlan, hogy egyes országok csapatai jelentősen megfogyatkoznak a nemzetközi versenyeken. De miért?

Kutyaszorítóban a magyar vállalatok: képtelenség munkaerőt találni?

Betanított munkásokra lenne nagy szükség, ráadásul az ő esetükben tapasztalható a legnagyobb mértékű fluktuációt is – állítják a Staff House Zrt. által megkérdezett HR-szakértők. Mindeközben a kkv szektor sincs jobb helyzetben, több mint 70 ezer betöltetlen állás van a szektorban a K&H szerint. Körbejártuk a magyar munkaügyi helyzetet.

Új elnök az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületénél

A Pfizer Magyarország ügyvezető igazgatói posztját is ellátó szakember közel húszéves gyógyszeripari tapasztalattal rendelkezik.

Alacsony fizetés, munkaerőhiány: kifakadtak a magyar közszolgák

A szakszervezetek szerint katasztrofális helyzetben van a közszolgálat.

Roham indul a diákokért nyáron - ebből még nagy baj is lehet

A munkaerőhiány miatt nyáron szinte minden területen a diákoktól remélik a megoldást - ebből akár baj is lehet, ha a diákok az egyre több pénz reményében „ész nélkül” bármibe belevágnak. Főleg külföldön, megfelelő biztosítás nélkül.

Vége a 8 órás munkanapnak? Ez lesz a jövő

Egy átfogó kutatás szerint globális szinten a munkavállalók két harmada dolgozik az irodán kívülről, és több mint felük a munkahét felét így tölti. Ezek a tényezők komoly változásokat vonhatnak maguk után a vállalati ingatlanok piacán.

Új partnerek a magyar Deloitte-nál

Három új partnert neveztek ki a Deloitte Magyarország adó- és jogitanácsadással foglalkozó részlegénél. Dr. Erdős Gábort, a Deloitte Legal irodavezető ügyvédjét, valamint dr. Tancsa Zoltán és Póczak Ferenc adózási szakértőket.

Két év alatt terveznék újra a nyugdíjak jövőjét

Az utóbbi években valamelyest javultak a jövő nyugdíjasainak kilátásai, mert többen álltak munkába, és a fizetések is magasabbak voltak, több volt a járulék-befizetés. Nagyjából 2025-re viszont akkorát fog romlani a helyzetük, hogy szükség lesz az újratervezésre. Ez Németország, de nálunk is ugyanolyanok a gondok.

Új vezetőt kapott a 3M

Az amerikai multinacionális ipari konglomerátum új vezetőt kapott a közép-kelet-európai régió élére.

Kegyetlen munkaerőhiány a Balatonon: ki sem nyitnak az üzletek?

Egyre égetőbb probléma a munkaerőhiány a térségben, a szakképzett dolgozók inkább külföldön kamatoztatják tudásukat, amit minőségben nem pótolhatnak a diákmunkások. Sok vendéglátó egység később kezdi a szezont, a legtöbb üzlet képtelen minden nap nyitva tartani. A bérigények máris az egekbe szöktek, ez azonban a termékek árán is meglátszódik majd.

Új vezetője van a Duna Medical Centernek

Bartók János a biztosítási piacon szerzett tapasztalattal a háta mögött érkezik az intézmény élére.